عبور یک سیارک از کنار زمین-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

عبور یک سیارک از کنار زمین

یک سیارک در ابعاد یک هتل روز ۱۳ ژوئن (۲۲ تیر) از نزدیک زمین عبور کرد، اما دانشمندان دو روز بعد این موضوع را متوجه شدند.
تاریخ انتشار: ۰۱:۳۲ - ۲۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 19
کد خبر: ۱۹۵۲۳۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک سیارک اخیرا از همان جهتی به نزدیکی زمین آمد که مخرب‌ترین شهاب‌سنگ یک قرن اخیر آمده و به زمین برخورد کرده بود. این سیارک جدید احتمالا سه برابر بزرگتر بود و درست مانند سیارکی که در سال ۲۰۱۳ در چلیابینسک روسیه پنجره‌ها را شکست، هیچکس آمدن آن را ندید.

سیارک «۲۰۲۳ NT ۱» اولین بار در روز ۱۵ ژوئن و دو روز پس از قرار گرفتن در نزدیک‌ترین فاصله تا زمین مشاهده شد. به عبارت دیگر، زمانی که کاشفان آسمان و دانشمندان برای اولین بار از وجود این سنگ فضایی آگاه شدند، از کنار زمین عبور کرده بود.

این یک حفره شناخته‌شده در سیستم‌های حفاظت از سیاره بشریت است و ناسا سعی دارد در ماموریتی به نام «نئو سروایور» (NEO Surveyor)، این شکاف را تا پایان دهه پر کند. ماموریت «نئومیر» (NEOMIR) متعلق به «آژانس فضایی اروپا» (ESA) نیز به ارائه یک سیستم هشدار اولیه برای سیارک‌های نزدیک به زمین در دهه ۲۰۳۰ کمک خواهد کرد.

تخمین زده می‌شود که شهاب‌سنگ چلیابینسک هنگام برخورد با جو زمین، حدود ۲۰ متر عرض داشته است. این در حالی است که به نظر می‌رسد ۲۰۲۳ NT ۱ سه برابر پهنای آن باشد. این تقریبا به اندازه هتلی مانند «هتل جرج واشنگتن» شهر نیویورک یا «ساختمان کاپیتول ایالت آیداهو» است.

برای درک اینکه برخورد مستقیم جرمی به این اندازه چه پیامد‌هایی دارد، باید به تاریخ بازگردیم. یک سیارک کمی کوچکتر ۵۰ هزار سال پیش در دوره «پلیستوسن» (Pleistocene)، دهانه موسوم به «دهانه شهاب‌سنگ» (Meteor Crater) را در آریزونا ایجاد کرد. هیچ راهی برای دانستن نوع آسیب ناشی از برخورد در آن زمان وجود ندارد، اما اعتقاد بر این است که خود شهاب‌سنگ به سرعت از بین رفت و مواد معدنی کمیاب را به جا گذاشت.

آژانس فضایی اروپا تخمین می‌زند که ممکن است حدود یک میلیون سیارک نزدیک به زمین بین ۳۰ تا ۱۰۰ متر عرض وجود داشته باشد که ۹۸.۹ درصد از آن‌ها ناشناخته هستند.

بیشتر این سیارک‌ها در بیشتر مواقع فاصله‌ای را در مدار خود به دور خورشید حفظ می‌کنند. نزدیک شدن NT ۱، ۲۰۲۳، آن را به فاصله حدود ۶۰ هزار مایلی از زمین رساند که فاصله زیادی محسوب می‌شود، اما در مقیاس فضا فقط یک مو فاصله دارد و به منطقه محل سکونت ما نیز نزدیک است.

هر هفته سیارک‌های جدیدی کشف می‌شوند که از نزدیکی زمین می‌گذرند، اما ۲۰۲۳ NT ۱ یکی از بزرگترین سیارک‌های مشاهده‌شده در یک سال گذشته است. نکته مثبت این است که ۲۰۲۳ NT ۱ اکنون در فهرست ما قرار دارد؛ بنابراین دفعه بعد که به زمین نزدیک شود، شاید بتوانیم شاهد آمدن آن باشیم. / فوربس

ارسال نظر
آخرین اخبار