سازمان ملل خواستار تلاش ایروان و باکو برای عادی سازی روابط شد-راهبرد معاصر
هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک عراقچی: نگرانی مشترک نسبت به تهدیدات صهیونیست‌ها در منطقه شکل گرفته است فعالیت کنسولگری‌های ایران در مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت تا ۲۸ آبان ۱۰ شهید و ۲۰ مجروح در بمباران یک مدرسه در غزه تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟ لاریجانی در گفتگو با المیادین: حامل پیام از جانب رهبر انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری بودم

سازمان ملل خواستار تلاش ایروان و باکو برای عادی سازی روابط شد

سخنگوی سازمان ملل متحد گفت که دبیرکل این سازمان از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواسته در جهت برقرای امنیت در منطقه تلاش‌ها را برای عادی‌سازی روابط افزایش دهند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 14
کد خبر: ۲۰۴۰۱۱

به گزارش راهبرد معاصر، دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه از دو کشور همسایه جمهوری آذربایجان و ارمنستان خواست که تلاش برای عادی سازی روابط را افزایش دهند.

 

به گزارش وبگاه «ترکیش نیوز پیپر»، «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد در نشست خبری در پاسخ به پرسشی در خصوص برگزاری انتخابات در منطقه ارمنشی نشین قره باغ کوهستانی گفت: «آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواسته تا تلاش‌ها را برای عادی‌سازی روابط افزایش دهند. این برای صلح و امنیت در منطقه مفید است.»

 

بر اساس این گزارش، قانونگذاران پارلمان قره باغ کوهستانی در روزهای گذشته با ۲۲ رای موافق « شاموول شاهرامانیان» ۴۵ ساله را به عنوان جانشین «آراییک هاروتونیان» رهبر سابق انتخاب کردند. برخی منابع خبری مدعی شدند که مواضع شاهرامنیان بیشتر به روسیه نزدیک‌تر است

 

جمهوری آذربایجان بلافاصله در واکنش به این انتخابات آن را اقدام بسیار تحریک آمیز و نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان خواند. ترکیه نیز اعلام کرد: «این انتخابات نامشروع را که نقض حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان است، به رسمیت نمی شناسد.»

 

سخنگوی سازمان ملل متحد ادامه داد:«ما می‌خواهیم قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان را یادآوری کنیم و از همه می‌خواهیم به طور کامل به آنها احترام بگذارند.»

 

در پاییز ۲۰۲۰، جمهوری آذربایجان در نبردی ۴۴ روزه چندین شهر، روستا و آبادی را از آزاد کرد و جنگ با توافقنامه صلح با میانجیگری روسیه پایان یافت. علیرغم گفت‌وگوهای جاری بر سر توافقنامه صلح بلندمدت، تنش‌ها بین این دو کشور همسایه در ماه‌های اخیر بر سر جاده لاچین، تنها مسیر زمینی که ارمنستان را به منطقه قره باغ وصل می‌کند، افزایش یافته است.

 

یکی از چالشی‌ترین مشکلات باقیمانده میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان پس از جنگ، گذرگاه لاچین است که جمهوری آذربایجان آن را مسدود کرده و یا ایست بازرسی شدید در آن اعمال می‌کند. این مسیر مهم منطقه قره‌باغ را به ارمنستان متصل می‌کند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار