به گزارش راهبرد معاصر؛ هجدهم شهریور امسال (۱۴۰۲) در جلسه شورای معاونان آموزش و پرورش با مهدی فیاضی رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور خداحافظی شد.
از آن زمان تاکنون ابوالفضل کمالی سرپرستی این مرکز را به عهده داشت تا اینکه امروز، وزیر آموزش و پرورش، سید محمد طباطبایی را ب عنوان رئیس جدید مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور معرفی کرد.
در کارنامه فعالیت سید محمد طباطبایی، ریاست سازمان آموزش و پرورش استثنایی، معاون سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، مدیرکل دفتر ارتقابیحرفهای فرهنگیان، رئیس آموزش و پرورش منطقه ۹ شهر تهران، مدیر مجتمع آموزشی مدارس کشور کویت، مدرس دانشگاه و معلم نمونه استانی دیده میشود.
رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در این خصوص اظهار کرد: امری که ما را با کشورهای دیگر متمایز میکند، فرهنگ و تمدن ما هست؛ سرمایه فرهنگ و تمدن ما بسیار ارزشمند است و باید به خوبی از آن در جهت پیشرفت استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در تحلیلهای آینده قدرت، گفته میشود کشورهایی در آینده، قدرت بیشتر خواهند داشت که توانایی و قابلیت بهرهگیری از نخبگان و دستاوردهای فرهنگیشان را داشته باشند، تصریح کرد: باید دیپلماسی فعال و نخبگانی محور فعالیتهای مرکز امور بین الملل شود.
وزیر آموزش و پرورش به تبیین انتظارات در مرکز امور بین الملل و مدرس خارج از کشور پرداخت و افزود: در این دوره جدید توقع بسیاری از این مرکز میرود که عدم روزمرگی، بهروز بودن، ضرورت بینالمللی شدن مدارس و کتابها و بهرهگیری از افراد خبره حوزه دیپلماسی، فرهنگی، علمی، ورزشی و ... در قالب هیأت اندیشهورز از آن جمله است.
صحرایی با بیان اینکه مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور باید مرکز انتشار فرهنگ، تمدن ایرانی اسلامی و ترویج زبان فارسی باشد، تأکید کرد: مدارس ما در خارج از کشور باید به مرکز ترویج زبان فارسی در دنیا تبدیل شود.
همچنین وزیر آموزش و پرورش، امروز عاطفه سادات مدبر نژاد را به عنوان مشاور وزیر در امور زنان و خانواده معارفه کرد؛ مدبر نژاد جایگزین رابعه امامی رضوی شد.
مدبر نژاد، با مدرک دکتری جامعه شناسی، سابقه مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد، فعالیت در دفتر نهاد دانشگاه فرهنگیان، دبیر آموزش و پرورش، سرگروه آموزشی، مؤلف دو جلد کتاب، انتشار ۲۵ مقاله بینالمللی علمی ـ پژوهشی و همایشهای ملی و بیش از ۳۰ رتبه استانی و کشوری در زمینههای آموزشی و پژوهشی را در کارنامه خود دارد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه طبق فرهنگ و دین ما، خانواده محوری بسیار با اهمیت است، تصریح کرد: در این امر نقش آموزش و پرورش بسیار مهم است. هرگونه هزینه در آموزش و پرورش، سرمایهگذاری پیشگیرانه است.
وی افزود: در سند تحول چندین بند در خصوص بانوان و خانواده وجود دارد و باید بررسی کنیم که چقدر در تحقق این راهکارها موفق بودهایم.
وزیر آموزش و پرورش، مشاور وزیر در امور زنان و خانواده را مشاور خانوادههای ایران برشمرد و گفت: باید تلاش کرد که دغدغه آموزش و پرورش و خانوادهها مشترک باشد و مدرسه باید محل بالندگی و رشد نوجوانان و جوانان کشور باشد. / فارس