سرلشکر سلامی: حمله به مراکز هسته‌ای را پاسخ غیرقابل تصور می‌دهیم توئیت حساب کاربری رهبر معظم انقلاب درباره مالکیت مردم فلسطین بر تمام سرزمین‌های این کشور سوال از وزیر بهداشت درباره پرونده تجاوز در آمبولانس سرلشکر باقری: پیشرفت‌های دفاعی و نظامی ما بی‌نظیر است محسن رضایی: ایران همیشه آماده بوده تا مذاکرات را در چهارچوب ۵+۱ ادامه دهد الحاق ناو پهپادبر به نیروی دریایی سپاه + عکس عفو یا تخفیف مجازات بیش از ۳۰۰۰ نفر از محکومان با موافقت رهبر انقلاب انتخاب هیئت رئیسه ۸ فراکسیون مجلس در دیدار پزشکیان با دبیرکل اوپک چه گذشت؟ برگزاری دومین جلسه کمیسیون مشترک مجمع تشخیص درباره پالرمو و CFT پزشکیان: می‌کوشیم بی‌عدالتی آموزشی را از پایه اصلاح کنیم معاون اول رئیس جمهور: رفع مشکل پرونده قضایی دو هنرمند را پیگیری می‌کنیم واکنش سخنگوی دولت به خبر تشکیل پرونده قضایی برای مرضیه برومند و رضا بابک وزیر راه: رییس جمهور به شدت مخالف تفکیک وزارت راه و شهرسازی است انتصاب مهم در قرارگاه پدافند هوایی کشور

علم الهدی: ازدواج و زوجیت در قرآن به معنای حرکت بشریت به سوی کمال است

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: ازدواج و زوجیت در آیات قرآن به معنای حرکت بشریت به سوی کمال است تا انسان را به مقام متقین برساند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۰ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 February 20
کد خبر: ۲۲۹۳۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ سومین محفل بزرگ بانوان قرآنی جهان اسلام همزمان با برگزاری چهلمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران امروز سه‌شنبه یکم اسفندماه با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه و محفل خیرات حسان در سالن اجلاس سران جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

جمیله علم الهدی عضو هیئت علمی دانشگاه در این محفل بزرگ قرآنی که همسران سفرای برخی کشورهای اسلامی، ده‌ها نفر از حافظان، قاریان، فعالان قرآنی ومتولیان مؤسسات قرآنی از ایران و چند کشور اسلامی از جمله بحرین، لبنان، عراق، سوریه، اندونزی، میهمانان ویژه زینب نصرالله دختر دبیر کل حزب الله لبنان و بتول السادات موسوی دختر دبیر کل سابق حزب الله و … حضور داشتند، ضمن خوشامدگویی و تشکر از مهمانان و برگزارکنندگان این محفل بزرگ قرآنی گفت: امیدوارم این نوع برنامه‌ها نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورهای اسلامی به صورت هرچه باشکوه‌تر برگزار شود.

دبیر کمیته تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی با ارائه گزارشی کوتاه از یک تحقیق قرآنی، اظهار داشت: آنچه که در جامعه جهانی با آن مواجه هستیم، بحث جنسیت است در حالی که با مراجعه به قرآن، موضوع زوجیت مورد توجه قرار گرفته است و مشمولیت آن نه‌تنها انسان بلکه تمام کائنات را در برمی‌گیرد و به عبارتی دیگر زوجیت ماورای عالم را هم شامل می‌شود.

علم الهدی افزود: در تفکر مدرن مانند تمامی تفکرهای الحادی گذشته بر فردیت تاکید می‌شود، اما در تفکر قرآنی، وحدت و یکپارچگی موجودات مورد توجه قرار دارد.

وی ضمن مطرح کردن موضوع ازدواج در مباحث جامعه‌شناسی، گفت: ازدواج مایه پیدایش و توسعه و تداوم خانواده است که در پی آن گسترش روابط خانوادگی نیز معنا می‌شود و می توان سه سطح در این زمینه را تبیین و تشریح نمود. سطح اول عرفی است که نه در ایران بلکه در تمامی جوامع و اعصار با آیین‌های متفاوت با هدف بقای نسل و بهره‌مندی از هم‌نشینی صورت می‌گیرد. سطح دوم در اقتصاد سیاسی معنا پیدا می‌کند که در دوره مدرن به اوج خود رسیده و نظام‌های اقتصادی بر این اساس شکل می‌گیرند و متاسفانه در این سطح بحث حلال و حرام و قانون و غیرقانونی معنای خود را از دست داده است.

وی افزود: سطح سوم در معنای ازدواج آن چیزی است که در کشورهای اسلامی و به ویژه در کشور ما در قالب ادبیات و عرفان بروز داده شده است.

علم الهدی در پایان گفت: با بررسی آیات قرآن کریم، کلمه‌ای از زوجیت که بیشترین قرابت را با مسئله ازدواج داشته باشد، کلمه "نکاح" است. ازدواج و زوجیت در آیات قرآن به معنای حرکت بشریت به سوی کمال است تا انسان را به مقام متقین برساند.

در این برنامه علاوه بر اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و هنری قرآنی، چند تن از بانوان قرآنی، به قرائت پرداختند و درانتهای این محفل از بانوان برگزیده و فعال در حوزه های مختلف قرآنی از ایران، اندونزی، ، لبنان و بحرین نیز تجلیل شد./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار