ماهواره پارس۱ با موفقيت به فضا پرتاب شد-راهبرد معاصر
تصویری از دیدار سردار سلیمانی و خانواده اش با رهبر انقلاب + عکس علم الهدی: جریان دیگری را در عرصه مقاومت شکل خواهیم داد پاسخ نبویان، نماینده تهران به اعتراض رسایی: دبیرخانه شورای امنیت، ابلاغ قانون حجاب را به تعویق انداخته است خطیب نمازجمعه تهران: افزایش قیمت دلار و تضعیف ارزش پول ملی خطری جدی است زینب سلیمانی: مسئولان بخشی از وفاداری مردم را با تلاش و پیگیری‌های خود جبران کنند مداح وحدت‌شکن تحت پیگرد قضایی قرار گرفت پزشکیان هفته آینده به جنوب شرق ایران سفر می‌کند تصاویر / مراسم پنجمین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در مصلی تهران زینب سلیمانی: برای حاج قاسم مرز‌های ایران یک حرم مقدس بود؛ همان‌گونه که مرز مسجدالاقصی، زینبیه و کربلا مقدس بود سرلشکر سلامی خطاب به جوانان محور مقاومت: دشمن رو به زوال و در حال فروپاشی است وزیر دفاع: باید به دنبال انجام کار‌های غیرممکن باشیم پزشکیان: مقابل دشمنان می‌ایستیم / با تمام وجود به سپهبد قاسم سلیمانی افتخار می‌کنم اعلام جرم و تشکیل پرونده قضایی برای یک محکوم سابق امنیتی علی لاریجانی: این سکوت حاکمان جدید سوریه برایشان بد خواهد شد لایحه ساماندهی اتباع بیگانه در راه مجلس + جزئیات

ماهواره پارس۱ با موفقيت به فضا پرتاب شد

ماهواره تحقیقاتی_سنجشی پارس۱، با موفقیت در مدار ۵۰۰ کیلومتری خورشید آهنگ تزريق شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۹ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 February 29
کد خبر: ۲۳۰۵۳۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ امروز پنج‌شنبه دهم اسفند سال‌جاری، ماهواره پارس۱ توسط پرتابگر سايوز از پايگاه پرتاب وستوچنی روسيه به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار خورشید آهنگ با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر از سطح زمین تزریق شد.
ماهواره پارس۱، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است. این ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی، از سری ماهواره‌های تحقیقاتی - سنجشی پژوهشگاه فضایی ايران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده‌های سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.
این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمايی دريافت می‌کند.
دوربين طيف رنگي و فروسرخ موج كوتاه اين ماهواره در كمتر از 100 روز، 95 درصد اراضی ايران را تصويربرداری می‌كند. همچنين، دوربين با طيف فروسرخ گرمايي با قابليت تصويربرداری در شب قادر است، كل اراضی ايران را در كم‌تر از 45 روز تصويربرداری نمايد.
از دیگر مأموریت‌های این ماهواره می‌توان به آزمون مکانیزم پنل‌های خورشیدی بازشونده، آزمون اصلاح مدار با پیشرانش گاز سرد، آزمون عملكرد تعيين موقعيت ماهواره مستقل از GPS مبتنی بر روش موقعیت‌یابی بومي، آزمون عملكرد مجموعه توليد، تبديل و توزيع توان در مدار با صفحات خورشيدی بازشونده و بردهاي بومي، آزمون ارسال داده تصاویر با نرخ بالا در باند فرکانسی X، سنجش میزان تشعشعات فضايی در مدار با استفاده از محموله اندازه‌گيری ميزان تشعشعات فضایی (دزيمتری) اشاره كرد.
فناوری‌های مورد استفاده در ماهواره پارس۱ شامل لینک ارتباط مخابراتی در باند فركانسي V/UHF، لینک ارتباط مخابراتی طیف گسترده در باند فرکانسی S، لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی X، سنسور تعیین موقعیت GPS، سنسور تعیین موقعیت ODS، سنسور خورشید، سنسور ستاره، سنسور مغناطیس سنج، سنسور ژایروسکوپ، سنسورهای سنجش میزان تشعشعات فضا، لوله حرارتی، تجهیزات سخت‌افزاری و ساختارهای نرم‌افزاری مدیریت حالت‌های مختلف افزونگی و پنل‌های خورشیدی است. اين فناوری‌ها مبنای فناوری‌های مورد نياز ماهواره‌های عملياتی آينده كشور خواهد بود.
قدیری، کارشناس حوزه فضایی با تاکید بر اینکه ماهواره پارس۱ در مدار قرار گرفته است، اظهارکرد: ساعت ۱۲ به وقت تهران جدایش نهایی انجام خواهد شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار