به گزارش راهبرد معاصر؛ ۷۰ سازمان حقوقی با صدور بیانیهای مشترک از تمامی مراجع رسمی ذیربط و سازمانهای بینالمللی و نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل خواستند که با توجه به سرعت شیوع گرسنگی و میانگینهای سوء تغذیه شدید و نیز گسترش محدوده بروز این وضعیت در میان تمامی اقشار و به ویژه کودکان، به صورت رسمی وقوع قحطی در نوار غزه را اعلام کنند.
سازمانهای حقوقی امضا کننده این بیانیه و در رأس آنها «دیده بان حقوق بشر اروپایی ـ مدیترانه ای» خاطر نشان کردند که در نتیجه پافشاری رژیم صهیونیستی بر ارتکاب جنایت به گرسنگی کشیدن شهروندان غزهای و استفاده از این مساله به عنوان یک سلاح جنگی در راستای ارتکاب جنایت بزرگتر نسل کشی فلسطینان ساکن باریکه غزه، آمارهای فقدان امنیت غذایی به شکل بی وقفهای در تمامی نقاط این منطقه در حال تشدید و وخیمتر شدن است.
این سازمانها تاکید کرده اند که همزمان با حمله زمینی ارتش صهیونیستی به رفح واقع در جنوب نوار غزه از تاریخ ۷ مه جاری و ممانعت از ورود کامیونهای حامل کمکهای انسان دوستانه از طریق گذرگاه رفح، وضعیت امنیت غذایی ساکنان غزه به شکل خطرناکی رو به وخامت گذاشته است و این در حالی است که هزاران کامیون از هفتهها قبل پشت گذرگاه رفح معطل مانده اند و به خاطر تصمیم رژیم صهیونیستی مبنی بر گرسنه نگه داشتن ساکنان غزه و بستن گذرگاهها و ممانعت از ورود کمک ها، اجازه دسترسی ساکنان غزه به این محمولهها داده نمیشود.
سازمانهای حقوقی امضا کننده این بیانیه تاکید کردند که رژیم صهیونیستی باید هر چه سریعتر ملزم به اجرای تدابیر و اقدامات اعلام شده از سوی دیوان بین المللی دادگستری مبنی بر لزوم باز ماندن گذرگاه رفح در برابر تامین خدمات اساسی و کمکهای بشردوستانه مورد نیاز شود تا جلوی وقوع جنایت نسل کشی علیه شهروندان فلسطینی گرفته شود. / تسنیم