تأثیر سبک زندگی سالم در جلوگیری از بروز آلزایمر-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

تأثیر سبک زندگی سالم در جلوگیری از بروز آلزایمر

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مجموعه‌ای از عادات سبک زندگی سالم می‌تواند به حفظ عملکرد مغز در افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف یا زوال عقل زودرس کمک کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۸ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 12
کد خبر: ۲۴۵۲۰۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ محققان گزارش دادند که حدود ۷۱ درصد از بیمارانی که سالم غذا می‌خوردند، به طور منظم ورزش می‌کردند و استرس‌شان را مدیریت می‌کردند، علائم زوال عقل در آنها ثابت ماند یا بدون استفاده از هیچ دارویی بهبود یافت.

نتایج نشان می‌دهد که در مقایسه، حدود ۶۸ درصد از بیماران در گروه کنترل بدون این تغییرات سبک زندگی، بدتر شدن علائم خود را تجربه کردند.

محققان همچنین دریافتند که هر چه بیماران بیشتر زندگی خود را به روش‌های سالم تغییر دهند و به این تغییرات پایبند باشند، برای قدرت مغزشان سود بیشتری خواهد داشت.

به گفته محققان، این اولین بار است که مشخص شده است تغییرات سبک زندگی چنین تأثیر شگرفی بر پیشرفت زوال عقل و آلزایمر دارد.

دکتر «دین اورنیش»، مؤسس و رئیس مؤسسه تحقیقاتی غیرانتفاعی طب پیشگیری، گفت: «من خوشبین هستم که این یافته‌ها ممکن است افراد زیادی را با امید‌های جدید و انتخاب‌های جدید توانمند کند.»

اورنیش افزود: «ما هنوز درمانی برای آلزایمر نداریم، اما از آنجایی که جامعه علمی به دنبال همه راه‌ها برای شناسایی درمان‌های بالقوه است، اکنون می‌توانیم کیفیت زندگی بهتری را برای بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری ارائه دهیم.»

یکی از شرکت‌کنندگان گفت که هفته‌ها طول می‌کشید تا خواندن یک کتاب را به پایان برساند، اما پس از مطالعه توانست این کار را در سه تا چهار روز انجام دهد در حالی که بیشتر مطالبی را که خوانده بود به خاطر می‌آورد.

شرکت‌کننده دیگری گفت که اکنون می‌تواند گزارش‌های مالی کسب و کار خانوادگی را به دقت تهیه کند، کاری که به مدت پنج سال قادر به انجام آن نبود.

برای این مطالعه، محققان ۵۱ نفر را با تشخیص اختلال شناختی خفیف یا زوال عقل زودهنگام ناشی از بیماری آلزایمر انتخاب کردند. آنها به طور تصادفی در دو گروه تغییر سبک زندگی یا گروه کنترل قرار گرفتند.

افراد گروه تغییر سبک زندگی در یک برنامه فشرده با چهار مؤلفه شرکت کردند:

•یک رژیم غذایی کامل گیاهی با مقادیر کم چربی، کربوهیدرات‌های تصفیه شده، الکل و شیرین‌کننده‌ها.

• ورزش هوازی با شدت متوسط و تمرینات قدرتی حداقل به مدت نیم ساعت در روز.

• مدیریت استرس، از جمله مدیتیشن، کشش، تنفس و تصویرسازی هدایت شده، به مدت یک ساعت در روز.

• گروه‌های حمایت از بیماران و شرکای آنها به مدت یک ساعت و سه بار در هفته.

نتایج پس از ۲۰ هفته تفاوت معنی داری را در گروه سبک زندگی در مقابل گروه کنترل، هم در عملکرد مغز و هم در نشانگر‌های زیستی مبتنی بر خون برای آلزایمر مانند آمیلوئید پروتئین نشان داد.

سطح آمیلوئید در گروه سبک زندگی بهبود یافت، اما در گروه کنترل بدتر شد. علاوه بر این، سطوح آمیلوئید در افرادی که به طور مداوم به تغییرات سبک زندگی پایبند بودند، بیشتر بهبود یافت.

آمیلوئید تمایل به تشکیل پلاک در مغز بیماران آلزایمری دارد.

محققان افزودند که میکروبیوم روده شرکت کنندگان در سبک زندگی همچنین کاهش قابل توجهی در ارگانیسم‌هایی که خطر ابتلاء به آلزایمر را افزایش می‌دهند و افزایش ارگانیسم‌هایی که به نظر می‌رسد محافظت کننده در برابر آلزایمر هستند را نشان داد. / بهداشت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر