حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

رزمایش نظامی جدید چین در تنگه تایوان

وزارت دفاع تایوان امروز (چهارشنبه) در حالی اعلام کرد که چین یک رزمایش نظامی در نزدیکی این جزیره انجام داده است که پکن همزمان وعده مجازات حامیان سرسخت استقلال تایوان را داده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۷ - ۰۶ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 26
کد خبر: ۲۴۷۱۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ پکن دولت مستقل در تایوان را به رسمیت نمی‌شناسد و این جزیره را بخشی از قلمروی خود می‌داند، نارضایتی خود را از لای چینگ-ته رئیس این جزیره پنهان نکرده و پس از روی کار آمدن او در ماه مه (اردیبهشت ماه)، دو روز رزمایش نظامی برگزار کرد.

چین هفته گذشته تهدید کرد که «جدایی‌طلبان سرسخت» تایوان را در موارد شدید اعدام خواهد کرد که این تهدید با محکومیت مقامات تایوان و ایالات متحده مواجه شد.

وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که ۲۶ فروند هواپیمای نظامی چین و ناو‌های جنگی این کشور از جمله جنگنده‌های J-۱۶، که در شمال، مرکز و جنوب تایوان شناسایی شده‌اند، در حال «گشت‌زنی مشترک آمادگی رزمی» در نزدیکی این جزیره بودند.

هدف تایوان از گزارش چنین ماموریت هایی، نشان دادن بخشی از تلاش‌های چین در طی چهار سال اخیر است که برای الحاق تایوان به سرزمین اصلی انجام می‌شود.

چین، جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند. دو طرف از زمان جدایی در سال ۱۹۴۹ به دلیل جنگ داخلی، با عقب نشینی دولت وقت چین، جداگانه اداره می‌شوند.

آمریکا باوجود آنکه می‌گوید به اصل چین واحد پایبند است، اما در عمل با انجام اقداماتی بی‌پروا و ترویج تعامل رسمی با تایوان، در حال توسعه روابط خود با این جزیره است.

وزارت دفاع چین هنوز واکنش رسمی نسبت به این اتفاقات نشان نداده است.

سخنگوی دفتر امور تایوان چین که در یک نشست خبری در پکن صحبت می‌کرد، گفت: دولت چین حق قانونی حفاظت از تمامیت ارضی کشور را دارد و از دستورالعمل‌های جدید که هفته گذشته برای مجازات جدایی طلبان صادر شد، دفاع می‌کند.

دادگاه‌های چین در تایوان صلاحیت قضایی ندارند و مشخص نیست که چین چگونه می‌تواند به دنبال اجرای هر گونه حکمی در خارج از مرز‌های خود باشد.

لای بار‌ها پیشنهاد مذاکره با چین را داده، اما این پیشنهاد‌ها رد شده است. او ادعا‌های حاکمیت پکن را رد می‌کند و می‌گوید که فقط مردم تایوان می‌توانند آینده خود را تعیین کنند. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار