چرا ناخواسته چاق می‌شویم؟-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

چرا ناخواسته چاق می‌شویم؟

افزایش وزن ناخواسته ممکن است ناشی از برخی تغییرات سبک زندگی مانند: اختلال در روند خواب شبانه، ترک سیگار و ... باشد. در برخی موارد نیز می‌تواند نشان‌دهنده یک بیماری زمینه‌ای مانند بیماری کلیوی، بی‌خوابی و اختلالات تیروئیدی باشد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 26
کد خبر: ۲۵۱۶۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ برخی علل احتمالی افزایش وزن غیرارادی عبارتند از:

 

۱. مصرف دارو

در موارد متعدد، مصرف انواع خاصی از داروها، مانند داروهای ضد روان پریشی، ضد افسردگی، کورتیکواستروئیدها، داروهای کنترل دیابت و فشار خون، ممکن است باعث افزایش وزن ناخواسته شوند.

 

۲. بی‌خوابی

کمبود خواب می‌تواند بر ریتم شبانه‌روزی بدن تأثیر بگذارد و مختل کردن عملکردهای داخلی، از جمله ایجاد نوسان در هورمون‌های گرسنگی و تحریک به پرخوری، سبب افزایش وزن شود.

 

۳. اختلال تیروئید

کم‌کاری تیروئید بر بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله سرعت متابولیسم، تأثیر منفی می‌گذارد و به مرور زمان سبب چاقی ناخواسته می‌شود.

 

۴. سندرم تخمدان پلی کیستیک

این عارضه با چندین ناهنجاری هورمونی مشخص می‌شود. زنان مبتلا به PCOS معمولاً دارای مقاومت به انسولین هستند و در ادامه ممکن است دچار افزایش وزن شوند. هم‌چنین افراد مبتلا به این بیماری در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سطح کلسترول بالا هستند. هیچ درمانی برای PCOS وجود ندارد؛ اما تغییر سبک زندگی، داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش منظم می‌تواند به کاهش وزن و بهبود مقاومت به انسولین کمک کند.

 

۵. مشکلات کلیوی

کلیه‌ها مسئول تصفیه مواد زائد و مایعات از بدن هستند. اگر آسیب ببینند، ممکن است به درستی مواد زائد را دفع نکنند و بدن مایعات را در خود نگه دارد و در نتیجه منجر به افزایش وزن شود./ خبرانلاین

ارسال نظر
آخرین اخبار