۵ علت مهمی که ویتامین دی جذب بدن نمی‌شود-راهبرد معاصر
آتش سوزی مهیب نمایشگاه خودرو در بلوار گلریزان کرمانشاه + فیلم  محرومیت ۳ ساله ورزشکار پارالمپیکی ایران تاریخ و ساعت بازی نساجی و هوادار در لیگ برتر ایران، هفته سیزدهم تاریخ و ساعت بازی استقلال و آلومینیوم در لیگ برتر ایران، هفته سیزدهم عجیب‌ترین آرای مراسم مرد سال فیفا برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ + جدول مسمومان حادثه گازگرفتگی در زبرخان خراسان رضوی به ۱۲۰ نفر افزایش یافت جام حذفی ایتالیا؛ صعود افعی‌ها به یک‌چهارم نهایی کوپا ایتالیا / طارمی پاس گل داد  ۱۰ توصیه تغذیه‌ای طب سنتی ویژه شب یلدا + اینفوگرافیک تمجید رئیس فیفا از حضور پرشمار زنان در دیدار سپاهان - پرسپولیس گاردین: نوشیدن و سرو مشروبات الکلی در جام جهانی ۲۰۳۴ عربستان ممنوع خواهد بود آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد

۵ علت مهمی که ویتامین دی جذب بدن نمی‌شود

در برخی شرایط ممکن است ویتامین دی جذب بدن نشود و برای سلامتی مشکل‌ساز شود. بهتر است این شرایط را بشناسید و برای رفع آن اقدام کنید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۶ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 19
کد خبر: ۲۵۴۸۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ در برخی موارد ممکن است به علت دریافت ناکافی ویتامین D در رژیم غذایی یا مشکل سوءجذب، دچار کمبود این ویتامین باشید. در موارد دیگر هم ممکن است کبد یا کلیه‌های شما نتوانند ویتامین D را به شکل فعال آن در بدن تبدیل کنند.

مواردی که در جذب ویتامین D اثرگذارند، عبارتند از:

سن

در مقایسه با افراد جوان، افراد مسن دارای سطوح کمتری از ماده‌ای در پوست هستند که اشعه UVB خورشید، آن را به پیش‌ساز ویتامین D تبدیل می‌کند؛ بر همین اساس شواهد نشان می‌دهد افراد مسن‌تر دچار کمبود ویتامین D هستند.

سلامت روده

ویتامین D دریافتی به واسطه غذا یا مکمل‌های خوراکی در قسمتی از روده کوچک بلافاصله در پایین دست معده جذب می‌شود. شیره معده، ترشحات لوزالمعده، صفرا از کبد، یکپارچگی دیواره روده، همگی بر میزان جذب ویتامین تأثیر دارند. بنابراین، شرایطی اعم از بیماری سلیاک، پانکراتیت مزمن، بیماری کرون و فیبروز کیستیک که بر روده و هضم تأثیر می‌گذارند، می‌توانند جذب ویتامین D را کاهش دهند.

بیماری‌های کبدی و کلیوی

برخی از انواع بیماری‌های کبدی می‌توانند جذب ویتامین D را کاهش دهند؛ زیرا کبدِ بیمار مقادیر طبیعی صفرا را تولید نمی‌کند. در مورد انواع دیگر، مراحل ضروری برای متابولیسم ویتامین D نمی‌تواند رخ دهد به طور ناقص رخ می‌دهد. سطوح ویتامین D فعال زیستی با سلامت کلیه‌ها ردیابی می‌شود، بنابراین در فردی که بیماری کلیوی دارد، با تشدید شدن بیماری، سطح ویتامین D زیست‌فعال کاهش می‌یابد و در مرحله نهایی بیماری کلیوی، سطح آن غیرقابل تشخیص است.

مصرف برخی دارو‌ها

دارو‌های ضدتشنج، استروئیدی، کاهنده کلسترول و ... در توانایی بدن برای تبدیل یا جذب ویتامین D تداخل ایجاد می‌کنند.

چاقی

چربی بدن می‌تواند زیر پوست گیر کند یا ویتامین D را به دام بیاندازد، به همین دلیل کمبود ویتامین D در افراد چاق شایع‌تر است. / خبرآنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار