پوکی استخوان؛ بیماری خاموش و مزمن-راهبرد معاصر
پیگیری یک پرونده مرگ مغزی | میت هنگام جراحی اهدای عضو به هوش آمد دستبرد میلیاردی عروس به خانه مادرشوهر پولدار تهرانی صدور ابلاغیه اجرای حکم نیلوفر حامدی کشف تونل زیرزمینی انتقال سوخت قاچاق در بندرعباس + فیلم انتصابات مهم در آموزش و پرورش | چند مدیر و معاون جدید در آموزش و پرورش منصوب شدند + جزئیات ثبت نام در آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۴ تا دوم آبان تمدید شد هشدار سیل و آبگرفتگی سازمان هواشناسی به این استان‌ها اطلاعیه سازمان سنجش درباره درخواست تغییر رشته کنکوری‌ها خبر جدید از صدور احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بیانیه اسکودا درباره مواضع اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه‌گانه ایرانی پوکی استخوان؛ بیماری خاموش و مزمن هشدار سازمان مدیریت بحران به ۸ استان در پی وقوع دو مخاطره بارشی و گرد و غبار تریاک در کدام مناطق کشور گران‌تر است؟ ورود سامانه جدید پربارش به ایران | سرمای شدید و بارش در این مناطق جریمه‌های رانندگی دوبرابر شده بخشیده نمی‌شود

پوکی استخوان؛ بیماری خاموش و مزمن

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه پوکی استخوان، یک بیماری خاموش و مزمن است، بر لزوم آگاهی رسانی درخصوص پیشگیری از ابتلا به این بیماری تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۹ - ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 19
کد خبر: ۲۶۰۵۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ علیرضا رییسی، در خصوص فرا رسیدن ۲۹ مهرماه، روز جهانی پوکی استخوان، عنوان کرد: پوکی استخوان، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن و یک تهدید اقتصادی - اجتماعی است که همگام با سالمندی جمعیت تبدیل به یک اپیدمی جهانی شده است و می‌تواند با تخریب بافت استخوان، کاهش تراکم توده استخوانی و از دست رفتن کیفیت ریز ساختار استخوان، به از دست رفتن توان استخوان و افزایش خاصیت شکنندگی آن منجر شود.

پوکی استخوان؛ بیماری خاموش

وی افزود: این بیماری به عنوان یک بیماری خاموش در بسیاری از موارد تا زمان بروز شکستگی قابل شناسایی نبوده و در بسیاری از موارد، اولین تشخیص، همزمان با اولین شکستگی و حتی مدت‌ها پس از آن اتفاق می‌افتد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در ایران درصد بالایی از جمعیت سالمند کشور مبتلا به پوکی استخوان هستند، تصریح کرد: شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان که با توجه به کاهش کیفیت و کمّیت استخوان و در اثر ضربات بسیار خفیف یا سقوط از یک ارتفاع کوتاه رخ می‌دهند، منجر به عوارض زیادی از جمله تغییر کیفیت زندگی، ایجاد درد و ناتوانی و از دست دادن استقلال افراد و نیز افزایش نرخ مرگ در سالمندان می‌شوند.

رییسی عنوان کرد: ارتقای سطح آگاهی و نگرش و عملکرد افراد جامعه در خصوص این بیماری، عوامل موثر بر آن و راه‌های پیشگیری و تشخیص زودهنگام و درمان و مدیریت بیماری می‌تواند مدیریت این بیماری و عوارض آن در جامعه را بهبود بخشد. از این رو بزرگداشت روز جهانی پوکی استخوان همه ساله در کلیه دانشگاه‌های سراسر کشور بر اساس اقدامات برنامه‌ریزی شده توسط اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های عضلانی – اسکلتی با هدف اصلی آموزش عموم مردم به ویژه گروه در معرض خطر شامل زنان بالاتر از ۵۰ سال در خصوص بیماری پوکی استخوان برنامه‌ریزی می‌شود.

پویش همگانی پوکی استخوان از ۲۸ مهرماه

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: هر ساله ۲۰ اکتبر، روز جهانی پوکی استخوان نامگذاری شده است. شعار روز جهانی در سال ۱۴۰۳ "هر قدم یک گام به سوی استخوان‌های قوی تر" انتخاب شده است و پویش همگانی پوکی استخوان از ۲۸ مهرماه تا ۴ آبان ماه با هدف آموزش و ارتقای سطح آگاهی عموم مردم در مورد این بیماری، اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین"همایش مردمی آشنایی با بیماری پوکی استخوان" و سمینار تازه‌های پوکی استخوان در روز‌های ۲ و ۳ آبان ماه، توسط پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار می‌شود.

روز شمار هفته ملی سلامت استخوان

بنابر اعلام وزارت بهداشت، رییسی روزشمار هفته ملی سلامت استخوان را تشریح و بیان کرد: شنبه ۲۸ مهر، با عنوان پوکی استخوان و تغذیه، یکشنبه ۲۹ مهر با عنوان پوکی استخوان و فعالیت بدنی، دوشنبه ۳۰ مهر، با عنوان پوکی استخوان و ویتامین D و نور آفتاب، سه شنبه اول آبان، با عنوان پوکی استخوان و پیشگیری از سقوط و شکستگی، چهارشنبه دوم آبان، با عنوان پوکی استخوان و تشخیص به موقع، پنجشنبه سوم آبان با عنوان پوکی استخوان و شروع به موقع درمان و جمعه چهارم آبان با عنوان پوکی استخوان و پیگیری و تداوم درمان کامل، نامگذاری شده است. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار