مصرف سیگار سالانه جان ۵۰ هزار ایرانی را می‌گیرد-راهبرد معاصر
مصرف سیگار سالانه جان ۵۰ هزار ایرانی را می‌گیرد اهدای درجه به فرماندهان انتظامی کشور پیگیری یک پرونده مرگ مغزی | میت هنگام جراحی اهدای عضو به هوش آمد دستبرد میلیاردی عروس به خانه مادرشوهر پولدار تهرانی صدور ابلاغیه اجرای حکم نیلوفر حامدی کشف تونل زیرزمینی انتقال سوخت قاچاق در بندرعباس + فیلم انتصابات مهم در آموزش و پرورش | چند مدیر و معاون جدید در آموزش و پرورش منصوب شدند + جزئیات ثبت نام در آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۴ تا دوم آبان تمدید شد هشدار سیل و آبگرفتگی سازمان هواشناسی به این استان‌ها اطلاعیه سازمان سنجش درباره درخواست تغییر رشته کنکوری‌ها خبر جدید از صدور احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بیانیه اسکودا درباره مواضع اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه‌گانه ایرانی پوکی استخوان؛ بیماری خاموش و مزمن هشدار سازمان مدیریت بحران به ۸ استان در پی وقوع دو مخاطره بارشی و گرد و غبار تریاک در کدام مناطق کشور گران‌تر است؟

مصرف سیگار سالانه جان ۵۰ هزار ایرانی را می‌گیرد

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در ایران به دلیل مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۲ - ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 19
کد خبر: ۲۶۰۶۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، علیرضا رئیسی در نشست کشوری کنترل دخانیات که امروز (شنبه) ۲۸ مهرماه در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد به تشریح وضعیت صنعت دخانیات و سیگار در ایران پرداخت و تصریح کرد: فرهنگ سازی صحیح در رسانه‌ها و تلویزیون مبنی بر اینکه کشیدن سیگار موجب آرامش و تسکین روح نخواهد شد یک امر مهم و قابل توجه است.

معاون بهداشت، نقش رسانه‌ها در مقابله با تبلیغات نادرست مصرف سیگار را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: باید فرهنگسازی منفی در سریال‌های تلویزیونی اصلاح شود.

دکتر رئیسی در ادامه با مقایسه مصرف سیگار در سال‌های ۱۳۹۵و ۱۴۰۰ گفت: در سال ۱۴۰۰، مصرف دخانیات در مردان ۳ درصد و در زنان ۱۱ درصد افزایش یافته است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین به افزایش ۵۴ درصدی مصرف قلیان در طی این سال‌ها اشاره کرد و گفت: علت اصلی این موضوع زیاد شدن تنباکو‌های معطر با رایحه‌های مختلف است که نتیجه تبلیغ و جذب بیشتر افراد به مصرف بوده است و باید با جدیت با آنها برخورد کرد.

رئیسی معرفی و ترویج اماکنی که مصرف دخانیات در آنها ممنوع است را یک اقدام مهم و ارزشمند دانست و گفت: هرچه بیشتر در این حوزه فرهنگسازی شود قطعاً بسیاری از اماکن از دخانیات پاکسازی می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از این اقدامات در این حوزه ممنوع کردن مصرف سیگار برای افراد زیر ۱۸ سال و همچنین عدم نخ فروشی سیگار است که با همکاری نهاد‌های قانونی این امر تحقق خواهد یافت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، برنامه ترک سیگار را از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه در حوزه پزشک خانواده نام برد و گفت: اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و آموزشی در مدارس و مراکز بهداشتی از دیگر اقدامات پیشگیرانه در این حوزه است.

علیرضا رئیسی بر استاندارد سازی بسته بندی سیگار با همکاری وزارت صمت تاکید کرد و افزود: طراحی ساده بسته بندی سیگار، هم در کاهش جذب افراد مؤثر است و هم تنوع کمتر و یک شکل شدن آن موجب کاهش قاچاق دخانیات خواهد شد.

وی سیگار الکترونیک را به عنوان یک ترفند جدید برای جذب جوانان معرفی کرد و گفت: ترویج فرهنگ غلط استفاده از سیگار الکترونیک با درصد نیکوتین کمتر و عارضه کمتر موجب افزایش جذب درصد بیشتری از افراد جامعه برای استفاده از این سیگار است و قطعاً ورود به مصرف دخانیات باعث مبتلا شدن فرد به مشکلات بیشتری خواهد شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزایش مالیات بر سیگار را در مصرف سیگار مهم دانست و افزود: سیگار در کشور ما به شدت ارزان است و قطعاً افزایش قیمت سیگار باعث کم‌تر شدن متقاضی خواهد شد که این موضوع یکی از برنامه مهم ما خواهد بود.

رئیسی در پایان دخانیات را از ریسک فاکتور‌های مهم بیماری‌های مزمن در دنیا دانست و بر لزوم همکاری بین وزارتخانه‌ها و نهاد‌های مختلف برای کاهش مصرف دخانیات و بهبود سلامت عمومی تأکید کرد./ مهر 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده