به گزارش راهبرد معاصر، با توجه به کاهش روند اهدای خون در تهران و نگرانیهایی که در این زمینه وجود دارد، مدیرکل انتقال خون استان تهران اعلام کرده است: «روند اهدای خون در تهران در مقایسه با هفتههای گذشته کاهش یافته است. از مردم میخواهیم مانند همیشه یاریگر سازمان انتقال خون بوده و برای اهدای خون اقدام کنند.»
به همین منظور و در راستای دعوت از مردم برای اهدای خون، بهتر است اهدا کنندگان آگاهیهایی در زمینه تغذیه خود داشته باشند.
پاول تراختمان، رئیس بخش انتقال خون یک مرکز پزشکی کودکان و یکی از کارشناسان پروژه آموزشی اهدای خون و پلاسما در این باره مطرح کرد: «افرادی که قصد اهدای خون دارند، یک روز قبل از اهدای خون، باید غذاهای چرب، تند، دودی و همچنین محصولات لبنی، تخممرغ و کوکتلهای ورزشی را کنار بگذارند؛ چرا که همه این محصولات و مواد غذایی، جداسازی خون را پیچیده میکنند.
به گفته او از جمله غذاهای مجاز برای اهداکننده در روز قبل از اهدای خون، سبزیجات به هر شکل به جز سرخ کردنی، فرنی و ماکارونی بدون روغن و لبنیات، میوهها (به استثنای مرکبات، موز، خرما و آووکادو)، نان و شیرینی، گوشت و ماهی آبپز یا بخارپز، نوشیدنیهای میوهای، کمپوت و چای شیرین است. اینها توصیههای جدی برای یک روز قبل از اهدای خون هستند.
توصیه بعدی این است که افراد اهداکننده صبح قبل از اهدا، صبحانه مناسبی مصرف کنند. ۵ تا ۱۰ دقیقه قبل از آن یک فنجان چای شیرین بنوشند و ۴۸ ساعت پس از اهدای خون مقدار زیادی غذا و مایعات مصرف کنند.
پس از اهدای ۴۵۰ میلی لیتر خون، بدن تا ۷۲ گرم پروتئین، ۳۵۰ میلی لیتر آب، ۲ گرم چربی، ۴ گرم املاح معدنی مفید و ۰.۳ گرم آهن از دست میدهد، اما جای نگرانی نیست؛ چرا که خوشبختانه بدن ما به گونهای طراحی شده که در بازگرداندن تعادل عالی است. اما اهداکننده میتواند با تغذیه مناسب به این فرآیند کمک کند. برای جبران از دست دادن خون، اول از همه، اطمینان از تامین مایعات و مواد معدنی مهم است. به اهداکنندگان توصیه میشود تا ۴۸ ساعت پس از اهدا، مایعات فراوان بنوشند./ باشگاه خبرنگاران