عفو بین الملل: غزه در آستانه قحطی جمعی قرار دارد بازداشت زن اسرائیلی به اتهام تلاش برای ترور نتانیاهو سفر هیات بلندپایه سعودی به سوریه آغاز رزمایش‌های دریایی روسیه در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی انفجار معدن زغال سنگ در شمال افغانستان ۶ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت چراغ سبز آمریکا برای الحاق غزه به اسرائیل/استارت ریورای خاورمیانه زده شد حماس: از اصول خود به ویژه در خصوص نقشه‌ها عقب نشینی نمی‌کنیم حمله گردان‌های القسام به مقر فرماندهی اسرائیل در نشست سه جانبه ایران، چین و روسیه درباره قطعنامه ۲۲۳۱ چه گذشت؟ آکسیوس: مذاکرات بین سوریه و اسرائیل با میانجی‌گری آمریکا برگزار می‌شود پزشکیان: صحبت از پایان برنامه هسته‌ای ایران یک توهم است / برای هرگونه اقدام نظامی اسرائیل آماده‌ایم رایزنی غریب‌آبادی با اعضای غیردائم شورای امنیت در نیویورک فراخوان اردوغان در مورد غزه: بیایید به این وحشیگری بگوییم «دیگر بس است» شروط کُرد‌ها برای کمک به دولت الشرع در برقراری ثبات عراقچی: آسیب به تاسیسات هسته‌ای ما جدی بوده است/ مذاکره مستقیم با آمریکا نداریم/ هرگز از توان موشکی خود دست نمی‌کشیم

چین علیه کانادا تعرفه‌های تلافی‌جویانه اعمال می‌کند

چین اعلام کرد که در واکنش به اقدامات تجاری اخیر اتاوا، تعرفه‌های سنگینی برای واردات محصولات کشاورزی و غذایی از کانادا اعمال خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۴ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 09
کد خبر: ۲۷۳۱۲۴

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از راشاتودی، چین اعلام کرد که در واکنش به اقدامات تجاری اخیر اتاوا، تعرفه‌های سنگینی برای واردات محصولات کشاورزی و غذایی از کانادا اعمال خواهد کرد.

وزارت بازرگانی چین این تصمیم را تأیید کرد و آن را پاسخی به تعرفه‌های کانادا برای واردات خودرو‌های برقی (EV)، فولاد و آلومینیوم از چین دانست. این تعرفه‌ها از ۲۰ مارس اجرایی خواهند شد.

این تحریم‌های چین شامل اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی برای واردات روغن کلزا، کنجاله و نخود از کاناداست.

علاوه بر این، تعرفه ۲۵ درصدی برای محصولات دریایی و گوشت خوک کانادا نیز اعمال خواهد شد که تأثیر قابل توجهی بر صادرکنندگان این کشور خواهد گذاشت.

در اوت ۲۰۲۴، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، با متهم کردن پکن به ایجاد مازاد تولید تحت حمایت دولتی، تعرفه ۱۰۰ درصدی برای واردات خودرو‌های برقی از چین و تعرفه ۲۵ درصدی برای فولاد و آلومینیوم این کشور وضع کرد.

این اقدامات که در ماه اکتبر اجرا شدند، با سیاست‌های مشابه ایالات متحده و اتحادیه اروپا همسو بودند، زیرا هر دو برای واردات خودرو‌های برقی ساخت چین تعرفه اعمال کردند.

وزارت بازرگانی چین این اقدام کانادا را نقض قوانین سازمان تجارت جهانی دانسته و آن را «حمایت‌گرایی که به‌شدت به حقوق و منافع مشروع چین آسیب می‌زند» توصیف کرد.

چین پس از آمریکا، دومین شریک تجاری کانادا محسوب می‌شود.

این تشدید تنش‌ها در بحبوحه افزایش اختلافات تجاری جهانی رخ می‌دهد، به‌طوری که ایالات متحده، چین، کانادا و مکزیک در سال‌های اخیر بار‌ها علیه یکدیگر تعرفه‌های تلافی‌جویانه اعمال کرده‌اند.

این مناقشات تجاری که ناشی از تعرفه‌ها، عدم توازن تجاری و تنش‌های ژئوپلیتیکی است، همچنان ادامه دارد.

پیش‌تر، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تعرفه‌های گسترده‌ای علیه مکزیک، کانادا و چین اعمال کرد که بلافاصله با واکنش متقابل روبه‌رو شد. دولت ترامپ بر واردات مکزیک و کانادا ۲۵ درصد مالیات وضع کرد و تعرفه‌های کالا‌های چینی را به ۲۰ درصد افزایش داد.

ترامپ در سخنرانی خود در کنگره در روز سه‌شنبه، این اقدامات را با استناد به کسری تجاری و قاچاق فنتانیل توجیه کرد. در مقابل، ترودو وعده داد که ظرف ۲۱ روز، بر بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از کالا‌های آمریکایی تعرفه اعمال کند، درحالی‌که پکن نیز با تعرفه‌هایی تا ۱۵ درصد برای واردات محصولات کشاورزی از آمریکا و محدودیت‌های گسترده‌تر علیه شرکت‌های آمریکایی پاسخ داد./ تسنیم 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار