فیلم/ آتش گرفتن خودرو به علت گرمای شدید در عراق احتمال شنیده شدن صدای انفجار‌های کنترل شده در خمین عکس/ تصویر رایان ۲ ماهه در دست رییس مجلس در ژنو ببینید/ امواج ناشی از زلزله روسیه در ساحل ژاپن استقلال در آستانه یک خرید جنجالی دیگر / تماس مسئول نقل و انتقالات با مهاجم پرسپولیسی اینتر برای فروش طارمی به دردسر خورد؛ هیچکس مهاجم تیم ملی را نمی‌خواهد چالش بزرگ زنان فوتبالیست ایران در استرالیا / صعود از این گروه معجزه می‌خواهد! خواب نامنظم عامل ابتلا به ۱۷۲ بیماری است خوراکی‌هایی برای جوان ماندن مغز سرلشکر موسوی: برای مقابله قاطع با شرارت احتمالی مجدد آمریکا و صهیونیست‌ها آماده‌ایم تذکر ۴۸ نماینده به میدری درباره پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان وزیر خارجه پاکستان: هیچ برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن اسرائیل نداریم انهدام باند مخوف مأموران قلابی در تهران کارت زرد مجلس به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چراغ سبز مجلس به حذف چهار صفر از پول ملی

مصرف نمک می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد

محققان با انجام تحقیقاتی، عواقب غیرمنتظره مصرف نمک خوراکی را شناسایی و اعلام کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 29
کد خبر: ۲۷۶۷۸۱

به گزارش راهبرد معاصر. افزودن نمک به غذا‌های آماده ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به افسردگی و اختلالات اضطرابی را افزایش دهد. این نتیجه‌ای است که محققان دانشگاه پزشکی سین کیانگ پس از مطالعه داده‌های نزدیک به نیم میلیون نفر به آن دست یافته‌اند.

بر اساس این مطالعه، افرادی که به طور منظم نمک به غذای خود اضافه می‌کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت از نمک استفاده می‌کنند، ۴۳ درصد بیشتر در معرض خطر افسردگی و ۳۹ درصد بیشتر در معرض خطر اضطراب قرار دارند. حتی کسانی که فقط گهگاه نمک اضافه می‌کنند، ۵ تا ۸ درصد افزایش خطر ابتلا به مشکلات روانی را تجربه می‌کنند.

مکانیسم این ارتباط هنوز کاملاً مشخص نیست، اما دانشمندان بر این باور هستند که نمک ممکن است باعث تسریع پیری بیولوژیکی بدن، تأثیر بر سطح هورمون‌های خلقی مانند سروتونین و دوپامین، یا اختلال در عملکرد سیستم عصبی از طریق افزایش فشار خون شود.

نویسندگان این مطالعه تأکید می‌کنند که این اولین تحقیق بزرگی است که ارتباط قوی و مثبت بین مصرف نمک اضافی و خطر افسردگی و اضطراب را شناسایی کرده است. آنها توصیه می‌کنند که هنگام تنظیم رژیم غذایی، به ویژه برای افرادی که مستعد ابتلا به اختلالات روانی هستند، باید مصرف نمک را در نظر گرفت.

لازم به ذکر است که پیش از این، در مارس ۲۰۲۵، محققان دانشگاه ییل، فواید نمک خوراکی را نیز شناسایی کردند. بر اساس یافته‌های آنها، نمک نه تنها می‌تواند طعم به غذا بدهد، بلکه به تحویل هدفمند دارو‌ها نیز کمک می‌کند. این مطالعه نشان داده است که تغییر غلظت نمک در مایع باعث می‌شود ریزذرات دارویی در جهت مورد نظر حرکت کنند. /بهداشت نیوز

ارسال نظر