ادعای اسرائیل: ترامپ ممکن است بازه زمانی مذاکرات با ایران را تمدید کند انفجار بندر شهید رجایی/ خرابکاری رد شد، اما سهل‌انگاری تأیید شد! دیه جان‌باختگان حادثه بندر رجایی ظرف ۲ روز پرداخت می‌شود گروسی: در تماس دائمی با تهران و واشنگتن هستم فوری/ کشف قصور ایمنی در حادثه بندرعباس/ کمیته ویژه مقصران را احضار کرد جدیدترین وضعیت مصدومان حادثه انفجار بندرعباس فاجعه در بندرعباس/ تعداد فوتی‌های انفجار به ۴۶ نفر رسید آغاز اجرای بیمه تکمیلی درمان جدید برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت عزای عمومی فردا در پی حادثه دردناک بندر رجایی پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد پیروزی بیرانوند در دادگاه/ حکم تبرئه صادر شد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب کارتال مخالف جذب محرمی: به دنبال مدافع راست اروپایی هستیم! اسامی ۱۰ جانباخته انفجار بندر شهید رجایی اعلام شد خبر مهم امروز ۷ اردیبهشت ماه برای بازنشستگان از نحوه محاسبه افزایش حقوق

مصرف نمک می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد

محققان با انجام تحقیقاتی، عواقب غیرمنتظره مصرف نمک خوراکی را شناسایی و اعلام کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 29
کد خبر: ۲۷۶۷۸۱

به گزارش راهبرد معاصر. افزودن نمک به غذا‌های آماده ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به افسردگی و اختلالات اضطرابی را افزایش دهد. این نتیجه‌ای است که محققان دانشگاه پزشکی سین کیانگ پس از مطالعه داده‌های نزدیک به نیم میلیون نفر به آن دست یافته‌اند.

بر اساس این مطالعه، افرادی که به طور منظم نمک به غذای خود اضافه می‌کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت از نمک استفاده می‌کنند، ۴۳ درصد بیشتر در معرض خطر افسردگی و ۳۹ درصد بیشتر در معرض خطر اضطراب قرار دارند. حتی کسانی که فقط گهگاه نمک اضافه می‌کنند، ۵ تا ۸ درصد افزایش خطر ابتلا به مشکلات روانی را تجربه می‌کنند.

مکانیسم این ارتباط هنوز کاملاً مشخص نیست، اما دانشمندان بر این باور هستند که نمک ممکن است باعث تسریع پیری بیولوژیکی بدن، تأثیر بر سطح هورمون‌های خلقی مانند سروتونین و دوپامین، یا اختلال در عملکرد سیستم عصبی از طریق افزایش فشار خون شود.

نویسندگان این مطالعه تأکید می‌کنند که این اولین تحقیق بزرگی است که ارتباط قوی و مثبت بین مصرف نمک اضافی و خطر افسردگی و اضطراب را شناسایی کرده است. آنها توصیه می‌کنند که هنگام تنظیم رژیم غذایی، به ویژه برای افرادی که مستعد ابتلا به اختلالات روانی هستند، باید مصرف نمک را در نظر گرفت.

لازم به ذکر است که پیش از این، در مارس ۲۰۲۵، محققان دانشگاه ییل، فواید نمک خوراکی را نیز شناسایی کردند. بر اساس یافته‌های آنها، نمک نه تنها می‌تواند طعم به غذا بدهد، بلکه به تحویل هدفمند دارو‌ها نیز کمک می‌کند. این مطالعه نشان داده است که تغییر غلظت نمک در مایع باعث می‌شود ریزذرات دارویی در جهت مورد نظر حرکت کنند. /بهداشت نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده