به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در ماه های اخیر که شاهد برگزاری چهار دور مذاکرات عمان که غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با محوریت پرونده هسته ای کشورمان برگزار می شود، بوده ایم؛ مقام های ارشد آمریکایی مواضع قابل تأملی در رابطه با ایران ایراد کرده اند. در این راستا، آنها با ژست قدرت گرفتن های گاه و بیگاه، سعی کردند فضای مذاکرات را تحت تأثیر قرار و البته ایران را در موقعیت ضعف نشان دهند.
این قبیل موضع گیری ها در روزهای اخیر بیشتر شد و فصل مشترک بیشترشان این بود که ایران باید کامل غنی سازی اورانیوم در خاک خود را تعطیل کند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و همچنین مارک روبیو، وزیر امور خارجه و استیو ویتکاف، نماینده دولت آمریکا در مذاکره با ایران نیز بارها این گزاره را مطرح کردهاند. موضوعی که به شدت از سوی سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و دیگر مقام های ایرانی مرتبط با مذاکرات هستهای رد شده است.
رهبر انقلاب اسلامی بر خطوط قرمز و ثابت ماندن ایران بر اصول خود تأکید فرمودند
با وجود این، مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده های شهدای خدمت و دیگر مسئولان کشورمان که در سال های اخیر در راه خدمت به مردم شهید شده اند، در موضع گیری صریحی به طرف آمریکایی هشدار دادند، از یاوه گویی در مورد ایران پرهیز کند.
ایشان با رد مواضع مقام های آمریکایی که می گویند به ایران اجازه غنی سازی در خاک خود را نمیدهند، فرمودند، «این قبیل موضع گیری ها غلطِ اضافی است». رهبر انقلاب اسلامی بر خطوط قرمز و ثابت ماندن ایران بر اصول خود نیز تأکید فرمودند. اندکی پس از موضعگیری رهبر معظم انقلاب اسلامی، شاهد بازتابهای گسترده آن در رسانه های مطرح جهان بودیم.
موضع گیری رهبر انقلاب اسلامی دست کم از سه منظر برای ایران راهبردی و دستاوردساز بوده است:
نخست، اینکه دولت های غربی و به ویژه دولت آمریکا و نیز رژیم اشغالگر قدس بارها سعی کرده اند این رؤیای نخ نما و دروغ را ترویج کنند که ایران به شدت در موضع ضعف است و راهی جز پذیرش اصول مطلوب واشنگتن و متحدانش در مذاکرات هسته ای ندارد. این دسته از بازیگران همچنین مدعی شده اند ایران در رابطه با موضوعات منطقه ای نیز در موضع ضعف قرار دارد.
با وجود این، موضعگیری رهبر معظم انقلاب اسلامی این فضا را از بین برد و بار دیگر نشان داد ایران همچنان مقتدر است و بر سر منافع ملی خود با هیچ طرفی معامله و سازش نمی کند. این موضعگیری در نوع خود بخش قابل توجهی از تلاش های تبلیغاتی و رسانه ای علیه کشورمان را بر باد داد و به رسوایی بزرگ برای جریان های معاند و ضدانقلاب خارج نشین تبدیل شد.
دوم، اینکه موضع گیری قاطع رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه حراست از حقوق حقه هسته ای ایران، توان هسته ای کشورمان را تثبیت کرد. در واقع، اکنون جهان و به طور خاص قدرت های غربی خوب می دانند قمار آنها بر سر اینکه ایران به سمت سازش با این دسته از کشورها و عقب نشینی از حقوق هسته ای اش حرکت کند، توهمی بیش نیست و البته که اگر آنها دست از پا خطا کنند، تهران با قدرتتر از قبل با اقدامات میدانی خود به آنها واکنش لازم نشان خواهد داد. از این رو، موضع اخیر رهبر انقلاب عملاً نه تنها قدرت هسته ای ایران را تثبیت کرد، بلکه گام رو به جلو به نفع ایران بود.
موضع گیری قاطع رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه حراست از حقوق حقه هسته ای ایران، توان هسته ای کشورمان را تثبیت کرد
سوم، اینکه ایستادگی رهبر معظم انقلاب اسلامی در برابر زیاده خواهی های آمریکا و نمایش اقتدار ایران، تنها اندکی پس از سفر اخیر ترامپ به منطقه و دیدارش با حکام عرب حاشیه خلیج فارس بود که در قالب آن، رئیس جمهور آمریکا طیفی از تحقیرها را نثار این دسته از کشورها کرد. رئیس جمهور آمریکا به صراحت دولت های عربی را تشنه محبت توصیف کرد و گفت، وی این محبت را به آنها داده است.
ترامپ تأکید کرد، دولت های عرب حاشیه خلیج فارس موجودیت خود را مدیون آمریکا هستند و باید هم به رئیس جمهور این کشور هدایای گرانبها بدهند. ورای همه این موارد، بر کسی پوشیده نیست ترامپ اعراب حاشیه خلیج فارس را صرفاً به مثابه منابع ثروت ارزیابی می کند و سعی در دوشیدن آنها دارد. از این منظر، موضع تاریخی اخیر رهبر انقلاب در مواجهه با زیاده خواهی های آمریکا، بار دیگر اقتدار ایرانی را در کنار خودتحقیری حکام عرب حاشیه خلیج فارس، پیش چشم جهانیان قرار داد.