واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران عراقچی: باید مطمئن شویم آمریکا دوباره در میانه مذاکرات ما را هدف حمله قرار نمی‌دهد دولت جولانی شروط صلح با رژیم اسرائیل را اعلام کرد آمریکا بر لزوم ادغام نیرو‌های سوریه دموکراتیک با نیرو‌های الجولانی تاکید کرد توقف تمام مذاکرات تجاری بین آمریکا و کانادا پزشکیان در گفت‌و‌گو با ماکرون: رفتار‌های دوگانه آژانس انرژی اتمی مشکلات زیادی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد کرده است ترامپ: هیچ پیشنهادی به ایران نخواهم داد بقائی: مدیرکل آژانس باید درمورد نحوه همکاری با ایران تجدید نظر کلی داشته باشد /تسلیم زیاده خواهی‌های طرف‌های مقابل نمی‌شویم سناتور آمریکایی: کودکان خارجی باید همراه با والدینشان اخراج شوند بازداشت دو شهرک‌نشین اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران + عکس پاسخ حماس به ادعا‌های اسکای نیوز درباره تعیین شروط برای آتش بس روایت سفیر ایران در عربستان از رایزنی‌های تهران و ریاض در ۲ هفته اخیر

ایالات متحده دستور کاهش تحریم‌های سوریه را صادر کرد

ایالات متحده پس از وعده ترامپ، دستور کاهش تحریم‌های سوریه را صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۰ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 24
کد خبر: ۲۷۸۸۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ دولت آمریکا روز جمعه پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در این ماه متعهد شد که این اقدامات را برای کمک به بازسازی سوریه پس از یک جنگ داخلی ویرانگر لغو کند، دستوراتی صادر کرد که به گفته آنها، عملاً تحریم‌های سوریه را لغو خواهد کرد.

وزارت خزانه‌داری مجوز عمومی صادر کرد که معاملات مربوط به دولت موقت سوریه به رهبری رئیس جمهور احمد الشرع (الجولانی) و همچنین بانک مرکزی و شرکت‌های دولتی را مجاز می‌کند.

وزارت خزانه‌داری در بیانیه‌ای اعلام کرد: این مجوز عمومی که با نام GL۲۵ شناخته می‌شود، «معاملات ممنوعه طبق مقررات تحریم‌های سوریه را مجاز می‌کند و عملاً تحریم‌های سوریه را لغو می‌کند.»

در این بیانیه آمده است: «GL۲۵ سرمایه‌گذاری جدید و فعالیت بخش خصوصی را مطابق با استراتژی «اول آمریکا»‌ی رئیس جمهور امکان‌پذیر می‌کند.»

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که طبق قانون سزار، معافیت ۱۸۰ روزه صادر کرده است تا اطمینان حاصل شود که تحریم‌ها مانع سرمایه‌گذاری نمی‌شوند و تأمین برق، انرژی، آب و فاضلاب را تسهیل کرده و تلاش‌های بشردوستانه را امکان‌پذیر می‌سازد.

روبیو گفت: «اقدامات امروز اولین گام در تحقق چشم‌انداز رئیس‌جمهور در مورد رابطه جدید بین سوریه و ایالات متحده است.» او افزود که ترامپ انتظار خود را مبنی بر اینکه لغو تحریم‌ها با اقدام دولت سوریه همراه خواهد بود، به روشنی بیان کرده است.

کاخ سفید پس از دیدار ترامپ با الشرع در هفته گذشته اعلام کرد که رئیس‌جمهور از سوریه خواسته است در ازای لغو تحریم‌ها، به چندین شرط پایبند باشد، از جمله اینکه به همه شبه‌نظامیان خارجی دستور دهد سوریه را ترک کنند، آنچه را که او تروریست‌های فلسطینی نامید، اخراج کنند و به ایالات متحده در جلوگیری از ظهور مجدد داعش کمک کنند.

روبیو گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ به دولت سوریه این فرصت را می‌دهد تا صلح و ثبات را هم در داخل سوریه و هم در روابط سوریه با همسایگانش ترویج دهد.»

سوریه اوایل روز شنبه از لغو تحریم‌ها استقبال کرد، که وزارت امور خارجه آن را «گامی مثبت در جهت درست برای کاهش رنج‌های انسانی و اقتصادی این کشور» خواند. این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که سوریه مشتاق همکاری با سایر کشور‌ها «بر اساس احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی» است. سوریه معتقد است که گفت‌و‌گو و دیپلماسی بهترین راه برای ایجاد روابط متعادل است.

بیشتر تحریم‌های ایالات متحده علیه سوریه در سال ۲۰۱۱ پس از آغاز جنگ داخلی در آنجا علیه دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و افراد کلیدی اعمال شد. الشرع رهبری شبه‌نظامیانی را بر عهده داشت که در ماه دسامبر اسد را سرنگون کردند.

این مجوز عمومی، الشرع را که قبلاً با نام ابومحمد الجولانی تحریم شده بود، در میان افراد و نهاد‌هایی قرار می‌دهد که اکنون معاملات با آنها مجاز است. همچنین در این مجوز، خطوط هوایی عربی سوریه، بانک مرکزی سوریه و تعدادی دیگر از بانک‌ها، چندین شرکت نفت و گاز دولتی و هتل فور سیزنز دمشق ذکر شده است.

ترامپ هفته گذشته به طور غیرمنتظره‌ای اعلام کرد که به دستور ولیعهد عربستان سعودی، تحریم‌ها را لغو خواهد کرد، که یک تغییر سیاست عمده ایالات متحده بود که او قبل از دیدار کوتاه با الشرع در ریاض انجام داد.

رویترز در گزارش خود ابراز امیدواری کرده و نوشت: امید است که کاهش تحریم‌های سوریه، راه را برای تعامل بیشتر سازمان‌های بشردوستانه فعال در سوریه هموار کند و سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی را در حین بازسازی این کشور تشویق کند. اما ایالات متحده لایه‌هایی از اقدامات را علیه سوریه اعمال کرده است، آن را از سیستم بانکی بین‌المللی جدا کرده و بسیاری از واردات را ممنوع کرده است و احتمال بازگشت تحریم‌ها علیه یک کشور می‌تواند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را کاهش دهد.

ایالات متحده برای اولین بار این کشور را در سال ۱۹۷۹ در فهرست حامیان دولتی تروریسم قرار داد و از آن زمان تاکنون مجموعه‌های دیگری از تحریم‌ها، از جمله چندین دور پس از قیام این کشور علیه اسد در سال ۲۰۱۱، را به آن اضافه کرده است. / رویترز

کلمات کلیدی: سوریه تحریم
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار