عفو بین الملل: غزه در آستانه قحطی جمعی قرار دارد بازداشت زن اسرائیلی به اتهام تلاش برای ترور نتانیاهو سفر هیات بلندپایه سعودی به سوریه آغاز رزمایش‌های دریایی روسیه در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی انفجار معدن زغال سنگ در شمال افغانستان ۶ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت چراغ سبز آمریکا برای الحاق غزه به اسرائیل/استارت ریورای خاورمیانه زده شد حماس: از اصول خود به ویژه در خصوص نقشه‌ها عقب نشینی نمی‌کنیم حمله گردان‌های القسام به مقر فرماندهی اسرائیل در نشست سه جانبه ایران، چین و روسیه درباره قطعنامه ۲۲۳۱ چه گذشت؟ آکسیوس: مذاکرات بین سوریه و اسرائیل با میانجی‌گری آمریکا برگزار می‌شود پزشکیان: صحبت از پایان برنامه هسته‌ای ایران یک توهم است / برای هرگونه اقدام نظامی اسرائیل آماده‌ایم رایزنی غریب‌آبادی با اعضای غیردائم شورای امنیت در نیویورک فراخوان اردوغان در مورد غزه: بیایید به این وحشیگری بگوییم «دیگر بس است» شروط کُرد‌ها برای کمک به دولت الشرع در برقراری ثبات عراقچی: آسیب به تاسیسات هسته‌ای ما جدی بوده است/ مذاکره مستقیم با آمریکا نداریم/ هرگز از توان موشکی خود دست نمی‌کشیم

هشدار استراتژیست دولت اول ترامپ

استراتژیست دولت اول "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهور آمریکا، ضمن توصیه به او برای پرهیز از شتابزدگی درباره تصمیم‌گیری راجع به مداخله نظامی آمریکا در تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه ایران، درباره پیامدهای جدی این اقدام برای ایالات متحده آمریکا هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 20
کد خبر: ۲۸۱۲۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، "استیو بانون" یکی از نزدیک‌ترین افراد به "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهور آمریکا به او درباره اقدام نظامی علیه ایران هشدار داده و گفته‌ است ورود آمریکا به جنگی دیگر در غرب آسیا منجر به" در هم شکستن" این کشور خواهد شد.


روزنامه فایننشال تایمز نوشته بانون که استراتژیست اصلی ترامم در دولت اول او بود در این باره هشداد داد: اسرائیلی‌ها باید آنچه به راه انداختند را پایان دهند. آن‌ها بودند که شروع کردند. باید به آن پایان دهند.

حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای، نظامی و مناطق مسکونی ایران در سحرگاه ۲۳ خرداد آغاز و منجر به شهادت شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان هسته‌ای و شهروندان غیرنظامی شد.


عملیات موفقیت‌آمیز نیروهای مسلح ایران برای دفع تهاجم دشمن صهیونیست به کشور در عین پاسخ کوبنده به این تجاوزگری طی عملیات "وعده صادق ۳" ادامه دارد.


این تجاوز در آستانه برگزاری دور ششم مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن در مسقط و با میانجیگری عمان برای حل وفصل مسئله برنامه‌ هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های آن انجام شد. به گفتی بسیاری از تحلیلگران و مقام‌های رسمی، زمان‌بندی رژیم صهیونیستی برای انجام دادن این تجاوز آشکار با هدف از مسیر خارج کردن روند دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن بوده است.


در این میان، رژیم صهیونیستی قصد دارد آمریکا را که از این تجاوزگری اطلاع داشته و به حمایت کامل از آن اذعان کرده است، به مشارکت مستقیم نظامی در این جنگ بکشاند. پیام‌های واشنگتن درباره قصد آن برای مداخله نظامی در این درگیری، با توجه به احتمال پیشبرد روند دیپلماتیک با ایران ضدونقیض است.


مقام‌های ایران نسبت به پاسخ قاطعانه نسبت به هرگونه مشارکت طرف سوم در این درگیری هشدار داده‌اند.


فایننشال تایمز نوشته بانون با هشدار درباره گرفتار شدن آمریکا در جنگ فرسایشی دیگری در غرب آسیا می‌گوید: ما نمی‌توانیم دوباره این کار را انجام دهیم.  با این کار، کشور را در هم می‌شکنیم. نمی‌توانیم با عراق دیگری مواجه شویم.


ترامپ در ادامه لفاظی‌های تهدیدآمیزش علیه ایران و در حمایت از تجاوزگری رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر، چهارشنبه گذشته در جمع خبرنگاران در کاخ سفید درباره مداخله نظامی در این درگیری گفت: ممکن است انجامش دهم. ممکن هم هست انجامش ندهم. کسی نمی‌داند قرار است چه کار کنم.


ورود بانون به این موضوع مجادله سخت در میان سرسخت‌ترین حامیانش را آشکار ساخت که در آن، جبهه حامیان او موسوم به جنبش ماگا(عظمت را به آمریکا بازگردانیم) که با شعارهای انتخاباتی "اول آمریکا" و پایان دادن به "جنگ‌های ابدی" در غرب آسیا او را با پیروزی در آخرین انتخابات ریاست‌جمهوری رساند، بر سر این که رئیس‌جمهور آمریکا ارتش این کشور را به درگیری خارجی دیگری بکشاند، دچار شکاف شده‌اند.


رسانه انگلیسی نوشت: آخرین نظرسنجی افکار عمومی در آمریکا نشان می‌دهد که بیشتر حامیان ترامم مخالف حمله آمریکا به ایران هستند. یک نظرسنجی روزنامه اکونومیست و موسسه "یوگاو" نشان داد که تنها ۱۹ درصد آمریکایی‌ها از درگیر شدن کشورشان در این درگیری حمایت می‌کنند.


با این حال، ترامپ به تازگی در اتاق بیضی مدعی شده "حامیان من پشتیبان من هستند. حامیان من طرفدار اول آمریکا هستند. حامیان من نمی‌خواهند شاهد دستیابی ایران به یک سلاح اتمی باشند."


تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران از سوی ترامپ در حالی است که حتی ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا نشان داده نشانه‌ای از نزدیک بودن ایران با تولید سلاح هسته‌ای وجود نداشته است.

جاسوسان آمریکایی تاکید کردند که ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست، اما ترامپ این ارزیابی را رد کرد. در حالی که گزارش‌های اطلاعاتی از عدم ساخت بمب توسط ایران حکایت دارند، اما ترامپ همچنان روایت‌سازی می‌کند. او با حذف کارشناسان مستقل و استناد به قوانین قدیمی، سیاست‌های خود را با فشار، تبلیغات و نادیده‌گرفتن واقعیت پیش می‌برد.


این رسانه نوشت، «تولسی گابارد» هنگام شهادت در کنگره درباره برنامه هسته‌ای ایران در اوایل امسال هیچ شکی باقی نگذاشت. مدیر اطلاعات ملی آمریکا به قانون‌گذاران کشورش تاکید کرد که ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و رهبر انقلاب هم این برنامه متوقف‌شده را دوباره فعال نکرده است.


اما «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا این ارزیابی نهادهای اطلاعاتی آمریکایی را مصرانه رد می‌کند.


فایننشال تایمز در بخش دیگری از این مطلب گزارش داد: بانون از گفتن این که آخرین گفت‌وگوی مستقیم او با ترامپ چه زمانی بوده، خودداری کرد اما گفت که تا حدی با کاخ سفید هماهنگ است.

این استراتژیست آمریکایی گفت که توصیه او به رئیس‌جمهور آمریکا این است که به جای شتابزدگی در تصمیم‌گیری، شکیبایی کند.


بانون با گفتن این که ترامپ باید با متحدان منطقه‌ای، از جمله "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی در این باره گفت‌وگو کند، هشدار داد: این حمله نباید همین فردا و پس فردا رخ دهد. رئیس‌جمهور باید زمان لازم را اختصاص دهد و با مشاورانش همفکری کند.


بانون وعده داد که برای دور ماندن آمریکا از جنگ "مبارزه" خواهد کرد اما گفت که در نهایت، بیشتر وفاداران به چنبش ماگا از هر تصمیمی که ترامپ اتخاذ کند، حمایت خواهند کرد./ایسنا

کلمات کلیدی: آمریکا ایران
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار