به گزارش راهبرد معاصر، اسموتریچ، وزیر دارایی راست افراطی رژیم صهیونیستی گفت که اسرائیل «چراغ سبز» را از رئیس جمهور آمریکا دریافت کرده تا غزه را به یک منطقه مرفه، یک شهر تفریحی با اشتغال تبدیل کند.
اسموتریچ در مراسمی با عنوان «ریویرای غزه - از رؤیا تا واقعیت» به چند ۱۰ نفر از شرکتکنندگان گفت: «ما غزه را اشغال خواهیم کرد و آن را به بخش جداییناپذیر اسرائیل تبدیل خواهیم کرد.»
اسموتریچ که به عنوان وزیر در وزارت جنگ نیز حضور دارد، گفت که «طرح پیشنهادی برای جابجایی ساکنان غزه [فلسطینیها]به کشورهای دیگر به عنوان وسیلهای برای تسهیل اسکان در این نوار عمل خواهد کرد».
او همچنین گفت که از ایده «الحاق امنیتی» شمال غزه حمایت میکند و ادعا کرد که ایال زمیر، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، از این ایده حمایت کرده است.
او گفت: «من واقعاً معتقدم که اینجا فرصت فوقالعادهای وجود دارد» و پیشنهاد داد که اسرائیل «با مرز شمالی [منطقه نوار غزه]شروع کند و سه جامعه در آنجا ایجاد کند. ما در حال حاضر در مورد آن صحبت میکنیم. برخی آن را «الحاق امنیتی» مینامند».
ایالات متحده هیچ اظهار نظری فوری در مورد اظهارات اسموتریچ ارائه نکرد.
ایده تبدیل غزه به «ریویرای خاورمیانه» اولین بار توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در اوایل سال جاری مطرح شد. این طرح توسط سران کشورهای منطقهای و بینالمللی، از جمله رهبران اسپانیا، فرانسه و چین، مورد انتقاد قرار گرفته است.
با وجود این، این طرح هنوز از حمایت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، کاتس، وزیر جنگ و دیگر اعضای برجسته پارلمان این رژیم برخوردار است.
رویداد روز سهشنبه که عمدتاً با حضور شهرکنشینان اسرائیلی و حامیان احزاب مذهبی صهیونیستی برگزار شد، معمولاً با تشویق و کف زدنهای ایستاده حضار، هنگامی که سخنرانان خواستار تصرف غزه شدند، به اوج خود رسید.
لیمور سون هار-مِلِخ، سیاستمدار راستگرای اسرائیلی، از شهرکنشینان اسرائیلی تمجید کرد و آنها را جانشینان رهبران صهیونیستی که اسرائیل را در سال ۱۹۴۸ تأسیس کردند، نامید.
هار-مِلِخ گفت: «ما باید نوار غزه را با شهرهای یهودی بازسازی کنیم.» او افزود که باید «شهرهای بزرگ و مستحکم در سراسر غزه» وجود داشته باشد. عطش بازگشت در بین مردم وجود دارد. نه به عنوان مجازات، بلکه به این دلیل که یهودیان به نوار غزه تعلق دارند.»
در سپتامبر ۲۰۰۵، اسرائیل نیروهای خود و ۸۰۰۰ شهرکنشین را از ۲۱ شهرک در غزه به عنوان بخشی از «طرح خروج» به مناطق اطراف غزه و کرانه باختری اشغالی منتقل کرد.
از زمان حملات ۷ اکتبر، گروههای راست افراطی و قانونگذاران بارها از برنامههایی برای بازسازی شهرکهای غیرقانونی در غزه صحبت کردهاند.
زوی سوکوت، سیاستمدار اسرائیلی، اظهارات هار-مِلِخ را تکرار کرد و گفت که اسرائیل با لحظهای بینظیر روبهرو است و «قدرت» اجرای «دیدگاه» ترامپ را دارد.
اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۵۹۱۰۰ فلسطینی، که بیشتر آنها زن و کودک بودند، را در نوار غزه کشته است. این عملیات نظامی، این منطقه محصور را ویران کرده، سیستم مراقبتهای بهداشتی را فروپاشیده و منجر به کمبود شدید مواد غذایی شده است.
نوامبر گذشته، دادگاه کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و وزیر جنگ سابق او، یوآو گالانت، را به دلیل جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در غزه صادر کرد.
اسرائیل همچنین به دلیل جنگ خود علیه این منطقه تحت محاصره، با پرونده نسلکشی در دیوان بینالمللی دادگستری روبهرو است.
سوکوت گفت: «آنچه ترامپ گفت این بود که در نهایت آنها به کشورهایی مهاجرت خواهند کرد که زندگی در آنجا برایشان خوب باشد. آنها همیشه نخواهند جنگید.»
دانیلا وایس، رئیس جنبش شهرکنشینان ناچالا، گفت: «فصل غزه عربی به پایان رسیده است.»
او گفت: «در غزه، هرگز یک دولت عربی، بینالمللی یا آمریکایی وجود نخواهد داشت.»
لیتال اسلونیم، عضو دیگر ناچالا ویس، طرح تفصیلی این جنبش برای شهرکسازی یهودیان را ارائه کرد.
جنبش ناچالا دهههاست که در حال ساخت شهرکهای غیرقانونی در زمینهای کرانه باختری اشغالی است. اوایل امسال، دیوان بینالمللی دادگستری حکم داد که اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط اسرائیل از سال ۱۹۶۷ غیرقانونی است و باید هر چه سریعتر پایان یابد.
طبق طرح ناچالا، حدود ۳۰۰۰۰۰ واحد مسکونی در این منطقه محصور ساخته خواهد شد که اکثریت قریب به اتفاق آنها در دو منطقه مسکونی اصلی در بخشهای شمالی و جنوبی نوار غزه قرار دارند.
طبق این طرح، منطقه نوار غزه حدود ۱.۲ میلیون یهودی را در خود جای خواهد داد. در این طرح آمده است: «حق مردم اسرائیل بر نوار غزه همانند حق آنها بر بیت المقدس، الخلیل و تلآویو است.»
در این طرح آمده است: «حذف جمعیت غیرنظامی، به دلخواه و/یا در چارچوب یک توافق، مرحلهای ضروری برای تخلیه میدان نبرد و تبدیل آن به فضایی برای زندگی، کشاورزی، صنعت، گردشگری و شهرکسازی یهودیان است.»/ ایسنا