عراقچی: پاسخ ایران به نامه رئیس‌جمهور آمریکا در حال تکمیل است و در زمان مقتضی ارائه خواهد شد اردوغان، تبریز را «جغرافیای معنوی» جهان ترک خواند گروسی: چیزی از برجام باقی نمانده است/ احتمالا به ایران سفر کنم حماس شهادت جبر عمار، از چهره‌های ملی فلسطین را تسلیت گفت سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران: تهدید استفاده از «مکانیسم ماشه» پوشالی است انصارالله: شگفتی‌های یمن در راه است فراخوان حماس برای بسیج جهانی در دفاع از غزه، قدس و مسجدالاقصی مذاکره‌کننده روس: گفت‌و‌گو با آمریکا چالش‌برانگیز و مفید بود حمله یمن به تل‌آویو با موشک «ذوالفقار» پنتاگون استفاده از پیام‌رسان «سیگنال» برای برنامه‌ریزی حملات به یمن را تکذیب کرد توضیحات یک مقام آمریکایی در واکنش به افشای برنامه‌های محرمانه جنگ از طریق یک چت جزییات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق در مورد تحولات منطقه تکذیب ادعای جعل اسناد رسمی عراق توسط نفتکش‌های ایرانی پایان مذاکرات ۱۲ ساعته روسیه و آمریکا در ریاض رایزنی «فیدان» و «عراقچی» در مورد تحولات اخیر ترکیه و منطقه

هاآرتص: حماس با قبول آتش‌بس اسرائیل را غافلگیر کرد

یک روزنامه عبری زبان درباره موافقت جنبش حماس با توافق پیشنهادی آتش بس در نوار غزه نوشت، سران حماس توانستند میان اسرائیل و آمریکا شکاف ایجاد کند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۵ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 07
کد خبر: ۲۳۹۷۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ «آموس هارئیل»، تحلیلگر مسائل نظامی روزنامه عبری زبان «هاآرتص» در واکنش به موافقت جنبش حماس با توافقنامه پیشنهادی آتش‌بس در نوار غزه و گیر افتادن «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم در دام پاسخ مثبت حماس، در گزارشی نوشت: «در حالی که به نظر می‌رسید مذاکرات در آستانه فروپاشی کامل بود، زمانی که حماس موافقت خود را با پیشنهاد میانجی‌ها در خصوص قرارداد تبادل اسرا اعلام کرد، اسرائیل غافلگیر شد.»

این روزنامه نوشته است: «این اتفاق در حالی رخ داد که رسانه‌های اسرائیلی نتانیاهو را متهم می‌کردند که همزمان با مقصر دانستن حماس، در راستای برهم زدن مذاکرات تلاش می‌کند، اکنون نیز به نظر می‌رسد او بار دیگر پاسخ منفی خواهد داد و آن را با بیان اینکه اسرائیل به تضمین شکست حماس نیاز دارد، توجیه خواهد کرد، اما در عمل، دلیل اصلی مخالفت نتانیاهو با این پیشنهاد ترس او از فروپاشی ائتلافش و از دست دادن بلوک راست انتخاباتیش است.»

به عقیده تحلیلگر هاآرتص، «چه بسا سران حماس توانستند با پاسخ مثبت خود میان اسرائیل و آمریکا شکاف ایجاد کنند.»

او مقتقد است: «اگر نیرو‌های ارتش اسرائیل در بحبوحه عملیات تبادل اسرا و یا حتی در پایان آن، از نوار غزه عقب‌نشینی کنند، این به معنای دستاورد بزرگی برای حماس خواهد بود. حماس و کل نوار غزه تحت فشار‌های شدیدی قرار گرفتند، اما اگر این تنها راهی باشد که به جنگ پایان دهد، پس این هرگز به منزله شکستی برای آن‌ها نخواهد بود، فلسطینی‌ها این قرارداد را یک پیروزی می‌دانند نه یک شکست. موافقت اسرائیل با قرارداد هرگز به معنای پیروزی برای تل‌آویو و یا تسلیم شدن در برابر حماس نیست بلکه به نوعی اعتراف به محدود بودن قدرت اسرائیل است.»

جنبش حماس عصر دوشنبه موافقت خود را با پیشنهاد ارائه شده از سوی میانجی‌ها برای آتش‌بس اعلام کرد، اما کابینه جنگ رژیم صهیونیستی استمرار عملیات نظامی در رفح را با هدف اعمال فشار بر حماس تصویب کرد.

در این رابطه یکی از رهبران مقاومت فلسطینی گفت: اگر این مشکل برطرف شود، پیشنهاد جدید به برقراری آتش‌بس منجر می‌شود، حماس برای رسیدن به این توافق انعطاف بسیار زیادی نشان داده و اکنون توپ در زمین اسرائیل است.

پیش از این رسانه‌های رژیم صهیونیستی تاکید کرده بودند که عملیات رفح هیچگونه مزیت استراتژیکی ندارد و در نتیجه از دست رفتن اعتبار بین‌المللی اسرائیل انجام می‌شود و در نهایت با عقب‌نشینی آن و تحویل دادن کلید‌ها به حماس پایان خواهد یافت. /ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار