ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی ۲ دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب نتانیاهو: بقایای جسد «یهودا کاتز» را بازگرداندیم ادعای ترامپ: تنگه هرمز باز و عملیاتی است و تمام مین‌های دریایی جمع‌آوری یا منفجر شده‌اند غریب آبادی: به زودی توهمات ترامپ درباره تنگه هرمز را اصلاح می‌کنیم + عکس کوشنر: ترامپ برای توافق با ایران عجله ندارد؛ آنها به شکل جدی در حال تعامل هستند روایت بغداد از گفت وگوی تلفنی عراقچی و همتای عراقی‌اش ترامپ: خیلی راحت با عمان تعامل کردیم؛ در آستانه توافق با ایران نیستیم کوشنر: دیدار ما با حماس «بسیار دوستانه» بود ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز

نتایج سفر خلیل زاد به پاکستان چه بود؟

طی گزارش های رسیده «خلیل زاد» نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان نیز منتظر دیدار با نمایندگان طالبان بود اما در نهایت به یک پیام توئیتری بسنده کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 21
کد خبر: ۳۰۶۰

به گزارش گروه راهبرد معاصر؛ «زلمی خلیل زاد» نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان از 17 الی 20 ژانویه در پاکستان حضور داشت.

سفر خلیل زاد به پاکستان ادامه روند سفر وی برای مذاکرات صلح افغانستان بود که از ماه دسامبر آغاز شد.

خلیل‌زاد دور تازه سفرهای خود به کشورهای منطقه را در تاریخ 8 ژانویه آغاز کرد که وی در آن از امارات متحده عربی، عربستان سعودی، هند، چین، افغانستان و پاکستان دیدار داشت.

نماینده آمریکا با عمران‌خان نخست وزیر و شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان دیدار و درباره پیشبرد اهداف مذاکره با طالبان به تبادل نظر با آن‌ها پرداخت.

وی در ادامه این سفر با تهمینه جنجوعه معاون وزیر امور خارجه پاکستان دیدار کرد و درباره ادامه همکاری برای پیشبرد اهداف مذاکرات صلح افغانستان به رایزنی با وی پرداخت.

پاکستان تلاش کرد مقدمه ادامه مذاکرات صلح در اسلام‌آباد را فراهم کند و خلیل زاد منتظر دیدار با نمایندگان طالبان بود.

خلیل زاد که در نهایت از دیدار با نمایندگان طالبان ناامید شده بود با ژنرال قمر جاوید باجواه فرمانده ارتش پاکستان دیدار و به وی اطمینان داد که آمریکا به دنبال صلح پایدار در افغانستان است.

در نهایت زلمی خلیل زاد در پیام توییتری خود نوشت: این تصور طالبان و برخی افراد اشتباه است که آمریکا از یک سو به دنبال ادامه مذاکره است و از طرف دیگر جنگ در افغانستان را نیز ادامه می‌دهد.

وی افزود: می‌خواهم به وضوح و روشنی اعلام کنم که آمریکا فقط به دنبال صلح در افغانستان است و برای این منظور حاضر است با تمام گروه‌های افغانستانی از جمله طالبان به توافق برسد.

خلیل زاد تأکید کرد: آمریکا ملاحظات تمام کشورهای همسایه افغانستان و گروه‌های موجود در این کشور را در نظر دارد و هیچ یک از آن‌ها را نادیده نمی‌گیرد.

نماینده آمریکا از تلاش‌های پاکستان برای پیشبرد مذاکرات صلح افغانستان ابراز رضایت کرد.

با اینکه نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان مدت زمان مأموریت خود در پاکستان را تمدید کرد اما موفق به دیدار با نمایندگان طالبان نشد.

مقامات پاکستانی تلاش زیادی کردند که طالبان را وادار به مذاکره با نماینده آمریکا کنند اما آنها نیز موفقیتی در این زمینه نداشتند.

حتی دستگیری «حافظ محب الله» وزیر اوقاف طالبان در زمان حکومت این گروه در افغانستان که از پیشاور مرکز ایالت خیبرپختونخواه بازداشت شد تأثیری در این زمینه نداشت.

یک مقام بلند پایه پاکستانی به شرط فاش نشدن نامش در گفت و گو با برخی رسانه‌ها گفت: پاکستان نتوانسته نظر طالبان برای دیدار با زلمی خلیل زاد را جلب کند و ادامه مذاکره به بن بست رسیده است.

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان افغانستان در پیام توییتری خود خبر اعلام آمادگی این گروه برای برگزاری دور بعدی مذاکرات صلح در اسلام‌آباد را رد کرد.

مجاهد تأکید کرد: طالبان به هیچ وجه با دولت افغانستان مذاکره نخواهد کرد و تعیین تاریخ خروج نیروهای آمریکایی شرط ادامه مذاکرات صلح است.

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار