نتایج سفر خلیل زاد به پاکستان چه بود؟-راهبرد معاصر
مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد

نتایج سفر خلیل زاد به پاکستان چه بود؟

طی گزارش های رسیده «خلیل زاد» نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان نیز منتظر دیدار با نمایندگان طالبان بود اما در نهایت به یک پیام توئیتری بسنده کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 21
کد خبر: ۳۰۶۰

به گزارش گروه راهبرد معاصر؛ «زلمی خلیل زاد» نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان از 17 الی 20 ژانویه در پاکستان حضور داشت.

سفر خلیل زاد به پاکستان ادامه روند سفر وی برای مذاکرات صلح افغانستان بود که از ماه دسامبر آغاز شد.

خلیل‌زاد دور تازه سفرهای خود به کشورهای منطقه را در تاریخ 8 ژانویه آغاز کرد که وی در آن از امارات متحده عربی، عربستان سعودی، هند، چین، افغانستان و پاکستان دیدار داشت.

نماینده آمریکا با عمران‌خان نخست وزیر و شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان دیدار و درباره پیشبرد اهداف مذاکره با طالبان به تبادل نظر با آن‌ها پرداخت.

وی در ادامه این سفر با تهمینه جنجوعه معاون وزیر امور خارجه پاکستان دیدار کرد و درباره ادامه همکاری برای پیشبرد اهداف مذاکرات صلح افغانستان به رایزنی با وی پرداخت.

پاکستان تلاش کرد مقدمه ادامه مذاکرات صلح در اسلام‌آباد را فراهم کند و خلیل زاد منتظر دیدار با نمایندگان طالبان بود.

خلیل زاد که در نهایت از دیدار با نمایندگان طالبان ناامید شده بود با ژنرال قمر جاوید باجواه فرمانده ارتش پاکستان دیدار و به وی اطمینان داد که آمریکا به دنبال صلح پایدار در افغانستان است.

در نهایت زلمی خلیل زاد در پیام توییتری خود نوشت: این تصور طالبان و برخی افراد اشتباه است که آمریکا از یک سو به دنبال ادامه مذاکره است و از طرف دیگر جنگ در افغانستان را نیز ادامه می‌دهد.

وی افزود: می‌خواهم به وضوح و روشنی اعلام کنم که آمریکا فقط به دنبال صلح در افغانستان است و برای این منظور حاضر است با تمام گروه‌های افغانستانی از جمله طالبان به توافق برسد.

خلیل زاد تأکید کرد: آمریکا ملاحظات تمام کشورهای همسایه افغانستان و گروه‌های موجود در این کشور را در نظر دارد و هیچ یک از آن‌ها را نادیده نمی‌گیرد.

نماینده آمریکا از تلاش‌های پاکستان برای پیشبرد مذاکرات صلح افغانستان ابراز رضایت کرد.

با اینکه نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان مدت زمان مأموریت خود در پاکستان را تمدید کرد اما موفق به دیدار با نمایندگان طالبان نشد.

مقامات پاکستانی تلاش زیادی کردند که طالبان را وادار به مذاکره با نماینده آمریکا کنند اما آنها نیز موفقیتی در این زمینه نداشتند.

حتی دستگیری «حافظ محب الله» وزیر اوقاف طالبان در زمان حکومت این گروه در افغانستان که از پیشاور مرکز ایالت خیبرپختونخواه بازداشت شد تأثیری در این زمینه نداشت.

یک مقام بلند پایه پاکستانی به شرط فاش نشدن نامش در گفت و گو با برخی رسانه‌ها گفت: پاکستان نتوانسته نظر طالبان برای دیدار با زلمی خلیل زاد را جلب کند و ادامه مذاکره به بن بست رسیده است.

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان افغانستان در پیام توییتری خود خبر اعلام آمادگی این گروه برای برگزاری دور بعدی مذاکرات صلح در اسلام‌آباد را رد کرد.

مجاهد تأکید کرد: طالبان به هیچ وجه با دولت افغانستان مذاکره نخواهد کرد و تعیین تاریخ خروج نیروهای آمریکایی شرط ادامه مذاکرات صلح است.

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده