غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

شبه نظامیان یمنی فرودگاه سقطری را پس گرفتند

نیروهای دولت مستعفی یمن بعد از درگیری چند ساعته، فرودگاه بین‌المللی جزیره سقطری را از شبه‌نظامیان مورد حمایت ابوظبی پس گرفتند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۳ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 18
کد خبر: ۴۰۷۵۴

به گزارش راهبرد معاصر، منابع نزدیک به دولت مستعفی یمن به ریاست «عبدربه منصورهادی» مدعی‌اند نیروهای تحت امر این دولت، فرودگاه اصلی جزیره سُقُطری را بعد از طرد شبه‌نظامیان مورد حمایت امارات به دست گرفته‌اند.

 

وب‌سایت خبری «خبر‌پست» (نزدیک به دولت هادی) امروز شنبه گزارش داد که نیروهای این دولت در استان سقطری بخش‌هایی از مناطقی را که شبه نظامیان مسلح وابسته به «شورای انتقالی جنوب» چند روز پیش به کنترل خود درآورده بودند، بازپس گرفتند.

 

منابع نظامی در این استان جنوبی یمن گفتند که نیروی نظامی به فرماندهی «ناصر قیس» توانسته‌اند شبه نظامیان شورای انتقالی را بعد از انشقاق تعدادی از نیروهایش و پیوستن آن ها به نیروهای منصور هادی «در هم کوبیده است».

 

بر اساس این گزارش، شبه نظامیان مورد حمایت امارات با حمایت برخی از گردان‌های نظامی شورشی موفق شده بودند بخش هایی از فرودگاه سقطری را به اشغال خود در آوردند که با حملات طرف مقابل این مناطق دوباره به دست نیروهای هادی افتاد.

 

دولت منصورهادی که از سال ۲۰۱۵ فراری است، از زمان حمله ائتلاف سعودی اماراتی به یمن در ششم فروردین ۱۳۹۴ مورد حمایت این ائتلاف است با این حال تنش‌های تابستان سال گذشته در شهر عدن (پایتخت موقت دولت مستعفی)، منجر به اخراج دولت مستعفی از این شهر و سیطره نیروهای شورای انتقالی جنوب بر ادارات دولتی و مراکز نظامی مهم عدن شد.

 

این درگیری‌ها به استان های اطراف عدن مانند شبوه و أبین و لحج کشیده شد؛ درگیری‌هایی که گفته می‌شد نیابتی بین عربستان سعودی و امارات عربی متحده است. نتیجه این درگیری‌ها توافق ریاض بود که خواهان توقف درگیری‌ها و برقراری آتش‌بس در مناطق جنوبی و اتحاد برای مقابله با «دشمن اصلی» یعنی نیروهای دولت نجات ملی و انصارالله بود.

 

با این حال، این درگیری‌ها طی یک ماه اخیر دوباره آغاز شده است و بعد از آنکه نیروهای هادی ۲۳ فروردین پادگان نیروهای مورد حمایت امارات را به کنترل خود درآوردند، شب گذشته نیروهای مورد حمایت امارات رسما علیه دولت مستعفی یمن که در ریاض مستقر است، اعلان جنگ کرد.

 

درگیری پنهان ریاض و ابوظبی برای سیطره بر یمن و چپاول کردن منابع و خاک آن به عدن و سقطری محدود نمی‌شود، بلکه در شرق یمن نیز این درگیری‌ها در حال تشدید شدن است.

 

در همین ارتباط «احمد بلحاف» مسئول روابط خارجی کمیته تحصن استان المهره (شرقی‌ترین استان یمن) در مصاحبه با شبکه الجزیره گفت که یمن شاهد «تحرکات دوجانبه» دو طرف سعودی و اماراتی در استان‌های المهره و سقطری با هدف سیطره بر این استان‌ها است.

 

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر