راهبرد اروپا؛ از تلاش برای حفظ برجام تا جلب رضایت آمریکا-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین
مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین المللی در گفتگو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

راهبرد اروپا؛ از تلاش برای حفظ برجام تا جلب رضایت آمریکا

مرتضی مکی: در دور دوم مذاکرات، آمریکایی ها سعی کردند به شکل جدیدی نقشی مستقل و جدا از اروپاییان ایفا کنند. بعد از خروج آمریکا از برجام اروپا سعی کرد به گونه ای موضع گیری کند که هم بتوانند در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کنند و هم برجام حفظ شود.
مرتضی مکی؛ کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۰۴ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 24
کد خبر: ۴۷۵۴۰

اروپا همزمان به دنبال

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ کارشناس مسائل بین المللی درباره قطعنامه شورای حکام گفت: اعمال نفوذ و مداخلات آمریکا باعث می شود اروپا نتواند اهداف و برنامه ها خود در قابل موضوع هسته ای ایران را به رای و خواسته خود پیش ببرند. و از این رو اروپا همچنان بر لب مرز ایستاده است و در صدد نشان دادن هم سویی و همراهی با آمریکا است تا بلکه بتوانند امتیازاتی از ایران بگیرند.

 

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین المللی در گفت و گو با راهبرد معاصر در پاسخ به این سوال، رفتار فعلی اروپا از ابتدا قابل حدس بود چون بعد از خروج آمریکا از برجام نحوه ارتباط اروپا با این سند به طور کامل به انفعال کشیده شد به نظر شما آیا ایران آمادگی لازم برای این مرحله را داشت؟ گفت: اروپاییها در دو دهه گذشته همواره تلاش کرده اند نقش حساسی را در بحث موضوع برنامه هسته ای ایران بازی کنند و همواره این نقش تحت الشعاع سیاست های آمریکا قرار گرفته است. و نتوانسته اند اثرگذاری لازم را داشته باشند چون مداخلات و اعمال نفوذ آمریکا همواره در روند مذاکرات ایران و اروپا داشتند.

 

وی در ادامه افزود: در دور دوم مذاکرات، آمریکایی ها سعی کردند به شکل جدیدی نقشی مستقل و جدا از اروپاییان ایفا کنند. بعد از خروج آمریکا از برجام اروپا سعی کرد به گونه ای موضع گیری کند که هم بتوانند در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کنند و هم برجام حفظ شود. اروپا در میانه ای ایستاد که ضمن انتقاد از سیاست های ایران از مخالفت و هم سویی با آمریکا نیز خودداری کرد. اما این فشارها امروز به مرحله ای رسید که اروپا با وجود عدم عمل به وظایف خود در برجام و با اینکه به شدت بر حفظ برجام تاکید می کردند بر این موضوع وارد شدند و نقش منفعلانه اروپا بیشتر نمایان شد ما این نقش را به خوبی در بیانیه جدید آژانس شاهد هستیم. با وجود تاکید اروپا بر اینکه به دنبال بازگرداندن تحریم ها بر علیه ایران نیست با همان سیاست دو گانه خود در حفظ برجام به کار خود ادامه دادند.

 

مکی درباره اینکه مهمترین هدف اروپا از این رفتار چیست؟ تصریح کرد: این فشارها در نتیجه فشارهای آمریکا است. اروپایی ها می دانند که برجام برای آنها دستاوردی سیاسی محسوب می شود. و نمی خواهند این دستاورد را به راحتی از دست بدهند اما اعمال نفوذ و مداخلات آمریکا باعث می شود اروپا نتواند اهداف و برنامه ها خود در قابل موضوع هسته ای ایران را به رای و خواسته خود پیش ببرند. و از این رو اروپا همچنان بر لب مرز ایستاده است و در صدد نشان دادن هم سویی و همراهی با آمریکا است تا بلکه بتوانند امتیازاتی از ایران بگیرند.

 

وی در پایان تاکید کرد: قطعا اروپا این هدف را در نظر گرفته است ولی نگاه اروپا به برنامه هسته ای ایران با نگاه آمریکا متفاوت است اروپا تلاش می کند در چهارچوب مذاکرات و گفتگو و دولت نرم به اهداف خود دست پیدا کنند و این بر خلاف رفتار آمریکا است که با تهدید و فشار های نظامی و تحریم های اقتصادی اهداف خود را دنبال می کند. این تفاوت و تمایز سیاست های اروپا و آمریکا در قبال ایران است.

 

 

ارسال نظر