نفوذ و برتری ایران نسبت به آمریکا در عراق-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است
نیویورک تایمز گزارش داد:

نفوذ و برتری ایران نسبت به آمریکا در عراق

روزنامه آمریکایی در گزارشی درباره سفر رئیس‌جمهور ایران به بغداد، به چرایی دست برتر و نفوذ تهران در عراق در قیاس با واشنگتن پرداخته و از قول یک مقام عراقی نوشت، برخلاف ایران، آمریکا دارای جثه ای بزرگ اما مغزی کوچک است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۱ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 11
کد خبر: ۶۴۶۱
به گزارش  راهبرد معاصر ، یک روزنامه آمریکایی در یادداشتی درباره سفر رئیس‌جمهور ایران به عراق ضمن تحلیل اهداف این سفر، به نفوذ ایران در عراق اذعان کرده و به دلایل ناکامی واشنگتن برای کاهش نفوذ ایران در این کشور می‌پردازد.

 در یادداشت «نیویورک تایمز» آمده است: «حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران روز دوشنبه در حالی وارد بغداد شده که در این کشور طی سال‌های اخیر دچار تغییر و تحولات بزرگ و کوچکی شده است. نیویورک تایمز می‌گوید، ایران، برنده واقعی انتخابات پارلمانی سال گذشته در عراق بود: گروه‌های مرتبط با الحشد الشعبی که اکثر آنها با ایران پیوندهایی دارند، به عنوان بازیگران تاثیرگذار در صحنه سیاست عراق سر برآوردند».

«محمود المشهدانی» رئیس پیشین پارلمان عراق و سیاستمدار سُنی مذهب این کشور در پاسخ به سوال این رسانه آمریکایی درباره اینکه چطور ایران توانسته دست برتر را در تحولات عراق کسب کند و آمریکا نتوانسته چنین کاری بکند، گفت: «ایران، دارای دارای جثه کوچک با مغزی بزرگ است و ایالات متحده، جثه‌ای بزرگ با مغزی کوچک دارد».

«عدنان الزرفی» عضو شیعه پارلمان عراق در پاسخ به این سوال تاکید کرد که ایران در حیات سیاسی و نظامی عراق حضور پیدا کرده و اکنون به دنبال تقویت حضور اقتصادی و فرهنگی خود در عراق است اما «آمریکا هیچ حضوری در عراق ندارد و تنها یک حضور نظامی دارد».

نیویورک تایمز با تاکید بر سفرهای مکرر اخیر مقام‌های ایرانی و عراقی به پایتخت‌های یکدیگر می‌نویسد: «در سه ماه اخیر، محمد جواد ظریف وزیر خارجه و همچنین وزیر نفت ایران به عراق سفر کردند و همه آنها برای گفت‌و‌گو درباره پیوندهای تجاری بالقوه بین دو کشور به عراق رفتند. عراقی‌ها هم به این سفرها پاسخ دادند. برهم صالح رئیس‌جمهور (عراق) به تهران رفت تا درباره نحوه تداوم پیوندهای اقتصادی دو کشور علیرغم وجود تحریم‌های آمریکا صحبت کند».

این روزنامه می‌افزاید: «کمتر از یک هفته قبل بود که محمد الحلبوسی رئیس سُنی پارلمان عراق به تهران رفته بود و درباره منافع متقابل دو کشور صحبت کرد و عبدالامیر الحمدانی وزیر فرهنگ عراق هم اخیرا برای صحبت درباره طرح‌های باستان شناسی به پایتخت ایران رفته بود».

نیویورک تایمز در گزارش خود مدعی ماهیت فرقه‌گرایانه سیاست خارجی ایران در عراق و توجه بیشتر این کشور به «شیعیان» شده و از نگرانی‌های «سُنی‌های عراقی» از مواضع ایران سخن گفته است.

این روزنامه در بخش دیگری از این یادداشت، بار دیگر به موضوع تحریم‌های آمریکا علیه ایران پرداخته و می‌نویسد: «ایران اکنون در تلاش برای گسترش تجارت با عراق است که تا حد زیادی دلیل آن، کم کردن تاثیر تحریم‌های آمریکا است».
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده