گزارش رویترز از شیوه انتقال قدرت در آمریکا-راهبرد معاصر

گزارش رویترز از شیوه انتقال قدرت در آمریکا

گرچه رئیس‌جمهور آمریکا رسماً معرفی نشده اما خبر‌گزاری رویترز با انتشار گزارشی به رفع برخی ابهامات در خصوص نحوه و زمان انتقال قدرت احتمالی «دونالد ترامپ» به «جو بایدن» پرداخته است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۶ - ۱۹ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 09
کد خبر: ۶۶۱۶۰

به گزارش راهبرد معاصر به رغم اینکه «جو بایدن»، نامزد دموکرات انتخابات آمریکا هنوز به طور رسمی رئیس‌جمهور این کشور نشده، اما خبر‌گزاری رویترز با انتشار گزارشی برخی ابهامات در خصوص انتقال قدرت احتمالی به وی را برطرف کرده است.

آیا برای کنار رفتن ترامپ از قدرت ضرب‌الاجل تعیین شده است؟

بله. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هنوز به طور رسمی به پایان نرسیده است. مجمع گزینندگان یا الکترال، که وفاداران به یک حزب هستند و معمولاً متعهد می‌شوند از نامزدی که بیشترین آراء را در ایالت‌شان کسب کرده حمایت کنند، در چهاردهم دسامبر (۲۴ آذرماه) تشکیل جلسه خواهند داد تا رسماً رأی خود را اعلام کنند.

کنگره که نمایندگان و سناتور‌هایش به تازگی انتخاب شده‌اند نیز در ششم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۷ دی) نتایج کالج انتخاباتی را تأیید خواهند کرد. اگر بایدن در آرای الکترال پیروز شود که انتظار می‌رود این گونه باشد، بیستم ژانویه (یکم بهمن ماه) به عنوان رئیس‌جمهور سوگند یاد خواهد کرد؛ تاریخی که در قانون اساسی آمریکا تعیین شده است.

آیا با وجود مخالفت ترامپ، انتقال قدرت به بایدن انجام خواهد گرفت؟

بله، ترامپ تنها این قدرت را دارد تا روند انتقال قدرت به بایدن را آهسته سازد.

قانونی به نام قانون انتقال ریاست‌جمهوری آمریکا وجود دارد که به سال ۱۹۶۳ باز می‌گردد. طبق این قانون، انتقال قدرت برای کارمندان دولت حیاتی است و برای آنها به منظور ارائه داده‌ها و دسترسی‌ها به مقامات جدید ضرب‌الاجل تعیین شده است.

بر اساس این قانون به محض اینکه اداره خدمات عمومی فدرال آمریکا پیروز انتخابات را اعلام می‌کند، روند انتقال قدرت سرعت خواهد گرفت.

ستاد انتخاباتی جو بایدن روز یکشنبه از «امیلی مورفی»، مدیر اداره خدمات عمومی دولت فدرال خواست با انتقال رسمی قدرت به وی موافقت کند.

ستاد بایدن در این خصوص هشدار داد که امنیت ملی آمریکا و منافع اقتصادی این کشور به این موضوع بستگی دارد که کشور یک «انتقال قدرت مسالمت‌آمیز و بدون مشکل» داشته باشد.

اگر ترامپ از ترک کاخ سفید امتناع کند، آیا ارتش او را بیرون خواهد کرد؟

دو تن از نظامیان ارتش آمریکا در ماه اوت با ارسال نامه‌ای به «مارک میلی»، رئیس‌ ستاد مشترک ارتش این کشور احتمال بیرون کردن ترامپ با توسل به قدرت نظامی را مطرح کردند.

در این نامه آمده بود: «اگر دونالد ترامپ بعد از پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش که در قانون اساسی آمده، از رها کردن قدرت خودداری کند، ارتش آمریکا باید او را به زور بر‌کنار کند و شما باید این دستور را بدهید.»

این در حالی است که مارک میلی خود گفته بود قصد ندارد در نتیجه انتخابات و اتفاقات بعد از آن دخالت کند.

از سوی دیگر برخی دیگر با استناد به یک اصل قانونی در آمریکا مبنی بر اینکه پرسنل نظامی باید از امور مربوط به اجرای قانون داخلی دوری کنند، گفته‌اند چنین اقدامی بهتر است به سرویس مخفی آمریکا واگذار شود.

رویترز به نقل از برخی متخصصان امنیت ملی نوشته، آمریکا در انتقال قدرت مسالمت‌آمیز سابقه طولانی دارد و با وجود جنگ ترامپ علیه مشروعیت نتایج انتخابات احتمالا این رویه ادامه خواهد داشت.

فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده