دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

استقبال آلمان از گنجاندن مسائل غیرهسته ای در برجام

وزیر خارجه آلمان روز سه‌شنبه بر ضرورت گفت‌وگو با ایران و ایالات متحده درباره امکان گنجاندن مسائل غیرهسته ای در برجام تأکید کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۳ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 10
کد خبر: ۶۶۳۳۷

به گزارش راهبرد معاصر «هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان در مصاحبه‌ای روز سه‌شنبه از گنجاندن مسائل دیگر علاوه بر مسائل هسته‌ای در توافق «برجام» استقبال کرده است.

بخش زیادی از مصاحبه وزیر خارجه آلمان با خبرگزاری آسوشیتدپرس به سیاست‌های کشورش و اروپا در دوران ریاست‌جمهوری احتمالی «جو بایدن»، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اختصاص داشت. رسانه‌های آمریکا برآورد کرده‌اند جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به پیروزی خواهد رسید.

ماس در این مصاحبه گفته آلمان هم مانند واشنگتن با «نقش بی‌ثبات‌کننده» ایران در خاورمیانه، برنامه موشکی این کشور و تهدیدهایش علیه اسرائیل مشکل دارد.

او گفت: «باید با ایالات متحده و ایران درباره اینکه آیا امکان گسترش این توافق، به نحوی که بتوان مسائل دیگر را در آن گنجاند وجود دارد یا خیر، گفت‌وگو کنیم.» ماس در ادامه گفته که رفع تحریم‌ها به نفع ایران است.»

طبق گزارش آسوشیتدپرس، هایکو ماس در بخش دیگری از این مصاحبه گفته که ریاست‌جمهوری جو بایدن فرصتی برای بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای برجام است، مشروط بر آنکه تهران نقض تعهداتش ذیل این توافق را کنار بگذارد.

آلمان در کنار در کنار انگلیس و فرانسه سه عضو اروپایی گروهی هستند که از سال ۲۰۱۵ به توافقی با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور دست پیدا کرده‌اند. این توافق قرار بود در ازای ایجاد محدودیت‌ در بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای، تحریم‌های اعمال‌شده به بهانه هسته‌ای علیه ایران را رفع کند.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از این توافق خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.

تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل  نکردند.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل این توافق را کاهش داد.

فارس

ارسال نظر