ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

امضا توافقنامه پایان بحران قطر

رهبران کشورهای حاضر در نشست شورای همکاری خلیج فارس، بیانیه «العُلا» که شامل توافق بر سر پایان بحران قطر است را امضاء کردند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۱۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 05
کد خبر: ۷۳۰۴۲

به گزارش راهبرد معاصر سران کشورهای عضو سازمان شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در نشست امروز (سه شنبه) بیانیه «العُلا» را برای پایان دادن به بحران بیش از سه ساله قطر امضاء کردند.

پس از امضای این بیانیه «شیخ نواف الاحمد الصباح» امیر کویت، به عنوان کشوری که بیشترین تلاش را برای پایان بحران قطر انجام داده، از تمامی کشورهای امضاء کننده این بیانیه و همچنین از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تقدیر کرد.

 

پس از امضای این بیانیه که هنوز جزئیات کامل آن منتشر نشده، چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس به پایان رسید.

بنابراین با امضای این بیانیه، بحرانی که در ژوئن ۲۰۱۷ میان قطر با کشورهای عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر آغاز شده بود، در ظاهر پایان یافته تلقی می‌شود. «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر شخصا در این نشست حضور یافته بود و شب گذشته نیز تمامی مرزهای آبی، خاکی و هوایی قطر با عربستان بازگشایی شد.

در این میان مشخص نیست که قطر کدام یک از سیزده شرط ابتدایی ریاض و ابوظبی برای از سر گیری روابط را عملی کرده است. آن‌گونه که محافل سیاسی می‌گویند، دولت قطر تنها متعهد شده است که پیگیری قضایی خود از کشورهای محاصره کننده را ملغی کند. بنابراین هیچ کدام از سیزده شرط که شامل کاهش روابط با تهران، تعطیلی شبکه الجزیره، و قطع حمایت از اخوان‌المسلمین و حماس و برچینی پایگاههای نظامی ترکیه بود، ظاهرا عملی نشده است.

فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار