توضیح وزیر کار و رفاه اجتماعی درباره بیمه زنان خانه دار-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

توضیح وزیر کار و رفاه اجتماعی درباره بیمه زنان خانه دار

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش ۵ برابری مشارکت اقتصادی زنان در چهار دهه گذشته خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۱ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 02
کد خبر: ۷۶۱۶۸

به گزارش راهبرد معاصر محمد شریعتمداری وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در نشست صمیمانه با بانوان مدیر، فعال و برگزیده وزارتخانه و سازمان‌های تابعه به مناسبت بزرگداشت روز زن و میلاد فاطمه زهرا (س) گفت: در ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زنان حضور چمشگیری در جامعه نداشتند اما نقش زنان پس از پیروزی انقلاب شکل دیگری به خود گرفت و دگرگونی اساسی در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... اتفاق افتاد.

وی در ادامه با ارائه آمارهایی از حضور زنان در قبل و پس از انقلاب اسلامی توضیح داد: هم اکنون زنان در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حرکت می‌کنند و به موفقیت‌های فراوانی نیز دست یافته‌اند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: قبل از انقلاب تنها ۶ درصد فارغ‌التحصیلان زن بودند در حالی که هم اکنون این رقم به ۴۵ درصد رسیده است. در گذشته حدود یک درصد کرسی استادی در دانشگاه‌های کشور به زنان اختصاص داشت اما هم اکنون این رقم به ۲۰ درصد افزایش یافته است.

شریعتمداری تعداد زنان پزشک قبل از انقلاب را ۳ هزار و ۵۰۰ نفر عنوان کرد که این رقم در حال حاضر به حدود ۶۰ هزار نفر رسیده است.

وی گفت: پزشک متخصص زن در گذشته ۵۹۷ نفر و در دوره کنونی ۳۰ هزار نفر است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد تشکل‌های بانوان را قبل از انقلاب ۵ تشکل دانست که بیشتر در خدمت خانواده سلطنتی بود اما هم اکنون تعداد ۲ هزار تشکل بانوان در کشور مشغول فعالیت هستند.

شریعتمداری مدال‌آوری زنان ورزشکار را پس از پیروزی انقلاب چشمگیر دانست و افزود: سن امید به زندگی زنان از ۵۴ به ۷۸ سال افزایش یافته که نشات گرفته از ترمیم زیرساخت‌های بهداشتی و اجتماعی است.

وی نرخ مشارکت اقتصادی زنان را در گذشته ۳ درصد اعلام کرد و ادامه داد: این رقم با افزایش ۵ برابری در حال حاضر به حدود ۱۵ درصد رسیده هرچند تا نقطه مطلوب فاصله داریم، اما رقم خوبی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به توانمندسازی زنان در سایر حوزه‌ها گفت: در این بخش هم قدم‌های وسیعی برداشته شده است؛کارآفرینی زنان نیز پیشرفت‌های خوبی داشته به طوری که زنان در حوزه‌های صنعتی، زنبورداری ، رنگ و نساجی و... پیشگام هستند.

شریعتمداری همچنین بهره‌مندی از مشارکت جوانان نخبه و جامعه زنان را در بخش‌های مختلف کشور ضروری دانست و افزود: همه طیف‌ها باید این مسیر را طی کنند تا پیشرفت خوبی برای کشور حاصل شود و به جایگاه مطلوبی برسیم.

وی استفاده از توانمندسازی و آموزش‌های مهارتی زنان را نیز ضروری دانست و توضیح داد: در ۱۰ استان کشور از طریق تسهیل‌گیری جهاد دانشگاهی قدم‌های موثری برای توانمندسازی ۶ هزار زن برداشته شده است و همین میزان برای سال ۱۴۰۰ برای ۲۰ هزار زن برنامه‌ریزی شده که با مشارکت معاونت امور خانواده و زنان نهاد ریاست‌جمهوری ادامه خواهد یافت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تلاش کرده‌ایم در منابع روستایی سهم قابل ملاحظه‌ای به زنان اختصاص یابد به طوری که ۳۷ درصد از کل منابع توزیع شده در حوزه اشتغال روستایی به جامعه زنان تعلق داشته و به توسعه فعالیت‌های اشتغال‌زا کمک کرده است.

شریعتمداری با تاکید بر مشارکت دادن زنان در حوزه‌های مدیریتی به صورت سیستماتیک توضیح داد: باید بتوانیم در همه عرصه‌ها از زنان شایسته بهره‌مند شویم.

وی افزود: آموزش زنان نیز به صورت فردی و تشکلی ضروری بوده و باید قوانینی به تصویب برسد که مدیریت زنان را مسجل کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به توسعه بیمه زنان خانه‌دار به عنوان یکی از نیازهای مهم نیز گفت: تمام تلاشمان را می‌کنیم تا پایان دولت بیمه زنان خانه‌دار نهایی شود.

شریعتمداری با اشاره به ضرورت آموزش‌های حین و قبل از ازدواج ادامه داد: بررسی این موضوع در جلسه شورای عالی رفاه با حضور رئیس‌جمهوری در دستور کار قرار دارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به زهراپژوهی و فاطمه‌پژوهی در عرصه‌های مختلف زندگی گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان فردی عدالتخواه و مدافع حق الگوی جامعه اسلامی ماست که باید ادامه‌دهنده راه ایشان باشیم.  

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در ادامه پوشش بیمه جامعه روستایی زنان را مورد تاکید قرار داد و گفت: در ابتدای تشکیل صندوق بیمه روستاییان و عشایر حدود ۶۴۰ هزار بیمه شده داشتیم که این رقم به حدود ۲ میلیون نفر رسیده که تلاش می‌کنیم به ۳ میلیون نفر افزایش یابد که تلاش می‌شود ۲۰ درصد به زنان اختصاص یابد.

 

ایرنا

ارسال نظر