موضع فرانسه برای همکاری با طالبان؛ تشکیل دولت انتقالی-راهبرد معاصر
مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند

موضع فرانسه برای همکاری با طالبان؛ تشکیل دولت انتقالی

سخنگوی دستگاه دیپلماسی فرانسه در زمینه تحولات افغانستان با تاکید بر تشکیل دولت انتقالی در این کشور گفت، پاریس در حال همکاری با شرکای خود برای ایجاد اجماع بین المللی است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 01
کد خبر: ۱۰۰۴۹۶

به گزارش راهبرد معاصر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در نشست هفتگی با خبرنگاران در روز سه شنبه به آخرین تحوات در زمینه افغانستان پرداخت و گفت، مدر حال همکاری با شرکای خود برای ایجاد گسترده‌ترین اجماع بین المللی ممکن در زمینه تحولات افغانستان هستیم.

به گزارش «وبگاه وزارت خارجه فرانسه» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در پاسخ به سئوالی در زمینه تازه‌ترین واکنش پاریس به تحولات افغانستان و شروط این کشور برای به رسمیت شناخات طالبان گفت: «موضع فرانسه روشن است. همانطور که "امانوئل ماکرون" رئیس جمهور و وزیر خارجه بار‌ها تاکید کرده اند، ما شرایطی را وضع کرده‌ایم. ما خواستار اعمال آن‌ها هستیم نه صرفا بیان کلمات. ما در حال همکاری با شرکای خود برای ایجاد گسترده‌ترین اجماع بین المللی ممکن در این مورد هستیم.»

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه افزود: «محوریت خواسته‌های ما احترام به حقوق بشرو حمایت ازهمه کسانی است که حق دارند با دریافت پناهندگی تحت حمایت قرار گیرند و همچنین آزادی خروج از افغانستان برای همه کسانی که مایل به این کار هستند. احترام به حقوق بشر و به ویژه احترام به کرامت بانوان افغانستانی و کنار گذاشتن تروریسم، دسترسی رایگان به کمک‌های بشردوستانه و ایجاد دولت انتقالی از طریق مذاکرات جاری در دوحه نیز از جمله انتظارات ماست.»

این دیپلمات فرانسوی درباره موضوع نشست مجازی وزرای خارجه کشور‌های جی-۷ گفت: «هدف مشترک ما تضمین ادامه تخلیه‌های بشردوستانه برای همه مردان و زنانی است که کار آن‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد و همچنان مایلند کشور را به هر طریق ممکن ترک کنند، به ویژه از طریق بازگشایی سریع، امن و ایمن فرودگاه کابل. این موضوع مورد بحث جلسات امروز در جی-۷ و شورای امنیت سازمان ملل متحد است و ما قطعنامه‌ای در این زمینه به همراه ایالات متحده، آلمان و انگلیس ارائه می‌دهیم.»

روز گذشته نیز وزارت خارجه انگلیس طی بیانیه‌ای با تشکیک در پایبندی طالبان به انجام ندادن اقدامات تلافی‌جویانه علیه نظامیان بیگانه، گفت اگر طالبان به تعهداتش عمل کند، لندن نیز با آن‌ها تعامل خواهد داشت.

رسانه‌های بین‌المللی در نخستین دقایق بامداد سه‌شنبه گزارش دادند آخرین هواپیمای آمریکایی با فرودگاه کابل را ترک کرد تا افغانستان از نیرو‌های اشغالگر خارجی تخلیه شود. خروج آمریکا از افغانستان در حالی به پایان رسید که انتقاد‌ها از «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا پس از کشته شدن ۱۳ نظامی تروریست آمریکایی بر اثر انفجاری در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی «حامد کرزای» در کابل، پایتخت افغانستان بالا گرفته است. این انفجار عصر پنجشنبه (۵ شهریور/۲۷ اوت) اتفاق افتاد و ده‌ها نفر در آن کشته و زخمی شدند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار