عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

آمریکا:همه باید به دیپلماسی با طالبان ادامه دهند

آمریکا:همه باید به دیپلماسی با طالبان ادامه دهند نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان گفت: «به نظر ما باید همه به دیپلماسی با طالبان ادامه بدهند، چون دیپلماسی به سود همه است.»
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 21
کد خبر: ۱۲۳۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر «توماس وست»، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان گفت که ادامه دیپلماسی با طالبان به سود همه است.

وی افزود که اکنون این تنها راه برای رسیدگی به وضعیت در افغانستان است.

وست، وزیر خارجه اسلو، مشاور امنیت ملی پاکستان و شماری دیگر از مقام‌ها و فعالان مدنی در نشستی درباره افغانستان که در حاشیه نشست امنیتی مونیخ برگزار شده بود، درباره وضعیت در افغانستان گفت‌وگو کردند.

شماری از شرکت کنندگان به‌صورت مجازی در این نشست شرکت کرده بودند.

وست گفت: «به نظر ما باید همه به دیپلماسی با طالبان ادامه بدهند، چون دیپلماسی به سود همه است.»

این مقام آمریکایی تصریح کرد که تاکنون دیپلماسی با طالبان در بخش‌هایی نتیجه‌‌بخش بوده، اما در بخش‌های دیگر نتیجه‌ای در پی نداشته است.

به گفته او، در بخش آموزش دختران کارهای انجام شده، اما در بخش ایجاد حکومت فراگیر پیشرفتی بدست نیامده است.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که وست چندی پیش نیز گفت که اجماع «دلگرم‌کننده و قابل توجه» بین جامعه بین‌الملل، غرب و قدرت‌های منطقه‌ای برای شکل گیری دولت فراگیر در افغانستان شکل گرفته است.

وست طی سخنانی در موسسه صلح آمریکا افزود که تاکنون برای تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان تلاش جدی صورت نگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در صورت عدم تشکیل دولت فراگیر، حاکمان کنونی افغانستان مرتکب همان اشتباهی می‌شوند که آمریکا در سال ۲۰۰۱ شد و زمینه حضور طالبان در قدرت را فراهم نکرد.

با این حال، وی گفت که اجماع درباره بازتاب تنوع جامعه در رهبری افغانستان در جامعه بین‌المللی وجود دارد.

این دیپلمات ارشد آمریکا همچنین گفت که آمریکا از هیچ گروه مخالف مسلح در افغانستان علیه طالبان پشتیبانی نمی‌کند و از سایر کشورها نیز درخواست کرده که از هیچ گروه مسلحی علیه طالبان حمایت نکنند.

عید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان نیز در این نشست گفت که غرب باید یک رویکرد عملگرایانه در قبال افغانستان پیش بگیرد. به گفته او، ۳۵ میلیون انسان در افغانستان نباید به خاطر طالبان مجازات شوند.

انیکن هویتفلد، وزیر خارجه نروژ با اشاره به گفت‌وگوهای اسلو گفت که این گفت‌وگوها گام نخست برای تعامل با طالبان در راستای احترام به حقوق بشر و ایجاد حکومتفراگیر بود. وی افزود که نروژ عملی سازی تعهدات داده شده از سوی طالبان را از نزدیک دنبال می‌کند.

وی همچنین تاکید کرد که نروژ قصد ندارد طالبان را به رسمیت بشناسد. او گفت: «اینکه آنان درباره آموزش دختران چه کارهایی را انجام می‌‌دهند، ما آن را از نزدیک دنبال می‌کنیم. ما نمی‌توانیم به کمک‌های خود به مدارسی ادامه بدهیم که تنها پسران در آن‌ها درس می‌خوانند.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار