آغاز همکاری هسته‌ای ارمنستان با آمریکا-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

آغاز همکاری هسته‌ای ارمنستان با آمریکا

بلینکن و میرزویان در این ملاقات یادداشت همکاری راهبردی و تفاهم متقابل در زمینه انرژی هسته‌ای غیرنظامی امضا کردند. جزئیات بیشتری از همکاری آتی هسته‌ای آمریکا و ارمنستان گزارش نشده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۰ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 02
کد خبر: ۱۳۱۹۹۷

 به گزارش راهبرد معاصر رسانه‌های ارمنستان روز دوشنبه از دیدار وزرای خارجه ارمنستان و ایالات متحده و تعهد به همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا» «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در وزارت امور خارجه آمریکا دیدار کردند.

بلینکن و میرزویان در این ملاقات یادداشت همکاری راهبردی و تفاهم متقابل در زمینه انرژی هسته‌ای غیرنظامی امضا کردند. جزئیات بیشتری از همکاری آتی هسته‌ای آمریکا و ارمنستان گزارش نشده است.

قرار است میرزویان در نشست گفت‌و‌گوی راهبردی «ارمنستان-آمریکا» شرکت کند. وی  با «سامانتا پاور» دستیار ویژه رئیس جمهور ایالات متحده و سایر مقام‌های آمریکایی از جمله نمایندگان ارشد کنگره آمریکا  نیز دیدار خواهد کرد.

ارمنستان سه‌ میلیون نفر جمعیت  دارد و  از مهم‌ترین مسائل پیش روی صنعت و اقتصاد این کشور، کمبود منابع انرژی است که موجب وابستگی این شده است و این موضوع از عوامل افزایش جایگاه راهبردی انرژی هسته‌ای در این کشور به شمار می‌رود. به طور مثال، طبق گزارش سازمان اطلاعات انرژی آمریکا، ارمنستان گاز طبیعی را از ایران وارد نموده و  بخش زیادی از آن را به تولید برق در نیروگاه هرازدان اختصاص می‌دهد.

ترکیه بارها به ادامه فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای ارمنستان از جمله نیروگاه «متسامور» اعتراض کرده و خواستار تعطیلی آن شده است. رئیس سازمان انرژی اتمی ترکیه در اوایل سال 2011 از نشت مواد اتمی در نیروگاه اتمی ارمنستان خبر داد.

ترکیه و جمهوری آذربایجان تاکنون نسبت به همکاری هسته‌ای آمریکا با ارمنستان واکنش نشان نداده‌اند.

این در حالی است که رئیس جمهور ترکیه اخیرا گفت که اولین واحد نیروگاه هسته‌ای ترکیه تا ماه مه ۲۰۲۳ تکمیل می‌شود.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در مراسمی در استان «مرسین» در جنوب ترکیه، اهمیت انرژی هسته‌ای را برای آینده این کشور بیان کرد و گفت، در مجموع ۱۳۰۰۰ مهندس ترکیه و روس  برای تکمیل  این نیروگاه کار می‌کنند و این تاسیسات با جدیدترین و امن‌ترین فناوری در حال ساخت است.

اردوغان گفت: «تاسیسات آق‌قویو با تولید برق و کاهش انتشار کربن به محیط زیست و پیشرفت‌های ما در زمینه فناوری کمک می‌کند.»/فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده