انگلیس خواستار تشکیل ناتوی جهانی شد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

انگلیس خواستار تشکیل ناتوی جهانی شد

وزیر خارجه انگلیس با حمایت قوی از پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو خواستار ایجاد یک ناتوی جهانی برای تأمین امنیت منطقه هند و اقیانوسیه شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 15
کد خبر: ۱۳۳۶۷۴

به گزارش راهبردمعاصر، «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس امروز (یکشنبه) قبل از نشست ناتو خواستار ایجاد یک ناتوی جهانی شد که توجه بیشتری به منطقه هند و اقیانوسیه نشان دهد.

بنا بر گزارش شبکه «سی جی تی ان»، وی در این خصوص تصریح کرد: «مسئله مهم امروز، تمرکز بر یک ناتوی جهانی است، زیرا در عین حال که امنیت منطقه اروپا را تأمین می‌کنیم باید مراقب امنیت منطقه ایندوپاسیفیک (اقیانوس هند و آرام) نیز باشیم».

تراس در حالی خواستار گسترش ناتو درجهان شده است که پکن و مسکو پیش از این به شدت با گسترش این ائتلاف مخالفت کرده بودند و آن را موجب تضعیف امنیت جهانی دانسته بودند.

چندی پیش رؤسای جمهور چین و روسیه با اعلام مخالفت خود با گسترش ناتو در جهان تصریح کردند دولت‌ها، ائتلاف‌های نظامی-سیاسی یا ائتلاف‌هایی که به دنبال مزایای نظامی یکجانبه به ضرر امنیت دیگران از جمله رقابت ناعادلانه هستند، در خدمت تشدید رقابت ژئوپلیتیکی، افزایش تضاد و تقابل هستند و به طور جدی نظم در زمینه‌های امنیت بین‌المللی و ثبات استراتژیک جهانی را تضعیف می‌کنند.

در بیانه مشترک رؤسای جمهور چین و روسیه آمده بود که پکن و مسکو با گسترش بیشتر ناتو مخالفت می‌کنند، از این ائتلاف می‌خواهند که رویکرد‌های ایدئولوژیک دوران جنگ سرد را کنار بگذارد؛ به حاکمیت، امنیت و منافع سایر کشورها، تنوع روش‌های تمدنی، فرهنگی و تاریخی آن‌ها احترام بگذارد و با توسعه مسالمت‌آمیز سایر کشور‌ها به شیوه‌ای عینی و عادلانه رفتار کند.

لیز تراس همچنین در بخش بعدی سخنان خود با حمایت از پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو گفت: «ما منتظر پیوستن دوستانمان فنلاند و سوئد به ناتو هستیم. اگر آن‌ها درخواست پیوستن به ناتو را ارائه دهند، انگلیس به شدت از آن حمایت خواهد کرد».

تراس همچنین بار دیگر از عرضه سلاح به اوکراین حمایت کرد و گفت: «ما همکاری نزدیکی با اوکراین و دیگر کشور‌ها داریم تا اطمینان حاصل کنیم که اوکراین از سلاح‌های استاندارد ناتو برخوردار شود».

از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه)، کشور‌های غربی به ویژه آمریکاو انگلیس با ارسال تسلیحات به اوکراین به آتش ناآرامی‌های این کشور دامن زده‌اند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده