مذاکرات بریتانیا با شورای همکاری خلیج فارس در مورد توافق تجارت آزاد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

مذاکرات بریتانیا با شورای همکاری خلیج فارس در مورد توافق تجارت آزاد

انگلیس روز چهارشنبه با شش کشور عربی حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان در مورد توافق جدید تجارت آزاد مذاکره می‌کند و سازمان‌های خیریه هم به لندن هشدار داده اند که مساله حقوق بشر را در این گفتگو‌ها نادیده نگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۰۱ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 22
کد خبر: ۱۳۹۵۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، «آن ماری ترولیان» وزیر تجارت انگلیس برای آغاز این مذاکرات با شورای همکاری خلیج فارس متشکل از بحرین، کویت، عمان، قطر، امارت متحده عربی و عربستان به ریاض سفر می‌کند.

در سال ۲۰۲۱ مجموع مبادلات تجاری انگلیس با شورای همکاری خلیج فارس ۳۳.۱ میلیارد پوند (۴۰.۳۵ میلیارد دلار) ارزش گذاری شد که ۱۱ میلیارد پوند از این رقم متعلق به تجارت با عربستان بود.

این چهارمین مجموعه مذاکرات در مورد توافق تجارت آزاد است که انگلیس در سال جاری پس از هند، کانادا و مکزیک آغاز کرده است.

براساس اعلام لندن، توافق با شورای همکاری خلیج فارس می‌تواند تعرفه‌ها بر صادرات نوشیدنی و مواد غذایی انگلیس به این منطقه را که سال گذشته ۶۲۵ میلیون پوند بود، حذف کند یا کاهش دهد و همچنین به نفع خدمات مالی است.

درحالی که ذخایر نفت و گاز خلیج فارس در هیچ توافقی گنجانده نمی‌شود، تولید و زنجیره تامین برای این بخش به مذاکره گذاشته می‌شود.

وزارت تجارت انگلیس اعلام کرده است که این مذاکرات به کشور‌های حاشیه خلیج فارس کمک می‌کند از اتکا به نفت به بخش‌های دیگری تنوع بخشند و تعرفه‌ها را از برخی اقلام بردارند.

این در حالی است که نها‌های مدافع حقوق بشر هشدار داده اند که هیچ توافقی با الزامات حقوق بشری یا برابری جنسیتی همراه نیست.

«آلن هوگارت» رئیس بخش سیاست و امور دولتی عفو بین المللی انگلیس گفت: در کشور‌های حاشیه خلیج فارس، زنان با تبعیض‌های ریشه‌ای روبه رو هستند و محدودیت‌هایی در زمینه آزادی بیان و ممنوعیت اتحادیه‌های کارگری رایج است.

وی افزود: توافق انگلیس – خلیج فارس که در مورد این موضوعات سکوت کند، به عمد تخلف‌های جدی حقوق بشری را نادیده گرفته است./ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده