کاهش آثار تورمی بازتوزیع یارانه ها در میان مدت-راهبرد معاصر
رئیس جمهور وارد مشهد شد آیت الله رئیسی: ارتقای سرعت اینترنت و استقرار دولت هوشمند وظایف محوری وزارت ارتباطات است دستور رئیس جمهور برای صفر شدن صف وام ازدواج به کجا رسید؟ وعده دولت برای اینترنت پرسرعت و ارزان قیمت به کجا رسید؟ احتمال تغییر در حداقل حقوق کارگران لایحه اصلاح قانون به کارگیری سلاح توسط ماموران نیروهای مسلح اعلام وصول شد امیر پوردستان: جنبش ضدصهیونیستی در جهان، موجب عقب‌نشینی رژیم غاصب خواهد شد مسجدی: توان مبارزه با آمریکا و اسرائیل در کنار هم را داریم شانس بیشتر قالیباف نسبت به سایر رقبا برای ریاست مجلس دوازدهم جزئیات مصوبه هیات وزیران برای واردات ۲ هزار اتوبوس بین‌شهری امیر واحدی: نیروی هوایی ارتش آماده پاسخگویی به هرگونه تهدیدی است مخالفت مجلس با کاهش ساعت کار زنان به ۲۰ ساعت در هفته موافقت دولت با کاهش ساعت کاری کارمندان+ جزئیات تحقیق و تفحص از حقوق‌های نجومی به صحن مجلس می‌رسد؟ سردار جلالی: عدم اجرای ضوابط ابلاغی پدافند غیرعامل، جرم‌انگاری است
جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

کاهش آثار تورمی بازتوزیع یارانه ها در میان مدت

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یکی از دلایل افزایش نرخ تورم در خردادماه سال جاری را جراحی اقتصادی دولت و پیامدهای ناشی از حذف ارز ترجیحی دانست و گفت: حرکت به سمت اصلاحات در اقتصاد مهم است که در میان‌مدت به نفع جامعه است و باعث کوتاه کردن دست رانت‌خواران و تأمین رفاه مردم می‌شود.
جعفر قادری؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۲ - ۰۷ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 28
کد خبر: ۱۳۹۹۱۰

کاهش آثار تورمی بازتوزیع یارانه ها در میان مدت

 

به گزارش «راهبرد معاصر»، بسیاری از تحلیلگران اقتصادی معتقدند جراحی اقتصادی و به دنبال آن حذف ارز ترجیحی ضرورتی اجتناب ناپذیر بود. همچنین حذف ارز ترجیحی باتوجه به اینکه یارانه با ارز 4 هزار و 200 تومانی منبعی جهت رانت و فساد بود، باید عملیاتی می شد.


علاوه بر این، برای سلامتی اقتصاد، جلوگیری از حیف و میل و هدر رفتن ارز، حرکت به سمت توزیع عادلانه اقتصادی و جلوگیری از فساد، چاره ای جز حذف ارز ترجیحی و توزیع عادلانه منابع آن میان مردم نبود و به تعبیر مسئولان اجرایی کشور، این طرح باید هرچه زودتر اجرایی می شد و تاکنون نیز اجرای آن با تأخیر همراه بوده است.

 
جعفر قادری، اقتصاددان و نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «راهبرد معاصر» درباره افزایش نرخ تورم و دلایل این موضوع گفت: هر جراحی تا زمان کوتاهی دوره نقاهت و دردهای مخصوص به خود دارد، اما بعد از مدتی سلامتی عاید فرد می شود و جراحی اقتصادی دولت نیز مستثنی از این موضوع نیست.


وی یکی از دلایل افزایش نرخ تورم در خرداد ماه سال جاری را پیامدهای ناشی از حذف ارز ترجیحی دانست و عنوان کرد: تأمین کالاهایی که پیش تر با ارز 4 هزار و 200 تومانی خریداری می شد، با قیمت ارز جدید دچار تغییراتی می شود، زیرا نرخ ارز وارداتی افزایش یافته است.

 
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی حرکت به سمت اصلاحات اقتصادی را در میان مدت به نفع جامعه، کوتاه کردن دست رانت خواران و تأمین رفاه مردم خواند.

 

هر جراحی تا زمان کوتاهی دوره نقاهت و دردهای مخصوص به خود دارد، اما بعد از مدتی سلامتی عاید فرد می شود و جراحی اقتصادی دولت نیز مستثنی از این موضوع نیست

قادری درباره کمبود برق و تبعات آن، موضوع اصلی را متوجه انفعال دولت های قبلی کرد و گفت: با توجه به اینکه دولت های قبل اقدام مناسبی برای تولید و تأمین انرژی مورد نیاز کشور انجام ندادند، با کمبود تولید برق مواجهیم. قطعی برق برخی صنایع که در راستای قطع نشدن برق خانگی انجام می شود، موضوعی است که بر کاهش تولید و به تبع آن افزایش قیمت ها تأثیر می گذارد. دولت سیزدهم امیدوار است با افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه و منطقه و حتی آمریکای لاتین بتواند منابع مالی مناسبی را برای سرمایه گذاری در حوزه انرژی کسب کند تا تورم مردم را دچار مشکل نکند.


عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره اینکه با سیاست گذاری های دولت امیدواری به کاهش نرخ تورم افزایش یافته است، گفت: خوشبختانه در فروش نفت مشکلی نداریم، ضمن اینکه طبق پیش بینی ها اگر بتوانیم در حد فعلی نفت بفروشیم دچار مشکل اقتصادی نمی شویم که به افزایش نرخ ارز و به تبع آن بالا رفتن نرخ تورم منجر شود. تأمین نیازهای کشور از جمله مهمترین برنامه های تجارت خارجی دولت به شمار می رود و در کنار آن اصلاحات اقتصادی در میان مدت آثار مطلوب خود را نشان خواهد داد.

 

دولت سیزدهم در 10 ماه گذشته تلاش کرد با کشورهای شرقی و همسایه ارتباطات اقتصادی قابل توجهی برقرار کند تا از این منظر علاوه بر توسعه تجارت، بخش قابل توجهی از تحریم های آمریکا خنثی شود

وی درباره خنثی سازی تلاش های آمریکا برای جلوگیری از فروش محموله های نفتی ایران گفت: با اینکه آمریکایی ها تلاش کردند با انواع شگردها کشتی های ایران را محاصره دریایی کنند، اما قاطعیت برخورد ما نشان داد، در موضوع حفظ  امنیت حریم دریایی خود بسیار جدی هستیم؛ بنابراین دشمنان دریافتند قادر به محدود کردن صادرات نفت ایران نیستند.

 
قادری با بیان اینکه بعید است فروش نفت ایران و به تبع آن درآمدزایی کشور دچار وقفه یا مشکلی شود، درباره زمینه سازی دولت برای کلید زدن تعاملات اقتصادی و تجاری با کشورهای مختلف از جمله کشورهای آمریکای لاتین گفت: دولت سیزدهم در 10 ماه گذشته تلاش کرد با کشورهای شرقی و همسایه ارتباطات اقتصادی قابل توجهی برقرار کند تا از این منظر علاوه بر توسعه تجارت، بخش قابل توجهی از تحریم های آمریکا خنثی شود. اهتمام دولت به تجارت و ورود به بازارهای آمریکای لاتین در صورت احیا نشدن برجام تحولات اقتصادی برای کشور ایجاد می کند؛ به گونه ای که نگرانی نسبت به افزایش تورم و فشارهای اقتصادی بر مردم تا حد قابل توجهی رفع می شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده