پکن: واشنگتن فروش سلاح به تایوان را متوقف کند-راهبرد معاصر

پکن: واشنگتن فروش سلاح به تایوان را متوقف کند

یک چینی در واکنش به قصد دولت بایدن برای فروش ۱.۱ میلیارد دلار سلاح به تایوان گفت ایالات متحده باید فروش سلاح به این جزیره را متوقف کند زیرا هر نوع تماس نظامی با آن، اصل «چین واحد» را نقض می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 30
کد خبر: ۱۴۹۰۳۴

به گزارش راهبرد معاصر «لیو پنگیو» سخنگوی سفارت چین در واشنگتن تاکید کرد: طرف آمریکایی باید فوراً فورش سلاح و تماس نظامی با تایوان و ایجاد عواملی که به تنش در تنگه تایوان منجر می‌شود را متوقف و بیانیه دولت آمریکا مبنی بر عدم حمایت از «استقلال تایوان» را دنبال کند.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، وی در ادامه تاکید کرد که چین به اتخاذ اقدامات قاطع و محکم برای دفاع جانانه از حاکمیت و منافع امنیتی خود ادامه خواهد داد.

پیش‌تر علی‌رغم هشدارهای چین به آمریکا درباره فروش تسلیحات به تایوان و تقویت احساسات جدایی‌طلبانه در این جزیره، نشریه آمریکایی «پولیتیکو» گزارش داد کاخ سفید در حال بررسی بسته تسلیحاتی برای تایوان است که شامل ۶۰ موشک ضد کشتی به ارزش ۳۵۵ میلیون دلار، ۱۰۰ موشک هوا به هوا به ارزش ۸۵.۶ میلیون دلار و همچنین تمدید قرارداد رادارها به ارزش ۶۵۵.۴ میلیون دلار می‌شود.

پولیتیکو بامداد سه‌شنبه (۳۰ اوت) به نقل از منابع مطلع گزارش داد که دولت آمریکا از کنگره خواسته تا قرارداد فروش تسلیحات به تایوان، با ارزش ۱.۱ میلیارد دلار را تصویب کند. به گزارش خبرگزاری «رویترز»، کاخ سفید هنوز به سوالات درباره این گزارش و کمک نظامی به تایوان پاسخ نداده است.

در ادامه تنش‌زایی واشنگتن در خصوص تایوان، یکشنبه (۲۸ اوت) دو کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا در آب‌های تنگه تایوان حرکت کردند که به گزارش رویترز، اولین عملیات از این دست پس از سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان بود. ارتش چین در واکنش به این اقدام، بر آمادگی پکن برای پاسخگویی به هرگونه اقدام تحریک‌آمیز تاکید کرد.

سفر پلوسی به تایوان اوایل ماه اوت چین را خشمگین کرد و چنین اقدامی را تلاش ایالات متحده برای مداخله در امور داخلی خود خواند. چین متعاقباً مانورهای نظامی را در نزدیکی جزیره راه‌اندازی کرد که از آن زمان تاکنون ادامه دارد.

حدود یک هفته بعد از سفر تحریک‌آمیز پلوسی به تایوان، گروهی متشکل از پنج قانونگذار دیگر آمریکایی به این جزیره سفر کردند و ارتش چین با انجام تمرینات بیشتر در نزدیکی جزیره پاسخ داد. سناتور «مارشا بلکبرن» قانونگذار آمریکایی در کمیته‌های بازرگانی و خدمات مسلح سنا پنجشنبه (۲۵ اوت) در سومین سفر یک مقام ارشد آمریکایی در ماه جاری وارد تایوان شد و فشار چین برای توقف این سفرها را نادیده گرفت.

تایوان بخشی از چین محسوب می‌شود که ادعاهای جدایی‌طلبانه دارد؛ ادعاهایی که کشورهای جهان و سازمان ملل متحد به‌رسمیت نمی‌شناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیروهای جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده