کی‌‌یف در آستانه خاموشی مطلق-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

کی‌‌یف در آستانه خاموشی مطلق

در پی تخریب بخش مهمی از زیرساخت‌های برقی اوکراین در حملات روسیه، مقام‌های کی‌یف احتمالا مجبور شوند برای جبران بخشی از ضعف‌های خود، پایتخت اوکراین را به خاموشی مطلق ببرند و این شهر را به طور کامل تخلیه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۷ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 06
کد خبر: ۱۵۷۸۴۳

به گزارش راهبرد معاصر،  در پی شکست‌های سنگین اوکراین در قبال روسیه و تخریب زیرساخت‌های انرژی این کشور در حملات موشکی مسکو، روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» گزارش کرد در حالی‌که دولت اوکراین برای حفظ شبکه برق که به شدت در حملات موشکی روسیه آسیب دیده، تلاش می‌کنند، مقام‌های «کی‌یف»، پایتخت اوکراین می‌گویند که در حال برنامه‌ریزی برای یک احتمال هستند که زمانی غیرقابل تصور بود و آن خاموشی کامل شهر است که نیازمند تخلیه حدود سه میلیون شهروند باقیمانده در این شهر است.

ناکامی‌های دولت اوکراین در مقابل روسیه تا اندازه‌ای است که در گزارش نیویورک‌تایمز آمده است که اوضاع بسیار وخیم است و ۴۰ درصد زیرساخت انرژی اوکراین آسیب دیده یا از بین رفته است و این که کارکنان شهرداری در حال ایجاد یک‌هزار پناهگاه گرمایشی هستند که احتمالاً به پناهگاه‌های دائمی تبدیل می‌شود و در عین حال مهندسان اوکراینی در تلاش هستند تا نیروگاه‌های بمباران شده را بدون در دست داشتن تجهیزات مورد نیاز تعمیر کنند.

شرکت ملی انرژی اوکراین روز گذشته (شنبه) اعلام کرد که به منظور جلوگیری از خرابی کامل شبکه برق اوکراین، مجبور خواهد بود که خاموشی نوبتی برق را در هفت منطقه اعمال کند.

طبق این گزارش، فشار بیش از حد بر توانمندی اوکراین برای عرضه برق در نتیجه حملات موشکی نیروهای روسیه به زیرساخت‌های مهم انرژی در سراسر این کشور بوده است.

در همین راستا، «رومن تکاچوک» مدیر امنیت دولت شهرداری کی‌یف طی مصاحبه‌ای در خصوص وضعیت کی‌یف گفت: «ما متوجه هستیم که اگر روسیه به چنین حملاتی ادامه دهد، احتمالاً کل سیستم برق را از دست خواهیم داد».

بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز، به مقام‌های پایتخت اوکراین اطلاع داده شده است که احتمالاً‌ حداقل ۱۲ ساعت قبل از آن که شبکه برق کی‌یف در آستانه از کارافتادگی قرار گیرد، در جریان قرار خواهند گرفت. تکاچوک در این خصوص گفت که اگر به این نقطه برسند، «ما اطلاع‌رسانی به مردم را آغاز خواهیم کرد و از آن‌ها می‌خواهیم که شهر را ترک کنند».

وی ادامه داد: «اگر برق وجود نداشته باشد، آب و فاضلاب شهری نیز وجود نخواهد داشت. به همین دلیل است در حال حاضر دولت و مدیریت شهری تمامی اقدامات ممکن برای حفظ سیستم تأمین برق را انجام می‌دهند».

این روزنامه آمریکایی ادامه داد که «اوکرنرگو» شرکت ملی انرژی اوکراین روز گذشته تأیید کرد که نیاز به خاموشی نوبتی در سراسر اوکراین است و این اقدامات برای «کاهش بار شبکه‌ها، تضمین تعادل پایدار سیستم برق آن‌ها برای جلوگیری از حوادث مکرر پس از آسیب دیدن شبکه‌های برق در حملات موشکی و پهپادهای روسیه ضروری هستند».

بر اساس این گزارش، قطعی برق بر کی‌یف و اطراف آن و مناطق «چرنیهیف»، «چرکاسی»، «خارکیف»، «پولتاوا»، «سومی» و «ژیتومیر» تأثیر خواهد گذاشت.

از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در اسفند ماه گذشته، شرکای غربی این کشور به ویژه ایالات متحده و بریتانیا با عرضه کمک‌های نظامی و تشدید فشار تحریم‌های روسیه به آتش ناآرامی‌ها در اوکراین دامن زده‌اند.

مقام‌های اوکراینی طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته برای توجیه شکست‌های خود در عرصه میدانی، انگشت اتهام را به سوی ایران گرفته و مدعی هستند که ایران در حال ارسال موشک و پهپاد به روسیه است.

زلنسکی کُمدینی که بعدها رئیس‌جمهور اوکراین شد، تلاش داشت تا با عضویت کشورش در ناتو در برابر همسایه قدرتمند شرقی تضمین امنیتی از غربی‌ها دریافت کند؛ با این حال، تلاش‌های وی نه‌ تنها به عضویت در ناتو نیجامیده، بلکه خاک اوکراین در دوران ریاست‌جمهوری او نزدیک به ۲۰ درصد کوچک‌تر شده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر