دعوت عراق از کشورهای منطقه برای مبارزه با تغییرات آب‌و‌هوایی-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

دعوت عراق از کشورهای منطقه برای مبارزه با تغییرات آب‌و‌هوایی

نخست‌وزیر عراق ضمن اشاره به برنامه‌های دولت برای مقابله با تغییرات آب‌و‌هوایی خبر داد که بغداد به زودی میزبان نشستی منطقه‌ای برای توسعه همکاری‌ها و هماهنگی‌های مشترک در زمینه آب و هوا خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 12
کد خبر: ۱۷۶۴۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق، ظهر امروز (یکشنبه)، در نشستی درباره تغییرات آب‌وهوایی در عراق خبر داد که بغداد کشورهای منطقه را به اجلاسی به منظور مقابله با پیامدهای تغییرات آب‌وهوایی دعوت خواهد کرد.

 

بنابر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، نخست‌وزیر این کشور گفت: «دولت برنامه‌های خود را که در آن‌ها به حل تغییرات آب‌و‌هوایی اهمیت ویژه‌ای داده شده، جلو می‌برد. بغداد چند راهکار برای کاهش تبعات اقتصادی، محیط‌زیستی و اجتماعی این تغییرات تعریف کرده است. تغییرات آب‌وهوایی امنیت غذایی، بهداشتی، محیط‌زیستی و امنیت جامعه را تهدید کرده است.»

 

محمد شیاع السودانی اضافه کرد: «بیش از هفت میلیون شهروند متضرر شدند و مناطق [زندگیشان] با خشکسالی دست و پنجه نرم کرد. اولویت ملی با جلوگیری از تغییرات آب‌و‌هوایی است. ما در تلاش برای آماده‌سازی چشم‌انداز عراق برای همکاری در زمینه آب‌و‌هوا تا پایان سال ۲۰۳۰ هستیم. دولت در برنامه‌های خود سعی کرده است مواجهه با پیامدهای تغییرات آب‌وهوایی را در اولویت قرار دهد. امضای چند قرارداد برای ساخت نیروگاه‌های تولید انرژی تجدیدپذیر را پیش می‌بریم تا یک سوم نیاز ما به برق در سال ۲۰۳۰ پوشش داده شود.»

 

السودانی ادامه داد: «طرح توسعه پوشش طبیعی را با هدف مبارزه با بیابان‌زایی آغاز کردیم که در آن با شرکت‌های جهانی متخصص به‌خصوص در مناطقی که منشأ طوفان‌های شن در داخل کشور هستند، قراردادهای مهمی منعقد شد. استان بصره به علت وضعیت محیط‌زیستی اضطراری خود در اولویت این طرح‌ها قرار دارد. هیأت وزیران به صورت دوره‌ای جلساتی برای پیگیری برنامه آب‌و‌هوایی عراق و اجرای طرح‌های محیط‌زیستی برگزار خواهد کرد. من کشورهای دوست و همه نهادهای سازمان‌ ملل را به حمایت از عراق در مبارزه با پیامدهای تغییرات آب‌وهوایی دعوت می‌کنم. به منظور همکاری و هماهنگی‌های مشترک، [کشورها را] به یک اجلاس منطقه‌ای که به زودی در بغداد برگزار خواهد شد، دعوت خواهیم کرد.»/ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده