به گزارش راهبرد معاصر. «حسین الحاج حسن» عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان طی سخنانی در یک نشست سیاسی به بحرانهای پیچیده این کشور در سطوح مختلف اشاره کرده و گفت، لبنان در حال عبور از یک بحران بزرگ سیاسی و اقتصادی بوده و کلید حل این بحرانها انتخاب رئیس جمهور است و بعد از آن راه حل همه بحرانها پیگیری خواهد شد.
وی افزود، ما در حزبالله و جنبش امل نامزد مورد نظر خود را معرفی کردهایم و «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده مورد تایید ماست. اما برخی طرفها فقط موضع منفی دارند و در پی مانعتراشی در روند انتخاب رئیس جمهور هستند. از آنجایی که هیچ اکثریت پارلمانی در لبنان وجود ندارد تنها راه انتخاب رئیس جمهور، توافق و تفاهم بین احزاب و نیروهای سیاسی است.
این نماینده حزبالله تصریح کرد، اما متاسفانه دیگر طرفها نامزد مورد نظر خود را معرفی نمیکنند و بنابراین مسئولیت طولانی شدن خلأ سیاسی کشور و تعمیق بحرانها و درد و رنج مردم، بر عهده آنهاست.
وی در ادامه به مسئله آوارگان سوری در لبنان اشاره کرده و گفت، ما نسبت به هیچ آواره سوری در کشورمان موضع منفی نداریم و آنها برادران و مهمانان ما هستند. بنابراین وقتی درباره پرونده این آوارگان صحبت میکنیم، موضع نژادپرستانه نداریم. اما دو نکته اساسی وجود دارد: اولین نکته مربوط به مسائل سیاسی است که منشأ آن ایالات متحده و کشورهای غربی و سازمانهای بینالمللی هستند. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این طرفها سعی دارند آوارگان سوری را در لبنان نگه دارند.
الحاج حسن در ادامه گفت، آمریکا و غرب و سازمان ملل در تلاش برای اسکان طولانی مدت آوارگان سوری در لبنان و سپس ادغام آنها در جامعه کشور ما هستند. لبنان همسایه تاریخی سوریه است و ما هرگز نیاز به حضور سوریه در کشورمان را انکار نمیکنیم؛ اما توطئهای از جانب طرفهای غربی برای ادغام آوارگان سوری در لبنان وجود دارد.
وی ادامه داد، سوریها ظالم نیستند بلکه مظلومند اما یک پروژه توطئهآمیز آمریکایی وجود دارد که میخواهد لبنانیها و سوریها را ضد یکدیگر تحریک کرده و اهداف خود را از خلال فتنهانگیزی و ایجاد اختلاف میان ما محقق سازد. این چیزی است که نه ملت لبنان و نه ملت سوریه نمیپذیرند. چه در داخل سوریه و چه در داخل لبنان همه سوریها و لبنانیها با هم برادرند. حضور سوریها در برخی مشاغل یک ضرورت برای اقتصاد لبنان است و آنها در زمان جنگ جولای 2006 میزبان لبنانیها بودند و امروز ما میزبان آنها هستیم.
این نماینده پارلمان لبنان با تاکید بر لزوم رسیدگی به پرونده آوارگان سوری اعلام کرد که پیامدهای اقتصادی حضور این آوارگان در لبنان میلیاردها دلار تخمین زده میشود و تاکنون هیچ کشوری به طور جدی برای مقابله با این پیامدها کنار لبنان نبوده است. ما همچنین هرگونه تلاش برای ادغام سوریها در جامعه لبنان و حذف هویت اصلی آنها را رد میکنیم. درست نیست که این مشکل بیشتر از این طولانی شود و باید طرفهای مربوطه، مسئولانه آن را حل کنند.
وی در ادامه به توافق ایران و عربستان اشاره کرده و گفت، این توافق نتایج مثبتی دارد و بازتاب آن را در منطقه مشاهده میکنیم. همچنین سفر سید «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به سوریه در چارچوب تحکیم ائتلاف دو کشور در سطوح اقتصادی و دفاعی و امنیتی بود و همین مسئله موجب ناراحتی آمریکاییهایی شد که داعش را به وجود آوردند. سفر آقای رئیسی به دمشق، آمریکاییها را نگران کرده؛ زیرا آنها دیگر نمیتوانند در منطقه فتنهانگیزی و خونریزی کنند.
الحاج حسن تاکید کرد، توافقات میان کشورهای عربی و تفاهمنامههای بینالمللی بازتاب مثبتی بر مسئله فلسطین دارد. شهادت شیخ «خضر عدنان» اسیر فلسطینی، اراده دشمن صهیونیستی را شکست و شاهد فرسایش بازدارندگی رژیم اشغالگر هستیم. آمریکاییها به دنبال تثبیت پروژه عادیسازی با رژیم صهیونیستی با هدف حذف آرمان فلسسطین و اسکان آوارگان فلسطینی در لبنان و دیگر کشورها و سلب حق بازگشت آنها به سرزمینشان بودند؛ اما توافق ایران و عربستان، آمریکاییها و صهیونیستها را شوکه کرد.
این نماینده حزبالله در پایان اظهار داشت، لبنان پروژه آمریکایی «خاورمیانه جدید» را ساقط کرد و محاصره و تحریمهای واشنگتن را شکست. اکنون سوال میکنیم که تحریمهای ایالات متحده علیه سوریه موسوم به «قانون سزار» کجاست؟ شکست پروژه آمریکا به معنای شکست پروژه اسکان آوارگان و سیطره بر ثروتها و منابع طبیعی لبنان است./ تسنیم