دلایل سیاه شدن لثه‌ها | تغییر رنگ لثه نشانه چیست؟-راهبرد معاصر
هفته نهم لیگ یک فوتبال کشور | پیکان به صدر نرسید پویا دادمرز به فینال کشتی فرنگی قهرمانی جهان رسید عراق: نقض حریم هوایی ما در حمله به ایران یک تعدی مجرمانه بود ایمان محمدی دومین حذف شده کشتی فرنگی ایران در قهرمانی جهان | شکست ارسلان در نیمه نهایی شنیده شدن صدای انفجار مهیب در گیلانغرب + توضیحات فرمانداری زمان واریز سود سهام عدالت + جزئیات مبلغ جمشید شارمهد اعدام شد + اطلاعیه دادستانی تهران خبر خوش وزیر بهداشت برای افزایش اضافه کار پرستاران خبر مهم برای معلمان فاقد رتبه | ارزیابی پرونده معلمان بدون رتبه بندی آغاز شد مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۴ چقدر است؟ ادعای نتانیاهو: این جنگ مثل جنگ استقلال است؛ ما مانع اصلی در برابر ایران هستیم رئالی‌ها مراسم توپ طلا را تحریم کردند سازمان ملل: نزدیک به ۶ میلیون فلسطینی برای دریافت کمک‌های بشردوستانه ثبت نام کرده اند بایدن: ایلان ماسک در ابتدای کارش در آمریکا کارگر غیرقانونی بود وزیر آموزش و پرورش: کلاس بدون معلم نداریم

دلایل سیاه شدن لثه‌ها | تغییر رنگ لثه نشانه چیست؟

تغییر رنگ لثه می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل اساسی و علامتی از یک بیماری زمینه‌ای باشد؛ در این مطلب ۴ علت سیاه شدن لثه‌ها بیان شده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۳ - ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 28
کد خبر: ۲۶۱۴۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ لثه‌ها بافت‌های سختی هستند که دندان‌ها را احاطه کرده و در جای خود نگه می‌دارند. رنگ لثه می‌تواند از قرمز یا صورتی تا قهوه‌ای و سیاه متغیر باشد. تولید طبیعی ملانین در بدن می‌تواند باعث تیرگی لثه‌ها شود. افرادی که دارای پوست تیره‌تری هستند؛ معمولاً لثه‌های تیره‌تری نیز دارند. با این حال، اگر رنگ لثه در مدت کوتاهی تغییر کند، یا اگر لکه‌های سیاه روی لثه ظاهر شود، احتمالاً ناشی از ملانین نیست و ممکن است نشان‌دهنده یک مشکل پزشکی باشد.

طیف وسیعی از شرایط وجود دارد که می‌تواند باعث سیاه شدن لثه شود، از جمله:

۱. آسیب فیزیکی
وارد شدن ضربه به لثه‌ها، در اثر زمین خوردن، برخورد جسم سخت یا حتی مسواک زدن غلط، می‌تواند منجر به کبودی و تیره‌شدن لثه‌ها شود.

۲. سیگار کشیدن
سیگار کشیدن می‌تواند باعث تغییر رنگ لثه‌ها شود. از این وضعیت با عنوان «ملانوز سیگاری» نیز یاد می‌شود. سلول‌های تخصصی بدن (ملانوسیت)، ملانین می‌سازند، نیکوتین موجود در تنباکو می‌تواند باعث شود ملانوسیت‌ها ملانین بیشتری از حد معمول تولید کنند و لثه‌ها قهوه‌ای یا سیاه شوند. این تغییر رنگ می‌تواند به صورت تکه‌تکه ظاهر شود یا کل داخل دهان را تحت تاثیر قرار دهد. داخل گونه‌ها و لب پایین نیز ممکن است تغییر رنگ دهند.

۳. مصرف برخی دارو‌ها
داروی مینوسیکلین برای درمان آکنه و برخی عفونت‌ها مانند کلامیدیا استفاده می‌شود. یکی از عوارض جانبی غیرمعمول مینوسیکلین، تغییر رنگ قسمت‌هایی از دهان است.

هرگونه تغییر رنگ ناشی از مصرف دارو را با پزشک خود در میان بگذارید و در صورت امکان، سراغ یک داروی جایگزین با عوارض کمتر بروید.

۴. عفونت‌های دهانی
عفونت‌هایی مانند ژنژیویت اولسراتیو نکروزان حاد (ANUG) یکی از علل سیاه شدن لثه‌ها هستند. ژنژیویت اولسراتیو نکروزان معمولاً علائمی، چون تب و بوی بد دهان را به همراه دارد. /خبرآنلاین

کلمات کلیدی: لثه دندان دهان
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده