به گزارش «راهبرد معاصر»؛ واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه نزد سازمان ملل متحد در نیویورک با ارسال نامهای به دبیرکل و اعضای شورای امنیت، سه کشور اروپایی و آمریکا را مسئول شرایط فعلی برجام و ناکام ماندن تلاشها برای احیای آن دانست و گفت: آنها با قلب واقعیت تلاش می کنند ایران را مسئول شرایط فعلی معرفیکنند، اما راه به جایی نخواهند برد.
سفیر روسیه با بیان نقض مکرر برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به وسیله سه کشور و آمریکا عنوان کرد، ایران در موقعیتهای مختلف برای بازگشت به اجرای برجام در صورت اقدام متقابل از سوی طرفهای غربی اعلام آمادگی کرده است، اما طرفهای اروپایی و آمریکایی به تعهدات خود عمل نمیکنند.
رویکرد تروئیکای اروپایی در برابر جمهوری اسلامی خصمانه، فریبکارانه و با هدف اتلاف وقت و نمایش دادن سراب برای فریب هیئت های مذاکره کننده ایرانی است
نبنزیا در نامه خود برنامه هستهای ایران را زیر نظر آژانس و در چارچوب معاهده عدم اشاعه و موافقتنامه جامع پادمان توصیف کرد و تلاشهای سه کشور غربی را برای سوءاستفاده از سازوکار حل و فصل اختلافات برجام غیرقانونی دانست.
روحالله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه درباره حمایت همه جانبه روسیه از ایران در برابر اقدامات خصمانه تروئیکای اروپا به «راهبرد معاصر» گفت: یادداشت اعتراضی شدیداللحن واسیلی نبنزیا، سفیر دائم روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد به بیانیه تهدیدآمیز تروئیکای اروپا در زمینه فعال سازی «مکانیزم ماشه» نشان می دهد مسکو برای چندمین بار در شرایط کنونی که طرف غربی به شدت در حال اجرای سیاست های خصمانه علیه ایران است، ثابت کرد دوست حقیقی ایران است.
وی افزود: بی تردید رویکرد تروئیکای اروپایی در برابر جمهوری اسلامی خصمانه، فریبکارانه و با هدف اتلاف وقت و نمایش دادن سراب برای فریب هیئت های مذاکره کننده ایرانی و کاهش مناسبات تهران –مسکو و تنها کردن تهران برای ادامه سیاست های مشترک خصمانه علیه منافع ملی کشورمان است.
تحلیلگر مسائل روسیه عنوان کرد: نمی توان فراموش کرد، همزمان که طرف ایرانی در نشست نیویورک با تروئیکای اروپایی گفت و گو و مذاکره کرد و طبق وعده های داده شده به غرب، اقداماتی در دستور کار قرار داد؛ تروئیکای اروپایی در چند محور به صورت سازمان یافته با اقدامات هدایت شده و بهانه جویی های مکرر اقداماتی علیه ایران شکل می داد.
مدبر گفت: صدور قطعنامه علیه ایران در دو مرحله آژانس حکام و درنهایت طرح تهدید برای فعال سازی «مکانیزم ماشه» نشان می دهد هر اندازه طرف مذاکره کننده ایرانی به اروپا اعتماد، در برابرشان عقب نشینی و وعده های آنها را عملیاتی کند، اروپایی ها خواسته های گسترده و خصمانه تری علیه ایران خواهند داشت.
وی تصریح کرد: هنوز چند هفته از گفت و گوی معاون وزیر امور خارجه ایران با طرف های اروپایی در ژنو نگذشته است که آنها وعده استفاده از «مکانیزم ماشه» می دهند، این روند بیانگراصرار بر مسیر دشمنی غرب با ایران است. یکی از محورهای مذاکره طرف اروپایی کاهش روابط تهران – مسکوست. هدف اصلی تروئیکای اروپایی در این راستا ناظر بر این است، اروپایی ها می دانند مسکو رویکرد دوستانه ای به تهران دارد و به همین دلیل خواستار حمایت نکردن از ایران هستند.
امضای تفاهم نامه جامع راهبردی که درآن به مقابله با تهدیدات مشترک و گسترش حمایت های روسیه از ایران در مجامع بین المللی پرداخته شده است، در شرایط کنونی ضرورتی انکار ناپذیر به نظر می آید
تحلیلگر مسائل روسیه با بیان اینکه هدف تروئیکای اروپایی تنها گذاشتن تهران در مسیر درگیری هاست تا هرچه می خواهند، علیه ایران تصویب کنند، گفت: ضروری است تهران مراقب باشد و فریب چندباره سیاست های خصمانه غرب را نخورد. امروز ائتلاف سازی برای ایران حائز اهمیت است. تهران باید با توجه به اینکه مسیر روسیه درقبال ایران حمایتی است، ائتلاف خود را با مسکو تقویت کند. شاهد بودیم هیچ کشوری همچون روسیه در حمایت از ایران بیانیه شدیداللحن صادر نکرد. مشخص است اروپا به گرفتن امتیازات بیشتر بسنده نمی کند، زیرا هماهنگی کاملاً دقیقی میان آنها و رژیم صهیونیستی در تحمیل فشارهای جدی به ایران و افزایش تهدیدات وجود دارد.
مدبر تأکید کرد: در شرایط فعلی ضروری است سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان به مسکو سفر کند و مذاکراتی با همتای روس خود انجام دهد. علاوه بر این، ضرورت دارد مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان زمان سفر به مسکو را مشخص کند و در ملاقات با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تفاهم نامه جامع راهبردی امضا شود.
کارشناس مسائل روسیه تصریح کرد: امضای تفاهم نامه جامع راهبردی که درآن به مقابله با تهدیدات مشترک و گسترش حمایت های روسیه از ایران در مجامع بین المللی پرداخته شده است، در شرایط کنونی ضرورتی انکار ناپذیر به نظر می آید، بنابراین اولویت دستگاه دیپلماسی برای مقابله با سیاست های خصمانه اروپا فریب نخوردن و امتیاز ندادن به آنها باشد. علاوه بر این، باید شاهد سفر مقام های ارشد ایران به مسکو در راستای امضای تفاهم نامه جامع راهبردی و افزایش مراودات با مسکو باشیم.