رئیس شورای اروپا با رئیس جمهور ایران گفتگو کرد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

رئیس شورای اروپا با رئیس جمهور ایران گفتگو کرد

رئیس شورای اروپا در تماس تلفنی با رئیس‌جمهور ایران در ارتباط با توافق هسته‌ای برجام و تحولات منطقه گفتگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۶ - ۱۹ دی ۱۳۹۸ - 2020 January 09
کد خبر: ۳۳۱۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا به صورت تلفنی با «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران گفتگو کرد.گفته شده این گفتگو درباره توافق هسته‌ای برجام بوده است.

 

رئیس شورای اروپا ضمن عرض تسلیت به مناسبت حادثه سقوط هواپیمای خطوط هوایی اوکراین در ایران که حامل مسافران زیادی از ایران بود، همچنین از آمادگی اتحادیه اروپا برای تعامل با همه طرف‌ها جهت کاهش تنش‌ها خبر داد.

 

میشل در این گفتگو همچنین برجام را دستاورد دیپلماتیک ده ساله عنوان کرد که به تقویت ثبات در منطقه کمک بسیاری کرده است.

 

رئیس شورای اروپا در این گفتگو همچنین از ایران خواسته است تا از اقدامات بیشتر برای کاهش تعهدات در برجام پرهیز کند.

 

اوایل هفته جاری، دولت جمهوری اسلامی طی بیانیه ای گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات ایران در برجام را اعلام کرد و گفت: ایران دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

 

در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران در گام پنجم کاهش تعهدات خود، آخرین مورد کلیدی از محدودیت های عملیاتی خود در برجام، یعنی «محدودیت در تعداد سانتریفیوژها» را کنار می گذارد. بدین ترتیب برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست و من بعد برنامه هسته ای ایران صرفاً بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت. همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی کمافی السابق ادامه خواهد یافت.

 

در عین حال در بیانیه دولت ایران تاکید شده است که در صورت رفع تحریم ها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، جمهوری اسلامی ایران آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود می باشد.

 

منبع: مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده