بن سلمان در قبال وعده پول و سرمایه‌گذاری از پاکستان چه درخواستی دارد؟-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

بن سلمان در قبال وعده پول و سرمایه‌گذاری از پاکستان چه درخواستی دارد؟

قرار است این هفته محمد بن‌سلمان ولیعهد سعودی با حجم قابل توجهی پول و قول سرمایه‌گذاری به کشور بحران‌زده پاکستان سفر کند و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که عربستان قرار نیست این کمک‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها را بدون توقع در اختیار اسلام آباد قرار دهد و احتمالا از این کشور خواهد خواست تا در ازای این کمک‌ها به گسترش اسلام افراطگرا در این کشور کمک کند
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۹ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 12
کد خبر: ۴۶۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ این هفته قرار است محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، با چمدانی وعده پول و قول سرمایه‌گذاری به پاکستان، به عنوان متحد بحران زده ریاض، سفر کند.

فایننشیال تایمز نوشت: هنوز تاریخ دقیق این سفر اعلام نشده اما سفر بن سلمان در حالی به پاکستان انجام می‌شود که وزیر اقتصاد این کشور نیز گفته است اسلام اباد به توافق دریافت بسته مالی حمایتی از صندوق بین المللی پول بسیار نزدیک شده است.

دیروز عمران‌خان، نخست وزیر پاکستان، و کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول، در دبی با یکدیگر دیدار کردند.

حجم سرمایه‌گذاری و کمک مالی که قرار است بن سلمان در سفر به پاکستان متعهد شود 14 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که عربستان قرار نیست این کمک‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها را بدون توقع در اختیار اسلام آباد قرار دهد و احتمالا از این کشور خواهد خواست تا در ازای این کمک‌ها به گسترش اسلام افراطگرا در این کشور کمک کند که این مسئله نیز توازن قدرت در منطقه را بهم ‌می‌زند و برای بسیاری کشورها خوشایند نخواهد بود.

به نظر می رسد در صورتی که پاکستان با صندوق بین المللی پول برای دریافت بسته کمک مالی به نتیجه برسد دست بازتری برای مقاومت در برابر فشارهای عربستان برای بالابردن نقش مدارس اسلام افراطی در این کشور پیدا کند.

یک دیپلمات غربی می‌گوید: شبکه مدارس اسلامی با پولی که از کشورهای خاورمیانه به خصوص عربستان به پاکستان آمده به میزان زیادی گسترش یافته است.

از طرف دیگر، با توجه به مذاکرات آمریکا با گروه طالبان برای پایان دادن به جنگ، احتمالا عربستان شاهد برآورده شدن کمتر خواسته‌های خود از سوی پاکستان باشد.

ولی ناصر، دانش آموخته دانشگاه جان هاپکینز واشنگتن می‌گوید: دوره جدیدی برای پاکستان آغاز شده است. او می‌گوید بدون حضور پاکستان توافق آمریکا با طالبان ممکن نیست و به همین دلیل پاکستان در جایگاهی قرار می‌گیرد که می‌تواند خواسته‌های خود را مطرح کند.

وی ‌معتقد است به لطف کاهش قیمت نفت، فشار اقتصادی بر دولت پاکستان نیز کاهش یافته است چرا که تا پیش از این هزینه خرید نفت در حال کاستن از ذخایر ارز خارجی اسلام آباد بود.

از طرف دیگر واحد پول پاکستان از اواخر سال 2017 تا کنون حدود 30 درصد از ارزش خود را از دست داده و همین امر به افزایش رقابت‌پذیری کاهای صادراتی این کشور در بازار جهانی منجر شده است.

تیمور بیگ، کارشناسان ارشد اقتصادی موسسه DBS سنگاپور می‌گوید: از منظر اقتصادی شرایط پاکستان نسبت به 6 ماه پیش بسیار بهتر شده است.

البته برخی موسسات بین المللی نظر متفاوتی دارند چرا که به عنوان مثال موسسه رتبه‌بندی استاندارد اند پورز، اوایل ماه جاری، رتبه اعتباری پاکستان را با یک درجه نزول B- اعلام کرد و دلیل این مسئله را چشم انداز نامطلوب رشد اقتصادی این کشور عنوان کرد.

برخی کارشناسان بر این باورند که اساسا همین کمک‌های مالی از سوی کشورهایی نظیر عربستان است که از اجرای اصلاحات در پاکستان جلوگیری می‌کند. اگرچه این اصلاحات در کوتاه مدت برای مردم این کشور سخت خواهند بود اما برای ثبات پاکستان در بلند مدت حیاتی هستند.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده