واکنش جهان عرب به موضع تحریمی آمریکا علیه ایران-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

واکنش جهان عرب به موضع تحریمی آمریکا علیه ایران

بر اساس نتایج یک نظرسنجی در هجده کشور عربی زبان جهان، حدود دو سوم از شرکت‌کنندگان با مواضع آمریکا علیه ایران مخالف هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 26
کد خبر: ۶۴۳۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که اکثریت مردم کشورهای جهان عرب با مواضع تحریمی و تهدیدات آمریکا علیه ایران موافق نیستند.

 

بر اساس نظرسنجی مشترک پایگاه خبری «عرب نیوز» و مؤسسه نظرسنجی «یوگاو»، ۴۰ درصد از شرکت‌کنندگان از ۱۸ کشور عربی، معتقدند رسیدن «جو بایدن» به مقام ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات هفته آینده، به سود منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) خواهد بود.

 

از سوی دیگر تنها ۱۲ درصد از شرکت‌کنندگان ادامه سیاست‌های «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در منطقه را مثبت دانستند و حدود ۴۸ درصد نیز معتقد بودند پیروزی هیچ کدام از این دو نامزد انتخابات آمریکا به نفع غرب آسیا (خاورمیانه) نخواهد بود.

همچنین نتایج این نظرسنجی نشان داد، ۸۹ درصد از مردم عرب زبان در جهان، از آفریقا تا خلیج فارس، با انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی مخالف هستند.

 

به‌طور کلی فقط ۳۳ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی با ادامه تحریم‌ها علیه ایران و موضع تهدید‌آمیز آمریکا علیه ایران موافق بودند. شمار مشابهی از این شرکت‌کنندگان حامی توافق هسته‌ای سخت‌گیرانه‌تری با ایران بودند و ۳۴ درصد نیز با احیای برجام مخالف بودند.

 

بر اساس نتایج این نظرسنجی، به طور میانگین تنها یک پنجم شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی که ساکن کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند معتقدند که خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران امنیت در منطقه را افزایش داده است. در این بین بیشترین حمایت از خروج آمریکا از برجام، در میان شرکت‌کنندگان در عربستان سعودی با میزان تقریبی ۲۶ درصد مشاهده شد.

 

واکنش جهان عرب به موضع تحریمی آمریکا علیه ایران

علاوه بر این، درخصوص ترور سردار قاسم سلیمانی، ۷۱ درصد از یمنی‌ها (به احتمال زیاد بخش شمالی یمن و حامیان دولت مستعفی) و ۶۸ درصد از ساکنان عربستان سعودی این اقدام را مثبت دانستند و از سوی دیگر ۵۹ درصد از لبنانی‌ها و ۶۲ درصد از مردم قطر، این ترور را اقدامی منفی توصیف کردند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده