جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری 1400 سه شنبه 17 فروردین / زمان انتخابات ریاست جمهوری 1400-راهبرد معاصر
لیگ نخبگان فوتبال آسیا | خاموشی نیمار در شب پرفروغ الهلال | میتروویچ استقلال را ۳ تایی کرد ۹ مصدوم و ۴ فوتی در تصادف دلخراش محور زابل به زاهدان توقف در دوبی برابر الغرافه؛ پرسپولیس در لیگ نخبگان مردود شد ویدئو | گل اول الغرافه به پرسپولیس بازجویی از ستاره اسبق بارسلونا به اتهام تجاوز کارشناس صداوسیما: در عملیات وعده صادق ۲۴۰ اسرائیلی کشته شدند فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران وارد مدار شد حج ۲۰۰ میلیون تومانی در راه است؟ شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد + جزئیات دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی: نرخ سوخت هواپیما سال آینده ۱۱ برابر می‌شود دیدار پوتین و وزیر خارجه کره شمالی پزشکیان به باکو می‌رود صابر برزکار شرور مسلح معروف به هلاکت رسید + عکس بخشنامه عارف به کلیه دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی رئیس سازمان نظام پرستاری: ۱۰ هزار پرستار به زودی استخدام خواهند شد‌

جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری 1400 سه شنبه 17 فروردین / زمان انتخابات ریاست جمهوری 1400

انتخابات ریاست جمهوری 1400 روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود و انتخابات ریاست جمهوری یکی از مهم ترین انتخابات ایران است که راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۷ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 06
کد خبر: ۸۲۹۵۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر انتخابات ریاست جمهوری 1400یکی از مهمترین رخدادهای تاریخی ایران است. انتخابات 1400 تعیین کننده سرنوشت کشور است و دو طیف سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را تشکیل میدهند. گفتنی است انتخابات ایران روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود. راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.

 

نتایج انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسزایی در معیشت مردم کشور دارد و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید صلاحیت شورای نگهبان در معرض رقابت قرار میگیرند. اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرایط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده است و در ادامه این خبر آرشیو کامل اخبار امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری را میخوانید.

 

نحوه ثبت نام در انتخابات ۱۴۰۰ 

حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نمی تواند شرکت کند و در اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده که در آن رجال سیاسی باید شرایط ذیل را نظیر ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور دارا باشند.

 

در قانون انتخابات ریاست جمهوری واژه رجل سیاسی به معنی مرد تعبیر میشود اما گفته می شود که زنان نیز میتوانند در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام کنند. با این وجود تاکنون در هیچ کدام از انتخابات ریاست جمهوری زنان تایید صلاحیت نشدند. مهلت ثبت نام برای داوطلبان ریاست جمهوری پنج روز از تاریخ انتشار دستور شروع انتخابات به وزارت کشور است.

 

شورای نگهبان مسئول نظارت بر تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری است و پس از ثبت نام داوطلبان واجدالشرایط، شورای نگهبان ظرف مدت 5 روز به صلاحیت داوطلبان رسیدگی می‌کند و نتیجه را به وزارت کشور اعلام می‌کند. 

 

چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت میکنند؟

افرادی همانند حسین دهقان، فریدون عباسی ، حسن سبحانی، سید محمد غرضی، مصطفی کواکبیان، سید محمدعلی افشانی، علی مطهری تایید کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 حضور دارند. 

انتخابات ریاست جمهوری 1400

چه کسانی برای حضور در انتخابات 1400 تمایل دارند؟

افرادی نیز نسبت به شرکت در انتخابات 1400 ابراز تمایل کردند که  عباس آخوندی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، محسن رضایی، محسن رهامی، سید عزت‌الله ضرغامی، سعید محمد و  مرضیه وحید دستجردی احتمال دارد در انتخابات ایران شرکت کنند.

 

احتمال حضور چه کسانی در انتخابات 1400 وجود دارد؟

گمانه زنی هایی از حضور برخی شخصیت ها را در انتخابات ریاست جمهوری 1400 وجود دارد که افراد چون محمدجواد آذری جهرمی،  محمود احمدی‌نژاد، غلامحسین الهام، مهرداد بذرپاش، سعید جلیلی، اسحاق جهانگیری، سید محمدصادق خرازی، سید حسن خمینی، سورنا ستاری، محمدرضا عارف، رستم قاسمی، محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی و علی نیکزاد احتمال دارد که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری شوند.

 

چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت نمی کنند؟

اما برخی شخصیت های سیاسی اعلام کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 شرکت نمیکنند. غلامعلی حداد عادل، سید محمد خاتمی، سید ابراهیم رئیسی، محمدجواد ظریف، پرویز فتاح و محسن هاشمی رفسنجانی در انتخابات سیزدهم شرکت نمیکنند.

 

اخبار امروز انتخابات ریاست جمهوری 1400

زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری

براساس آخرین اعلام ستاد انتخابات کشور ثبت نام داوطلبین این انتخابات از روز سه شنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۲۵ اردیبهشت به مدت ۵ روز ادامه می‌یابد.

براساس ماده ۶۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

۱- از رجال مذهبی، سیاسی.

۲-ایرانی الاصل .

۳-تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

۴-مدیر و مدبر.

۵-دارای حسن سابقه و امانت و تقوی.

۶-مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور

نمایندگان مجلس یازدهم طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را دست بررسی دارند، ولی با توجه به زمان اندک باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد که قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۴/ ۱۳۶۴ با اصلاحات بعدی همچنان مبنای برگزاری انتخابات باشد.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان‌دوره‌ای ای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی ۲۸ خرداد ماه سال جاری برگزار خواهد شد .

در حال حاضر ثبت نام انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در حال انجام است.

انتخابات ریاست جمهوری

پاسخ سردار شریف به ابهامات درباره کاندیداتوری سردار کوثری در انتخابات ۱۴۰۰

سردار رمضان شریف سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، درخصوص ثبت‌نام محمد کوثری برای شرکت در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی یازدهم، اظهار داشت: آقای کوثری که تا پیش از این در مسئولیت مشاور فرمانده‌کل سپاه مشغول به خدمت بود، مدتی قبل برای شرکت در انتخابات از این مسئولیت استعفا داده است و فرمانده محترم کل سپاه نیز با استعفای ایشان موافقت کرده است.

سردار شریف با تأکید بر اینکه سپاه به هیچ وجه در دسته‌بندی‌های سیاسی و امور انتخابات دخالتی نمی‌کند، گفت: هر کس از پرسنل و فرماندهان سپاه بخواهند در انتخابات شرکت کنند، می‌بایست از مسئولیت خود استعفا دهند و روند قانونی را طی کنند که این مسئله در مورد آقای کوثری نیز صورت گرفته است و در زمان حاضر ایشان مشاور فرمانده‌کل سپاه نیستند.

وی همچنین از رسانه‌ها خواست در اخبار خود از عنوان سابق آقای کوثری (مشاور فرمانده سپاه) استفاده نکنند.

محمد کوثری پیش از این در دوره‌های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی نیز نمایندگی مردم تهران را به‌عهده داشته است.

انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد امسال برگزار خواهد شد.

 

نخستین اظهارات غرضی بعد از اعلام کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰

سید محمد غرضی در خصوص اعلام کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، اظهار کرد: ما به عنوان سرباز ملت و انقلاب بیش از هفتاد سال است که مسئولیت پذیرفته‌ایم و امروز نیز برای انتخابات ثبت نام می‌کنیم.

وی افزود: شرکت در انتخابات بیشتر به مفهوم این است که مردم از مجموعه چهل سال گذشته که چرا در این حد گرفتاری برای مردم درست شده است، مطلع شوند. همانگونه که در سال ۹۲ من مردم را مطلع کردم که دولت‌ها و مجلس‌ها و قوه قضاییه، دستگاه‌های قاطع هستند که حقوقشان بر حقوق جامعه ارجحیت یافته و حقوق مردم توسط صاحبان امتیاز مصادره شده است و صریحاً‌ اعلام کردم که دولت‌ها دست در جیب فقرا کرده‌اند در حالی که در سایر کشورها، دولت‌ها به مردم کمک می‌کنند.

غرضی گفت: امروز مردم متوجه می‌شوند که این دولت‌ها نتوانسته‌اند رضایت مردم را جلب کنند. بیشتر وظیفه ما این است که مردم را مطلع کنیم و به دولت‌ها هشدار دهیم. در سال ۹۲ سیلابی آرا را از بین برد. مقطعی گفتند ۴۲ میلیون رأی و سپس گفتند ۳۷ میلیون رأی که من به صلاح کشور و نظام ندانستم این موضوعات را مطرح کنم. توصیه من به ملت این است که حتماً‌ از این حرف پشتیبانی کنند که حقوق عامه بر حقوق خاصه ترجیح دارد.

وی در خصوص تأیید صلاحیت خود توسط شورای نگهبان نیز گفت: بنده معرف حضور مردم و شورای نگهبان هستم و اینگونه بیان شده که ما وظیفه خود را انجام می‌دهیم و شورای نگهبان نیز وظیفه خود را انجام می‌دهد. زمانی که مردم مبارزه می‌‎کردند، شورای نگهبان و مجلسی نبود و همه وظیفه خود را انجام می‌دادند. امروز نیز من وظیفه خود را انجام می‌دهم و شورای نگهبان نیز براساس اصول خود رأی می‌دهد. چه تأیید صلاحیت بشوم و چه رد صلاحیت، عملکرد ما برای مردم ماندگار خواهد بود.

 

انگیزه وزیر احمدی‌نژاد برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰

محمد عباسی روز سه‌شنبه در یک نشست خبری مشارکت در انتخابات را عزت بزرگ توصیف کرد و گفت: از معلمی ساده شروع کردم و در دولت‌های نهم و دهم به وزارت رسیدم و مشاور رئیس جمهوری در آمریکای لاتین بودم.

این دولتمرد سابق افزود: کسانی که در این عرصه می‌خواهند ورود کنند باید راهکارهای رفع مشکلات را بدانند. در این دوره احساس می‌کنم باید در انتخابات این دوره حضور داشته باشم. در این دوره چالش‌های متعددی کشور را درگیر کرده است و به همین دلیل باید در این شرایط وارد صحنه شوم. با این حال این مردم شریف تعیین‌کننده همه چیز هستند.

عباسی ادامه داد: تمامی زمینه‌های اجرایی و سنگینی همه بخش‌های اجرایی را در مدیریت شهرستان، استان و ملی را تجربه کردم.

وی وضع موجود جامعه را نگران کننده توصیف کرد و انگیزه خود از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را نوسازی نظام اجرایی دانست.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری قرار است همزمان با انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی شهر و روستا روز جمعه ۲۸ خرداد برگزار شود.

انتخابات 1400

محمد عباسی ۶۳ ساله نماینده ادوار مجلس، آخرین وزیر تعاون و نخستین وزیر ورزش و جوانان دارای مدرک دکتری مدیریت آموزش عالی و همچنین مدیریت استراتژیک است. او اسفند ۹۹ از حضور خود به عنوان نامزد داوطلبی رییاست جمهوری خبر داده بود.

 

بی‌برنامگی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

ارائه برنامه و تیم کاری، دو مطالبه اصلی مردم در جریان انتخابات‌های اخیر ریاست‌جمهوری بوده‌اند؛ با یک تأخیر زمانی در معرفی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم، هیچ‌کدام از داوطلبان احتمالی به مرحله تدوین برنامه‌ها نیز نرسیده‌اند. رویکردها و خط‌مشی‌ها نسبت به مسائل کشور و راه‌حل آن مشخص نیست و در میان هیچ‌کدام از چهره‌های در معرض نامزدی، سرخط و شعار کلیدی آنها مشخص نیست. آیا نامزدهای لحظه آخری برای ۴ سال آینده کشور معجزه می‌کنند؟ احزاب و گروه‌های سیاسی نیز در طرح برخی درخواست‌های مکرر خود از چهره‌های سرشناس برای حضور در انتخابات، خلأ برنامه‌ها را نادیده می‌گیرند. آیا رد درخواست این چهره‌ها به‌ معنای نداشتن یک راهبرد مشخص برای اداره ۴ سال بعد کشور نیست؟ آیا صرف اسامی بزرگ برای مسئولیت ریاست‌جمهوری کفایت می‌کند؟

 

روسای جمهوری سابق با تکیه بر یک گفتمان شاخص و کلیدی مواضع خود را مقابل اصلی‌ترین مشکلات کشور مطرح می‌کردند. دولت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در دهه ۶۰ با تکیه بر بازسازی ویرانی‌های پس از جنگ تحمیلی به دولت سازندگی شهرت یافت و بهبود شرایط اقتصادی، مطالبات سیاسی و اجتماعی جدیدی را در طبقه متوسط جامعه شکل داد. برنامه‌ها و شعارهای انتخاباتی رئیس دولت اصلاحات در سال ۷۶ با تکیه بر ضرورت فضای بازتر سیاسی و اجتماعی در کشور شکل گرفتند و یک دهه بعدتر محمود احمدی‌نژاد راهبرد انتخاباتی خود را از میان شعارهای عدالتخواهانه به نفع طبقات محروم و دشمنی با حلقه مدیران ثروت‌اندوز گذشته برگزید. گفتمان انتخاباتی حسن روحانی در رقابت‌های سال ۹۲ خیلی زود با شعار تعامل سازنده با جهان و رفع تحریم‌های بین‌المللی پایان دوره محمود احمدی‌نژاد علیه ایران شکل گرفت. او به وضوح دیپلماسی و سیاست خارجی را محمل برتری‌جویی خود مقابل رقبای ریاست‌جمهوری قرار داده بود. مهم‌ترین رقیب او محمدباقر قالیباف نیز در سال ۹۲ برنامه انتخاباتی خود را داشت و نام آن را از دهه چهارم انقلاب با عنوان دهه پیشرفت و عدالت عاریت گرفته بود؛ تشخیص مردم نیز از بین این دو برنامه بر اولویت حل‌وفصل مسائل سیاست خارجی قرار گرفت و راه روحانی را برگزیدند.

 

اما دو ماه و نیم مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم که رئیس‌جمهوری گام دوم انقلاب را معرفی خواهد کرد، مشکلات کشور هیچ نقطه تلاقی مشخص و متمایزی با دیدگاه‌های داوطلبان انتخابات ریاست ‌جمهوری پیدا نکرده است. آینده موضوعات در ابهام و راهکارها در تاریکی به‌سر می‌برند. نه چهره‌های در معرض نامزدی اولویت‌بندی خاصی برای رفع مهم‌ترین مشکلات کشور ارائه می‌کنند و نه امید تازه‌ای در مردم برای باز شدن زنجیره این مشکلات از یکدیگر شکل گرفته است؛ اقتصاد آشفته، شکاف سیاسی و اجتماعی مطالبات مردم با حاکمیت و سیاست خارجی معطل لغو تحریم‌های آمریکا، فهرست بلندبالایی برای چاره‌جویی و سرانگشتان تدبیر هرکدام از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری محسوب می‌شود. با این حال راهکارها و بانیان آنها محتاط‌تر از ادوار سابق هستند و وعده‌های مشخص قابل ارزیابی در اختیار مردم قرار نمی‌دهند.

 

داوطلبان احتمالی این دوره از انتخابات ریاست ‌جمهوری، به روال ادوار سابق به سفرهای استانی می‌روند؛ عکس یادگاری با محرومیت شهرستان‌ها و روستاهای دور از مرکز می‌گیرند، از زندگی کپرنشین‌های سیستان و بلوچستان کلیپ می‌سازند و در گذرگاه‌های کولبری کردستان رنج و مشقت آنها را به تصویر می‌کشند؛ اما جز ابراز همدردی راهبرد مشخصی برای مانع‌زدایی از مشکلات معیشتی مرزنشینان ارائه نمی‌کنند. نه الگوی مشخصی برای رفع تخاصم مزمن ایران و آمریکا و مزاحمت‌های چندساله آن برای معیشت مردم دارند و نه در حوزه‌های اجتماعی، دارای موضع واحد و همسویی درباره کلان راهبردهای اجتماعی ازجمله فناوری‌های اطلاعات و شبکه‌های اجتماعی هستند.

 

نامزدهای انتخابات سیزدهم بیش از هر دوره دیگری بین ۳ ضلع مطالبات مردم، بن‌بست‌های روابط خارجی و موانع سیاست داخلی سردرگم آمده‌اند. ملاحظات، آنها را به دام انفعال در تصمیم کشانده و به‌دنبال یک پیروزی ساده، شیرین و بدون هزینه در دوره ریاست‌جمهوری سیزدهم هستند. نامزدهای این دوره از انتخابات می‌دانند اگر از سوی مردم نیز مشارکت بالایی رقم نخورد، نه پاسخگوی نهاد فرادستی خواهند بود و نه تکلیف و وظیفه آنچنانی از سوی مردم بر گردن‌شان سنگینی خواهد کرد؛ در چنین شرایطی داشتن برنامه نیز اولویت خود را از دست می‌دهد.

 

گمانه زنی ها بر سر آمدن یا نیامدن علی لاریجانی به انتخابات 1400

این دوگانه به‌ خودی خود آنقدر جذاب و گیرا هست که از همین حالا برخی ناظران و چهره‌های سیاسی، رقابت اصلی در انتخابات پیش‌رو را رقابتی میان این دو تصور می‌کنند و در گمانه‌زنی‌های خود از این می‌گویند که سکاندار پاستور سیزدهم یکی از این دو خواهد بود. واقعیت اما این است که فارغ از نامعلوم بودن کاندیداتوری سیدحسن خمینی و سیدابراهیم رییسی، به هر حال دو، سه گزینه دیگر نیز شرایطی به ‌نسبت مشابه این دو سید معمم دارند.

 

چهره‌هایی که البته نه سیدند، نه معمم و بیراه نیست اگر بگوییم علی لاریجانی از جمله مهم‌ترین این افراد است.

لاریجانی که دیروز نامش بار دیگر در تحلیل‌ها و اظهارنظرهای انتخاباتی چندین چهره سیاسی چپ و راست مطرح شد و به این واسطه به تیتر اخبار راه یافت همچون سیدحسن خمینی و سیدابراهیم رییسی تاکنون هیچ اظهارنظری در رد یا تایید کاندیداتوری خود نگفته و وضعیت کاندیداتوری‌اش نیز آن‌ طور که از نزدیکانش شنیده و می‌شنویم به این نحو است که در حال رصد اوضاع و شرایط است و به تصمیم قطعی نرسیده است.

 

علی لاریجانی اما از یک منظر نه ‌تنها با سیدحسن خمینی و سیدابراهیم رییسی بلکه شاید با تمامی ده‌ها کاندیدای احتمالی انتخابات پیش‌رو متفاوت است. اینکه همان طور که می‌توان بالقوه کاندیدای اصولگرایان باشد، ممکن است به عنوان گزینه اصلاح‌طلبان نیز راهی میدان شود. وضعیتی خاص که او را در شرایطی منحصر به فرد قرار داده است؛ آن ‌هم در شرایطی که عزت‌الله یوسفیان‌ملا، نماینده پیشین آمل و لاریجان و از جمله نزدیک‌ترین چهره‌ها به لاریجانی دیروز صراحتا گفته او اگرچه مشی اصولگرایی دارد اما جزو هیچ گروه و جریانی نیست. هر چند این شرایط خاص که او به‌ طور بالقوه امکان نمایندگی از هر دو جناح اصلی را دارد لزوما به ‌معنای آن نیست که او می‌تواند پیروز انتخابات پیش‌رو باشد و برعکس حتی ممکن است همین شرایط خاص به پاشنه آشیل او تبدیل شود.

 

دیروز البته داریوش قنبری، عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری چنین گفته و لاریجانی را از جمله گزینه‌های احتمالی اصلاحات معرفی کرده اما همزمان محمد مهاجری، روزنامه‌نگار اصولگرایی که از جمله چهره‌های رسانه‌ای نزدیک به لاریجانی به حساب می‌آید، گفته که او و البته محمدجواد ظریف کاندیدا نخواهند شد.

انتخابات ریاست جمهوری 1400


آغاز ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از ۲۱ اردیبهشت

سید اسماعیل موسوی در برنامه گفت‌وگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر با بیان اینکه از ۲۱ اردیبهشت ماه، ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری به مدت پنج روز آغاز خواهد شد گفت: تنها انتخاباتی که صفر تا صد ثبت نام داوطلبان آن به صورت حضوری و در وزارت کشور انجام خواهد شد، انتخابات ریاست جمهوری است که بر این اساس ستاد ثبت نام پیش بینی و در حال تجهیز امکانات هستیم.

وی اضافه کرد: رجل سیاسی و مذهبی، مدیر و مدبر بودن شاخص‌هایی است که بر اساس قانون اساسی برای شرایط داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری پیش بینی شده و شرایط محدوده سنی یا تحصیلات برای ثبت نام کنندگان وجود ندارد.

دبیر ستاد انتخابات کشور با اعلام اینکه ثبت نام انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی نیز به پایان رسیده اظهار داشت: ۶ حوزه انتخابیه در ۶ استان به هر دلیلی در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، نماینده نداشتند که به همین دلیل می‌بایست انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی را برگزار می‌کردیم.

موسوی ادامه داد: در ثبت نام انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های انتخابیه تهران، آستانه اشرفیه در گیلان، بهار و کبودر آهنگ در استان همدان، گچساران و باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد، میانه در استان آذربایجان شرقی، تفرش آشتیان و فراهان در استان مرکزی مجموعا ۸۷۷ نفر برای کسب ۶ کرسی مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردند.

دبیر ستاد انتخابات کشور با اعلام اینکه بیشترین میزان ثبت نام انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در تهران با ۵۹۷ نفر داوطلب بوده است گفت: تفرش با ۸۷ داوطلب، بهار و کبودر آهنگ با ۶۹ داوطلب، میانه با ۵۸ داوطلب، آستانه اشرفیه با ۴۵ نفر داوطلب و گچساران با ۲۱ داوطلب در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند ضمن آنکه ۸ درصد داوطلبان از خانم‌ها و مابقی از آقایان بودند.

وی در خصوص تمهیدات وزارت کشور برای روز انتخابات نیز اظهار داشت: افزایش تعداد شعب اخذ رای، طراحی اپیلیکیشن شعبه یاب برای شناسایی شعب اخذ رای و افزایش ساعت رای گیری و قرار دادن اقلام بهداشتی برای مجریان و مردم از جمله تمهیدات در نظر گرفته شده برای روز انتخابات است ضمن آنکه شب قبل از رای گیری نیز تمام شعب اخذ رای ضد عفونی خواهد شد.

موسوی همچنین با اشاره به آغاز فرایند ثبت نام داوطلبان انتخابات ششمین دوره شورا‌های اسلامی روستا و تیره‌های عشایری اظهار داشت: از امروز ثبت نام‌ها در بیش از ۳۸ هزار روستا و تیره عشایری در سراسر کشور آغاز شده و فرآیند ثبت نام این انتخابات ۷ روزه خواهد بود.

موسوی با اعلام اینکه بیش از ۴۰۰ تیره عشایری در سراسر کشور واجد شرایط داشتن شورا هستند گفت: هر یک از تیره‌های عشایری که دارای ۲۰ خانوار یا ۱۰۰ نفر جمعیت باشند واجد شرایط داشتن شورا خواهند بود.

دبیر ستاد انتخابات کشور افزود: تعداد اعضای اصلی شورای روستا‌های زیر ۱۵۰۰ نفر جمعیت، سه نفر و روستا‌های بالاتر از ۱۵۰۰ نفر جمعیت، پنج نفر است، همچنین داوطلبان شورای روستا‌های زیر ۱۵۰۰ نفر جمعیت باید سواد خواندن و نوشتن داشته باشند و داشتن مدرک تحصیلی دیپلم برای داوطلبان شورا‌های روستا با بیش از ۱۵۰۰ نفر جمعیت ضروری است.

وی اظهار داشت: داوطلبان می‌توانند با استفاده از روش‌های نصب اپلیکیشن مربوطه روی گوشی همراه خود، نصب بر روی دسکتاپ کامپیوتر شخصی، مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و یا با حضور در بخشداری‌ها نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: پس از پایان نام نویسی از داوطلبان در ۲۲ فروردین، از چهار مرجع ذی صلاح؛ وزارت اطلاعات، دادگستری، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال استعلام گرفته خواهد شد، اما قانونگذار پیش بینی کرده که ابتدا هیئت‌های اجرایی بررسی مقدماتی را در خصوص داوطلبان روستا‌ها داشته باشد و اگر شناخت کافی نسبت به فرد مورد نظر نداشتند از چهار مرجع ذیصلاح استعلام گرفته شود.

موسوی با اعلام اینکه ۱۲۰ هزار کرسی در شورای روستا‌ها وجود دارد گفت: پیش بینی می‌شود ۲۲۰ هزار نفر در این انتخابات ثبت نام کنند.

وی با اشاره به ثبت نام انجام شده شورا‌های اسلامی شهر نیز اظهار داشت: ۵۱ هزار و ۲۲۰ نفر برای ۱۳۹۰ شهر اقدام به ثبت نام کرده اند که مردان ۸۸ درصد از داوطلبان و زنان ۱۲ درصد از داوطلبان را تشکیل می‌دهند.

دبیر ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه هنوز رای گیری الکترونیکی نداریم گفت: طبق توافقات صورت گرفته با هیئت نظارت در مجلس شورای اسلامی مقرر شده تا رای گیری و شمارش آرا در ۸ تا ۱۵ کلان شهر کشور به جز تهران به صورت الکترونیکی اجرا شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۲
0
0
سلام اگر احمدی نژاد کاندید بشه وصلاحیت بدن من رای میدم فقط محمد احمدی نژاد وعباسی وسلام اگر این دونباشد فکرکنم از کل ملت یک یا دودرصد انهم خودیها رای بدن
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار