اظهارات عمران خان درباره سقوط دولت اشرف غنی و شکست ارتش افغانستان-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

اظهارات عمران خان درباره سقوط دولت اشرف غنی و شکست ارتش افغانستان

نخست‌وزیر پاکستان گفت اسلام‌آباد مقصر سقوط ارتش مجهز افغانستان و دولت اشرف غنی نیست، بلکه عامل اساسی وضعیت پیش‌آمده ساختار دولت اشرف غنی بود که از نظر مردم عادی مشروعیت نداشت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۶ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 28
کد خبر: ۱۰۳۷۷۱

به گزارش راهبرد معاصر، نخست‌وزیر پاکستان در گفتگو با یک رسانه آمریکایی دولت اشرف غنی را «ناتوان و فاسد» خواند و گفت که برای وضعیت پیش‌آمده در افغانستان، نباید پاکستان مقصر دانسته شود.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، روز دوشنبه، پنجم مهر، در گفت‌وگوی ویژه با روزنامه واشنگتن پست گفت که پاکستان مقصر سقوط ارتش مجهز افغانستان و دولت اشرف غنی نیست، بلکه عامل اساسی وضعیت پیش‌آمده ساختار دولت اشرف غنی بود که از نظر مردم عادی مشروعیت نداشت.

در همین حال، خان دولت اشرف غنی را دولت «فاسد و ناتوان» خواند و افزود که پاکستان برای جلب رضایت کابل، مکانیسم کنترل مشترک مرزی از جمله کنترل بیومتریک و حصارکشی مرز‌ها را پیشنهاد کرد که از سوی دولت افغانستان رد شد و حکومت اشرف غنی بر طبل روایت «تقصیر پاکستان» کوبید.

خان همچنین مدعی شد، گروه‌هایی که برای پاکستان تهدید به حساب می‌آمدند و از دست پاکستان فرار کرده و وارد افغانستان شدند، توسط سازمان‌های اطلاعاتی هند و افغانستان حمایت و تأمین مالی شدند و حملات بیشتری را علیه پاکستان آغاز کردند.

به گفته او، پس از شکست اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده افغانستان را رها و پاکستان را تحریم کرد و به بیش از ۴ میلیون مهاجر افغان در پاکستان و جنگ داخلی خونین در افغانستان پشت کرده است.

خان افزود: «طالبان از این خلاء امنیتی بیرون آمدند و بسیاری از آن‌ها در اردوگاه‌های مهاجران افغان در پاکستان متولد شده و تحصیل کرده بودند.»

عمران خان در ادامه به واشنگتن پست گفت: «امروز که افغانستان در یک دوراهی دیگر قرار دارد، باید به آینده نگاه کنیم تا از ادامه درگیری خشونت‌آمیز در آن کشور جلوگیری کنیم.»

از سوی دیگر او گفته است که همکاری با حکومت طالبان برای جامعه بین‌المللی به منظور تامین صلح و ثبات در افغانستان، مناسب است.

عمران خان تصریح کرده است که افغانستان دیگر تهدیدی برای جهان نیست؛ جایی که افغان‌ها سرانجام می‌توانند پس از چهار دهه درگیری آرزوی صلح را داشته باشند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار