طرح ترکیه برای تمدید حضورش در قره باغ-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

طرح ترکیه برای تمدید حضورش در قره باغ

ترکیه طرحی را تدارک دیده است که بر اساس آن حضور نیروهای نظامی این کشور در منطقه قره باغ به مدت یک سال تمدید می شود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۵ - ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 09
کد خبر: ۱۰۹۰۰۵

به گزارش راهبرد معاصر ریاست جمهوری ترکیه روز سه شنبه طرحی را برای تمدید استقرار نیروهای ترکیه در جمهوری آذربایجان به مدت یک سال دیگر تقدیم مجلس این کشور کرده است.

به نوشته روزنامه «ینی شفق» در بیانیه ریاست جمهوری ترکیه آمده است که مرکز مشترک در قره باغ که توسط نیروهای مسلح ترکیه و روسیه برای نظارت بر آتش بس بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان تشکیل شده است، با موفقیت به فعالیت خود ادامه می‌دهد و ترکیه همچنین از طریق این مرکز مشترک به امنیت منطقه و ایجاد اعتماد بین طرفین کمک می‌کند. این طرح سه شنبه در مجلس ترکیه بررسی می‌شود.

ترکیه از همان ابتدای نبرد دوم قره باغ از جمهوری آذربایجان به شدت حمایت کرد تا بتواند از تمامیت ارضی بر اساس قوانین بین‌المللی و حقوق حاکمیت مشروع دفاع کند و ابتکارات مهمی را برای حفظ و تقویت صلح و ثبات در منطقه و ساخت و بازسازی زیرساخت‌های اقتصادی انجام دهد.

جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای «نیکل پاشینیان»،رئیس جمهور ارمنستان، «الهام علی‌اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.

مسئولان جمهوری آذربایجان بخصوص الهام علی‌اف مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس قره‌باغ در نوامبر ۲۰۲۰ که به درگیری‌های مرگبار ۴۴ روزه بین دو جمهوری ارمنستان و آذربایجان بر سر این منطقه پایان داد، به تنش‌آفرینی مرزی و توسل به پروپاگاندا و اظهارات جعلی برای زمینه‌سازی ایجاد کریدور زنگه‌زور روی آوردند.

وزیر دفاع ترکیه نیز به تازگی گفت که ترکیه در کنار جمهوری آذربایجان خواهد ایستاد. «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه در مراسمی که سفارت جمهوری آذربایجان در آنکارا به مناسبت هشتم نوامبر، روز پیروزی در نبرد دوم قره باغ برگزار کرده بود، سخنرانی کرد. وی گفت: «ما همچنان در مبارزه عادلانه در کنار جمهوری آذربایجان خواهیم بود و کسی در آن شک نداشته باشد. ۳۰ سال پیش ارمنستان ۲۰ درصد از اراضی جمهوری آذربایجان را اشغال کرد که در نتیجه یک میلیون نفر در شرایط سختی قرار گرفتند.»

آکار ادامه داد: «برادران و مردم بیگناه ما در آنجا، به ویژه در "خوجالی"، توسط نظامیان ارمنستانی کشته شدند. وقتی همه این اتفاقات افتاد، گروه مینسک، سازمان امنیت و همکاری اروپا اعلام کرد که این مشکلات از طریق مذاکره حل خواهد شد. ۳۰ سال گذشت اما متأسفانه ما دیدیم که نه اقدامی صورت نگرفت، نه پیشرفتی ثبت شد اما برادران جمهوری آذربایجانی ما درنبرد ۴۴ روزه پیروز شدند و سرزمین‌های خود را از اشغال ارمنستان آزاد کردند و قدرت ترک‌ها را به همه جهان نشان دادند.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار