مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران عراقچی: باید مطمئن شویم آمریکا دوباره در میانه مذاکرات ما را هدف حمله قرار نمی‌دهد دولت جولانی شروط صلح با رژیم اسرائیل را اعلام کرد

اظهارات انریکه مورا در خصوص روند دور هفتم مذاکرات وین

نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین با این توضیح که دور هفتم این گفتگو‌ها منطق و هدف خاص خود را در سه مرحله دنبال کرد، گفت که اکنون یک مبنای مشترک برای ادامه کار ایجاد شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 18
کد خبر: ۱۱۴۰۲۷

به گزارش راهبرد معاصر، «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام در رشته توییتی در خصوص دور هفتم مذاکرات وین توضیحاتی ارائه داد.

وی در این خصوص نوشت: دور هفتم منطق و هدف خاص خود را در سه مرحله داشت: وارد کردن هیأت جدید جمهوری اسلامی در مذاکرات جاری و نسبتاً کامل از نظر رویه؛ گفتگو درباره ایده‌های جدید بالقوه یک دولت جدید (در ایران)؛ دیدن این که آیا هیأت‌های دیگر مایلند هر یک از این ایده‌ها را در متن اصلی، مبنای پذیرفته‌شده برای نتیجه نهایی گفتگو‌های وین بگنجانند یا خیر.

مورا افزود: دور ۷.۵ (اشاره به وفقه‌ای که در دور هفتم ایجاد شد) درباره وظیفه سوم بود که سخت‌ترین هم بود. در غیر این صورت دور هفتم ناقص می‌ماند.

نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین در ادامه گفت: اکنون یک مبنای مشترک داریم که در فصل رفع تحریم‌ها منطق داخلی کمی متفاوت دارد بنابراین خیلی هم مسئله مهمی نیست. امیدوارم روشن شده باشد که چرا دور بعدی، دور هشتم است...

«باراک راوید» خبرنگار صهیونیست ذیل توییت مورا اذعان کرد که «بنابراین شما اساساً پذیرفتید که درخواست‌های ایران ساختار گفتگو‌ها را تغییر دهد».

مورا شامگاه جمعه ابراز امیدواری کرد که ادامه مذاکرات با ایران طی سال ۲۰۲۱ (۱۳ روز آینده) از سرگرفته شود. وی در ادامه سخنانش گفت: برای دور هشتم، ما کار بسیار زیادی و وظیفه بسیار پیچیده‌ای در پیش داریم. تصمیمات سیاسی سختی باید اتخاذ شود.

«علی باقری» مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین با گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) برای رفع تحریم‌ها هم جمعه شب بعد از نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام در اظهاراتی درباره نتایج این دور از گفتگو‌ها اظهار داشت: در دور هفتم ما دیدگاه‌ها و مواضع دولت و تیم جدید را در موضوعات قابل گفتگو در مذاکرات وین به طرف مقابل ارائه کردیم.

وی افزود: در دو سند اصلی یعنی یکی در مورد پیش نویس رفع تحریم‌ها، طرف مقابل دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مبنای گفتگو پذیرفت. بر این اساس، سند جدیدی مبنای گفتگو‌ها در حوزه تحریم‌ها قرار گرفت که این سند با سندی که در گفتگو‌های وین ۶ نهایی شده بود، متفاوت و مغایر است.

باقری درباره سند مربوط به اقدامات هسته‌ای نیز عنوان کرد: در موضوع هسته‌ای طرف ایرانی دیدگاه‌های خود را در متنی که در وین ۶ نهایی شده بود درج کرد، اما طرف اروپایی مقاومت می‌کرد و نمی‌پذیرفت که دیدگاه‌های ایران نیز در آن سند درج شود و مبنای گفتگو قرار بگیرد. در طول یک هفته گذشته مذاکرات فشرده و سنگینی بین هیأت‌های دو طرف برگزار شد تا نهایتا طرف مقابل پذیرفت که در سند هسته‌ای هم دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران درج شود و به عنوان مبنای گفتگو‌ها قرار بگیرد.

این دیپلمات ارشد کشورمان بیان کرد: در حال حاضر ما در پایان گفتگو‌های وین ۷، دو مبنای جدید برای گفتگو‌ها و مذاکرات آینده خواهیم داشت که این دو مبنا متفاوت از دو مبنایی است که در وین ۶ نهایی شده بود.

دور هفتم مذاکرات در دولت جدید ایران (دولت سیزدهم) دوشنبه هشتم آذرماه با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام آغاز و در نهایت چهارشنبه شب دهم آذر ماه هیأت ایرانی دو سند به طرف مقابل ارائه کرد شامل رفع تحریم‌ها و موضوعات هسته‌ای. در پی درخواست طرف اروپایی برای مشورت با پایتخت‌ها تنفسی در این مذاکرات ایجاد و دوباره روز (پنجشنبه) ۱۸ آذرماه با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام این مذاکرات از سر گرفته شد که در هفته گذشته رایزنی‌ها در سطوح مختلف در وین در جریان بود و دیروز نیز نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام در هتل کوبورگ شهر وین برگزار شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار