واکنش فرانسه به پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ به فضا-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

واکنش فرانسه به پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ به فضا

وزارت امور خارجه فرانسه اقدام ایران در پرتاب موشک ماهواره بر سیمرغ به فضا را محکوم کرده و مدعی شد که این اقدام بر خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۴ - ۱۰ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 31
کد خبر: ۱۱۵۹۳۸

به گزارش راهبرد معاصر؛  وزارت امور خارجه فرانسه عصر جمعه به اقدام ایران در پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ واکنش نشان داد.

 

وزارت خارجه فرانسه، با تکرار ادعاهای اثبات‌نشده این آزمایش را محکوم کرد و مدعی شد که اقدام ایران بر خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است.

 

ادعای فرانسه در حالی مطرح شده که اصولاً برنامه فضایی ایران ربطی به قطعنامه ۲۲۳۱ ندارد. در این قطعنامه تنها به برنامه موشکی اشاره شده که در آنجا هم با ادبیاتی غیرالزام‌آور از ایران «خواسته شده» از کار بر روی موشک‌هایی خودداری کند که «برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای» طراحی شده‌اند، خودداری کند. جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده موشک‌های این کشور برای داشتن قابلیت حمل کلاهک طراحی نشده‌اند.

 

وزارت خارجه فرانسه اضافه کرد که این آزمایش ایران در حالی انجام می‌شود که گفت‌وگوهای هسته‌ای در وین با پیشرفت همراه بوده است.

 

وزارت دفاع ایران روز پنجشنبه اعلام کرد که ماهواره‌بر سیمرغ را با موفقیت به فضا پرتاب کرده است.

 

«سید احمد حسینی» سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساعاتی قبل‌تر گفته بود: «پس از دستیابی کشور به توانمندی بومی فضایی و ایجاد قابلیت پرتاب ماهواره های کوچک با ماهواره‌برهای سفیر و قاصد، توسعه پرتابگرهای با قابلیت بالاتر مد نظر قرار گرفت و در همین راستا طراحی و توسعه پایگاه فضایی حضرت امام خمینی ( رحمه الله علیه) و ماهواره بر سیمرغ در برنامه صنعت فضایی کشور قرار گرفت».

 

آمریکایی‌ها و کشورهای اروپایی در حال حاضر ادعا می‌کنند قصد دارند از طریق گفت‌وگو با گروه ۱+۴ در مذاکراتی که در وین برگزار می‌شود زمینه‌های بازگشت به برجام را فراهم کنند. ایران در این مذاکرات با گروه ۱+۴ گفت‌وگو می‌کند اما به دلیل خروج آمریکا از برجام مذاکرات مستقیمی میان طرف‌های ایرانی و آمریکایی در کار نیست.

 

جدیدترین دور این مذاکرات با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام از عصر دوشنبه ششم دی ماه در شهر وین آغاز شد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده