مخالفت سفرای کشورهای عربی و اروپایی با انتقال سفارت انگلیس به قدس-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

مخالفت سفرای کشورهای عربی و اروپایی با انتقال سفارت انگلیس به قدس

سفرای کشورهای عربی و برخی کشورهای اتحادیه اروپا با تصمیم احتمالی انگلیس برای انتقال سفارت خود به قدس اشغالی مخالفت و آن را غیر عقلانی توصیف کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۰۸ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 30
کد خبر: ۱۵۲۵۴۷

به گزارش راهبرد معاصر، سفرای کشورهای عربی در لندن، از «لیز تراس» نخست‌وزیر انگلیس درخواست کردند از تصمیم «غیرقانونی و نابخردانه» انتقال سفارت این کشور به قدس اشغالی صرف نظر کند.

روزنامه «گاردین» امروز (جمعه) نوشت، این دیپلمات‌‌ها پیش از سفر تراس به نیویورک نامه‌ای خصوصی به او تحویل داده و از طرف کشورهای عربی با این تصمیم مخالفت کرده‌اند. گاردین مدعی است اسامی برخی کشورهای شرکت‌کننده در توافقات عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز در این نامه دیده می‌شود.

شماری از این دیپلمات‌ها پا را از این نیز فراتر گذاشته و هشدار دادند این طرح ممکن است گفت‌وگوها بر سر قرارداد تجارت آزاد میان انگلیس و شورای همکاری‌های خلیج فارس را به خطر اندازد. این در حالی است که انگلیس پس از اجرای برگزیت و مواجه با مشکلات ناشی از جنگ اوکراین، نیاز مبرمی به این قرارداد تجاری با کشورهای عربی دارد.

این روزنامه انگلیسی نوشته، متحدان اتحادیه اروپا به انگلیس گفته‌اند از دید آن‌ها چنین اقدامی غیر عاقلانه بوده و گمانه‌زنی آن‌ها حاکی از این است که تراس این تصمیم را نه به خاطر روابط نزدیک با رژیم صهیونیستی بلکه به‌خاطر تمایل خود برای دیده شدن به عنوان یک نیروی مخرب، اتخاذ کرده است.

هفته گذشته بود که لیز تراس در نامه‌ای به «محافظه‌کاران دوست‌دار اسرائیل» پرونده انتقال سفارت انگلیس به قدس اشغالی را بازنگری خواهد کرد. این در حالی است که تراس در مقام وزیر امور خارجه دست به چنین کاری نزده بود.

گاردین به نقل از یک دیپلمات سابق انگلیسی درباره لیز تراس اینطور نوشت: «او فکر می‌کند باید به صورت میمون‌وار از دونالد ترامپ تقلید کند.تفاوت اینجا است که ایالات متحده به قدری قدرت دارد که راهش را در خاورمیانه طی کند اما انگلیس اینطور نیست».

این مقام سابق انگلیسی افزود: «تغییر مکان سفارت انگلیس می‌تواند اثری دومینو مانند در میان برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند مجارستان داشته باشد اما شاید هم نه و به منافع بریتانیا در جهان عرب آسیب وارد کند»./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار