اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

جزئیات انتشار سوابق تخلفات کیفری مدیران نهادهای مالی و ناشران

دستور العمل انتشار سوابق تخلفاتی و کیفری مدیران نهادهای مالی، ناشران اوراق بهادار و تشکل های خودانتظام، در راستای حمایت از حقوق سرمایه گذاران و با هدف ارتقا شفافیت و پیشگیری از وقوع ناهنجاری در بازار سرمایه به تصویب شورای عالی بورس رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۱۶۲۷۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، طبق بند چ ماده 36 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، سازمان بورس و اوراق بهادار موظف است مشخصات و سوابق تحصیلی و تجربی مدیران نهادهای مالی و ناشران اوراق بهادار و تشکل های خود انتظام را در پایگاه اطلاعاتی خود ثبت کند و عملکرد آن ها را ار حیث رعایت قوانین و مقررات حاکم بر بازار اوراق بهادار و سوابق تخلفاتی و کیفری مربوط به آن ها در طول مدیریت در نهادهای مالی و ناشران اوراق بهادار بر اساس ترتیبات اجرایی که به تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار می رسد، منتشر نماید.


در همین راستا محمد صادق شبانی رییس مرکز تدوین تنقیح و تطبیق قوانین و مقررات بازار سرمایه، روز چهارشنبه 16 آذر ماه در نشستی که در سازمان بورس برگزار شد، ضمن اشاره به بند چ ماده 36 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور گفت: افشای سوابق تخلفاتی مدیران، تجربه ی موفقی است که در بسیاری از کشورها امتحان خود را پس داده است. شکل جدید مجازات ها، مجازاتی است که برخلاف قبل که تنبیهاتی برای تخلفات مختلف در نظر گرفته می شد، اعتبار مدیران خاطی را زیر سوال ببرد. بنابراین تصویب دستور العمل جدید سعی بر این دارد که اگر مدیری در هنگام فعالیت های خود جرمی مرتکب شد این موضوع را بداند که در واقع امکان انتشار این تخلف وجود دارد و اعتبار او را به خطر می اندازد.


وی اضافه کرد: لازم به ذکر است که در طرح جدید، تخلفات مدیران یا ناشران خاطی درجه بندی می شود، که برای فهم ساده تر برای تمام افراد، این درجه بندی به صورت رنگ بندی هم ارائه می شود که به فرض مثال رنگ مشکی درجه 1 به معنی تخلف بزرگ تخلفات و رنگ زرد درجه 6 به معنی تخلف کوچک است.


شبانی در خصوص آثار و نتایج ناشی از اجرای دستورالعمل مورد نظر گفت: اولین دستاورد این دستورالعمل ارتقا شفافیت در بازار سرمایه است. دومین دستاورد اطلاع سرمایه گذاران و فعالان بازار سرمایه از وضعیت عملکرد مدیران اشخاص تحت نظارت است. از دیگر دستاورد هایی که این طرح می تواند داشته باشد بازدارندگی مدیران بازار سرمایه از ارتکاب جرائم و تخلفات و همچنین پیشگیری ازوقوع جرائم و تخلفات در بازار سرمایه است.


مهمترین دستاورد این طرح را می توان بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرائم دانست، چرا که اگر رای قطعی بعد از صدور ابلاغیه درخصوص مدیری صادر شد، مدیران ما می دانند که این تخلف قابلیت انتشار دارد.


شبانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص میزان انتشار جزئیات تخلفاتی که توسط مدیران بورسی صورت می گیرد، گفت: مشخصات شخص خاطی، عنوان جرم و میزان مجازات و رنگ بندی درجه ی جرم امکان انتشار دارد، اما مشخصا جزئیات جرم و یا نحوه ی وقوع جرم طبق قانون اجازه ی انتشار ندارد./ تسنیم

ارسال نظر